«ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο»Η τρομακτική εξάπλωση της αιθαλομίχλης σε πολλές ελληνικές πόλεις, μεταξύ των οποίων στην πρώτη γραμμή συναγερμού τα Γιάννενα με τις ιδιόμορφες κλιματικές συνθήκες του λεκανοπεδίου, αποδεικνύει για πολλοστή φορά την ολοκληρωτική αποτυχία της κυβερνητικής «έμπνευσης» για αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Οι ολέθριες συνέπειες του μέτρου στα λαϊκά στρώματα, στα κρατικά έσοδα, στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, που έχουν αναδειχθεί από την πρώτη στιγμή από την παράταξή μας και συνολικά από τον ΣΥΡΙΖΑ – ας μου επιτραπεί να μνημονεύσω ιδιαίτερα και την περυσινή εξαιρετική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων – είναι πλέον κοινός τόπος σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αναγκαστούν να ζητούν τη μείωση του φόρου 41 βουλευτές της Ν.Δ. !

Και ενώ κανείς δεν προσδοκά ανταπόκριση από τη χρεωκοπημένη, αντιλαϊκή κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία απαντά με «συστάσεις» και επικοινωνιακές ανοησίες, θα περίμενε τουλάχιστον την άμεση αντίδραση της Περιφερειακής Αρχής και την υιοθέτηση του αιτήματος των βουλευτών της παράταξής του. Αντί της διεκδίκησης όμως ο κ. Περιφερειάρχης περιορίστηκε σε μία τυποποιημένη δήλωση περί αλλαγής κατηγορίας στις ζώνες διάθεσης του επιδόματος θέρμανσης, αποδεικνύοντας πόσο πνιγμένος είναι ο ίδιος στην πολιτική αιθαλομίχλη της υποτέλειας στην κυβέρνηση Σαμαρά και πόσο συνυπεύθυνος για τη στήριξη της καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής.

Την ερχόμενη Δευτέρα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου με ασήμαντα, όπως πάντα, θέματα στην ημερήσια διάταξη. Εάν ο κ. Περιφερειάρχης θέλει να διατηρήσει τα τελευταία φύλλα συκής, οφείλει να προκαλέσει την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου για μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και μια σειρά από άλλα μέτρα για τη ριζική αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής αιθαλομίχλης.       

Γιάννης Παπαδημητρίου

Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο