Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Ανακοίνωση για τη λειτουργία καταστημάτων με ιδιοκτήτες Κινέζους υπηκόους

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΕΑΣε απάντηση δημοσιευμάτων, σχετικά με τη λειτουργία «Κινέζικων» καταστημάτων, από τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ευάγγελο Βαγενά, ανακοινώνονται τα εξής: Η Αρμόδια υπηρεσία της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ιωαννίνων (Τμήμα Εμπορίου & Τουρισμού) και  στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έχει διενεργήσει αρκετούς ελέγχους σε εμπορικά καταστήματα της πόλης μας που δραστηριοποιούνται από αλλοδαπούς (στο σύνολό τους Κινέζοι υπήκοοι), έχοντας υπόψη και σχετικά έγγραφα του Εμπορικού Συλλόγου και του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων. Από την διεξαγωγή των εν λόγω ελέγχων δεν προέκυψαν αγορανομικές παραβάσεις που να επισύρουν διοικητικές ή ποινικές ποινές. Καταγράφηκαν και ελέγχθηκαν συνολικά τριάντα (30) καταστήματα αλλοδαπών των οποίων οι υπεύθυνοι έχουν κάνει  έναρξη άσκησης επιτηδεύματος από τις εκ του νόμου αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και τηρούν τα οριζόμενα Βιβλία του Κ.Β.Σ. Αναφορικά με κάποιους περιορισμούς που θέτει το νομικό πλαίσιο Ν.3668/2005 «είσοδος,  διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια» και ειδικότερα αναφορικά με την λειτουργία υποκαταστημάτων σε διαφορετικό τόπο από αυτόν της διαμονής των υπευθύνων των κεντρικών καταστημάτων,  από  πληροφορίες που πήραμε από το ΣΔΟΕ και αρμόδια Δ.Ο.Υ., δεν υπάρχει απαγορευτική διάταξη ώστε από φορολογικής πλευράς να παρακωλύεται  η θεώρηση των Βιβλίων και Στοιχείων.  Στις περιπτώσεις αυτές ασκούν δράση είτε με κοινοτικό διαβατήριο είτε ως σύζυγοι Ελλήνων Πολιτών. Δεν παραλείπουμε να σημειώσουμε ότι στοιχεία των ελέγχων και διευκρινήσεις για τα Κινέζικα καταστήματα δόθηκαν και στο Ειρηνοδικείο Ιωαννίνων, ύστερα από σχετική παραγγελία του κ. Πταισματοδίκη Ιωαννίνων.

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τις Εκπομπές

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Δημήτρης Δημητρίου Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Στο Μεγάλο Ραδιόφωνο. Ακούστε όσα είπε στον Μπάμπη Τζιόρα στην εκπομπή “Λεπτές Ισορροπίες.

Ακούστε τις Εκπομπές

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Σπύρος Ριζόπουλος Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Στο Μεγάλο Ραδιόφωνο. Ακούστε όσα είπε στον Μπάμπη Τζιόρα και στην εκπομπή “Λεπτές Ισορροπίες”.  

Ήπειρος

Το μεσημέρι της Κυριακής 27/4 κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων από την υποψήφια Περιφερειάρχη Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη ο πλήρης συνδυασμός της παραταξης «Ήπειρος Ανατροπής». Η...

Ήπειρος

Σε εξέλιξη είναι από τη Δευτέρα 1η Ιουλίου οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, προκειμένου να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC