Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ιωάννινα

Δήμος Ιωαννιτών: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών ενώ εγκρίθηκε επιπλέον πίστωση 750 χιλιάδων

Δημαρχείο 2Στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο Δήμος Ιωαννιτών, μέσα από συντονισμένες προσπάθειες κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και να αποπληρώσει πάνω από δέκα εκατομμύρια οφειλές, που προέρχονταν από παρελθόντα έτη. Ο Δήμος απορρόφησε το σύνολο των εγκεκριμένων κονδυλίων και ήδη έχει υποβάλλει αίτημα στα συναρμόδια υπουργεία για την έγκριση συμπληρωματικής πίστωσης 700 χιλιάδων ευρώ και εκτιμά ότι θα υπάρξει θετική απάντηση.Αξιοσημείωτο είναι ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή, μέσα από μία συστηματική πολιτική νοικοκυρέματος, κατάφερε να μειώσει τις υποχρεώσεις του Δήμου από τα 18 εκατομμύρια που ήταν όταν ανέλαβε καθήκοντα σε λιγότερο από 3,5 εκατομμύρια. H μείωση δηλαδή ξεπερνά το 70%. Αναλυτικά στοιχεία έδωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Μανταλόβας.

«Η οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου είναι αναγκαία προϋπόθεση για την άσκηση οποιασδήποτε πολιτικής. Αν αυτή δεν είναι διασφαλισμένη όλα τα υπόλοιπα αποτελούν σχέδια επί χάρτου ή κενού περιεχομένου υποσχέσεις που ταιριάζουν σε πολιτικούς παλιάς κοπής», υπογράμμισε ο κ. Μανταλόβας. Αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή είναι η μείωση των ανταποδοτικών τελών, η ενίσχυση των κοινωνικών πολιτικών, η υλοποίηση δράσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας.

Κι όλα αυτά έγιναν πράξη, όπως τόνισε ο κ. Μανταλόβας, στην πλέον δύσκολη οικονομική συγκυρία, η οποία είναι απόρροια των μνημονιακών πολιτικών αλλά και των επιλογών της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες λοιπόν, ο Δήμος Ιωαννιτών όχι μόνο άντεξε αλλά δημιουργεί και τις συνθήκες οικονομικής ανάταξης.

Τους τελευταίους μήνες και παρά τα προβλήματα που είχαν ανακύψει στην Οικονομική Υπηρεσία, μέσα από μία συστηματική κι οργανωμένη προσπάθεια ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες των ληξιπρόθεσμων. Έτσι απορροφήθηκε το σύνολο του ποσού, που ανέρχεται στα 10,2 εκατομμύρια ευρώ και εξοφλήθηκαν 314 συνολικά δικαιούχοι.

«Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, φιλοδοξούμε να εξοφλήσουμε το σύνολο των υποχρεώσεων προς τρίτους, με εξαίρεση τις ρυμοτομίες. Γίνεται σαφές ότι ο Δήμος καθίσταται οικονομικά αξιόπιστος και η προσπάθεια αυτή δεν μπορεί και δεν θα έχει το παραμικρό πισωγύρισμα. Δεν θα το επιτρέψουν οι πολίτες. Αυτοί που δημιούργησαν τα προβλήματα, είναι αδιανόητο να ισχυρίζονται ότι μπορούν και να τα λύσουν», υπογράμμισε ο κ. Μανταλόβας.

– Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι έφτασε στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου η απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την έγκριση ποσού 750 χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να εξοφληθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

 

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Την σύμβαση για την κατασκευή ισόπεδων κυκλικών κόμβων υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με τον ανάδοχο του έργου. Το έργο είναι ενταγμένο...

Ιωάννινα

400 χιλιάδες για έργα υποδομών σε Κιάφα, Λασπότοπο και Βοτανικό Έργα υποδομών σε περιοχές των Ιωαννίνων όπου υπάρχει αυξημένη ανάγκη λόγω της κακής κατάστασης...

Ιωάννινα

Εγκρίθηκε Το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων Του Δ Ιωαννιτών Ένα σχέδιο βελτίωσης της διαχείρισης των απορριμμάτων έλαβε έγκριση. Η εκμετάλλευση των απορριμμάτων αποτελεί κύριο...

Ιωάννινα

Συνάντηση Μωυσή Ελισάφ – Στέλιου Πέτσα, Συζητήθηκε το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC