Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Έληξε η κατάληψη στην Πρυτανεία Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Η κατάληψη του λήξη κατάληψης πρυτανείαςκτιρίου της Πρυτανείας από ομάδα αντιεξουσιαστών εδώ και 19 μέρες, η οποία εξελίχθηκε σε μείζον ζήτημα για την κυβέρνηση και προκάλεσε οξύτατες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, έληξε την Παρασκευή.

Η επιχείρηση ξεκίνησε λίγο μετά τις έξι το πρωί. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας περικύκλωσαν το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πανεπιστημίου και μπήκαν στον περίβολο της Πρυτανείας.

Η Αστυνομία κάλεσε τους αντιεξουσιαστές να βγουν από το κτίριο αλλά αφού εκείνοι αρνήθηκαν, με εντολή του εισαγγελέα οι πυροσβέστες έκοψαν με τροχό την εξωτερική πόρτα της Πρυτανείας χωρίς επιτυχία να ανοίξουν την κεντρική είσοδο. Τελικά η αστυνομία κατάφερε να μπει στο κτίριο από άλλη είσοδο.

Οι 14 καταληψίες, επτά άνδρες και επτά γυναίκες,  ακολούθησαν χωρίς να προβάλουν αντίσταση και οδηγήθηκαν με χειροπέδες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Την ώρα την επιχείρησης, έξω από την Πρυτανεία συγκεντρώθηκαν περίπου 10 άτομα, που φώναζαν συνθήματα υπέρ των καταληψιών.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter σημειώνει για τον τερματισμό της κατάληψης της πρυτανείας του ΕΚΠΑ.

«Η κυβερνητική απόφαση για τερματισμό της κατάληψης της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, υπηρετεί την δημοκρατία και στηρίζει την δημόσια εκπαίδευση.»

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

Στην εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Σήμερα, η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε διπλό κλοιό πανδημίας και ακρίβειας. Αλλά και εγκλωβισμένη από...

Πολιτική

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην συζήτηση της βουλής που συστάθηκε έπειτα από το αίτημα του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Αναφέρθηκε εκτενώς...

Εκπαίδευση

Επιστροφή στα πανεπιστήμια με μέτρα και κέντρα εμβολιασμού Από σήμερα, 4 Οκτωβρίου επαναλειτουργούν σταδιακά τα Πανεπιστήμια της χώρας. Σύμφωνα με την τελευταία κοινή Υπουργική...

Πολιτική

Η αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά αλλά και το ρεύμα έχει προβληματίσει ιδιαίτερα του πολίτες. Η αύξηση των τιμών σε συνδυασμό με τον...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC