logo_protect aoosΣας γνωστοποιούμε τη διοργάνωση αγώνα ορεινής ποδηλασίας μεγάλης απόστασης σε κυκλική, συνεχή διαδρομή, (mountainbikemarathon, pointtopoint), στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου, με αφετηρία και τερματισμό το χωριό Βωβούσα, την Κυριακή 25/08/2013 (εκκίνηση 08:30 π.μ.) με την ονομασία «ProtectAoosMTBUltra». Στόχοι μας είναι: Η διατήρηση του περιβάλλοντος της περιοχής και η προαγωγή δραστηριοτήτων όπως ο αθλητισμός και συγκεκριμένα η ποδηλασία. Η μετεξέλιξη της περιοχής, σε τόπο προετοιμασίας ποδηλατών βουνού, που θα ωφελήσει τους αθλητές, θα ευεργετήσει και θα αναβαθμίσει την τοπική κοινωνία. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ζαγορίου.Η διαδρομή διέρχεται εντός των ορίων και ενίοτε και των οικισμών, των κάτωθι οικισμών του Ανατολικού Ζαγορίου: Βωβούσα, Λάιστα, Ηλιοχώρι, Βρυσοχώρι, Γυφτόκαμπος, Μακρίνο, Καστανώνας, Δόλιανη, Γρεβενήτι, Φλαμπουράρι, Ελατοχώρι, βρίσκεται συνεχώς εντός δάσους, (κυρίως μαύρης πεύκης, οξιάς, ελάτης), καλύπτει υψομετρική διαφορά περίπου 3.500mανάβασης και 3400m κατάβασης ενώ τα συνολικά η διαδρομή καλύπτει 120kmμε τα αρχικά 2.700mως προεκκίνηση σε άσφαλτο . Συνολικά μαζί με την προεκκίνηση τα ασφάλτινα χιλιόμετρα ανέρχονται σε 12 καλύπτοντας το 10% της συνολικής απόστασης. Στα δύο άκρα της διαδρομής Βωβούσα και Φλαμπουράρι θα λειτουργήσουν Ιατρεία. Στο μεν Φλαμπουράρι την ημέρα του αγώνα και στην Βωβούσα από την Παρασκευή το απόγευμα για να καλύψει τυχών ανάγκες αθλητών και επισκεπτών, με δυνατότητα όχι μόνο πρώτων βοηθειών, αλλά και συντηρητικής αποκατάστασης καταγμάτων, συρραφής θλαστικών τραυμάτων, χορήγησης ενδοφλέβιων υγρών κ.λ.π.. Η διοργάνωση θα καλύπτεται από 4 Ιατρούς, (2 στα ιατρεία και 2 στη διαδρομή) και από 2 συνεργεία τεχνικής υποστήριξης, (1 στην αφετηρία (Βωβούσα) και 1 στο 71ο km στον σταθμό της Δόλιανης. Υπολογίζεται να καλύπτονται από εθελοντές 10-12 σημεία ελέγχου και τροφοδοσίας με δυνατότητα παροχής και πρώτων βοηθειών.

 

 Πληροφορίες για την διαδρομή των 120 km: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=ztcfwmiimufdmufl

Σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει απόλυτος έλεγχος της κυκλοφορίας στους οδικούς άξονες της περιοχής. Oαγώνας τουλάχιστον την πρώτη χρονιά θα είναι ανοιχτού, (open), χαρακτήρα αλλά σύμφωνα με τους κανόνες της Ελληνικής και διεθνούς Ομοσπονδίας. Οι συμμετοχές στα 120km προδιαγράφουν έναν πολύ υψηλού επιπέδου αγώνα. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της MTB μεγάλης απόστασης του 2012 Ηλίας Περικλής τιμά την διοργάνωση με την παρουσία του στην εκκίνηση. Άλλα ονόματα που φιγουράρουν στην λίστα συμμετοχών είναι ο Βασίλης Κρομμύδας πρωταθλητής τριάθλου πέραν της 20ετίας με ολυμπιακή συμμετοχή, οι διεθνείς ποδηλάτες Πέτρος Τυρολόγος, Ιωάννης Σκορδάς, Παναγιώτης Σκυλοδήμος, Κώστας Συμελίδης, Βασίλης Κουγιούμης, Λεωνίδας Γεωργιάδης…

 MTB Fun Race 30km | Κυριακή 25.08.2013 # Εκκίνηση 09:00 π.μ.

Τριάντα λεπτά μετά την εκκίνηση του αγώνα των 120km θα δοθεί εκκίνηση μέσα από την Βωβούσα αγώνα 30km, πάνω στην διαδρομή του MTB Ultra 120km, από το 10ο km μέχρι και το 27ο km αυτής. Στο χιλιόμετρο αυτό, λίγο πριν την Μόρφα οι ποδηλάτες του Fun Race θα επιστρέψουν με κατηφορική διαδρομή και θα τερματίσουν στη Βωβούσα. Οι αγωνιζόμενοι θα λάβουν μαζί με τον αριθμό τους και την κάρτα συμμετοχής τους για το Pasta Party του Σαββάτου και για την γιορτή λήξης το απόγευμα της Κυριακής. Όπως και στον MTB Ultra 120km δεν απαιτείται η καταβολή συμμετοχής. Παρακαλούμε για την δήλωση συμμετοχής σας μέχρι τις 20 Αυγούστου.

 

 Kid Cross 3athlon | Σάββατο 24.08.2013

Οι μικροί φίλοι δεν πρόκειται να πλήξουν το τριήμερο στην Βωβούσα. Έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν, να ποδηλατήσουν και να τρέξουν στο παιδικό τρίαθλο το Σάββατο 24 Αυγούστου στις 5 το απόγευμα. Θα περιλαμβάνει:

 

– 50μ Κολύμβηση στην Θέση «Κολύμπι»

 

-1700μ Ποδηλασία μέχρι την θέση «Σάλα»

 

-600μ Τρέξιμο από Θέση «Σάλα» μέχρι την πλατεία της Βωβούσας. Και αφορά παιδιά κάτω των 14ων ετών.

 

Στο κολύμπι τω 50m θα υπάρχει ομάδα ασφαλείας και υποβοήθησης μέσα στο νερό.

 

Στο ποδήλατο των 1700m θα ακολουθούνται από ομάδα επίβλεψης, το δε τρέξιμο των 600θα διεξαχθεί στον κεντρικό δρόμο της Βωβούσας κατά μήκος του Αώου.Δηλώσεις θα γίνουν την Παρασκευή και το Σάββατο μέχρι μία (1) ώρα πριν την εκκίνηση.

 

 Φωτογραφικός διαγωνισμός “Bikes ‘n’ Nature” | Βωβούσα 23-25 Αυγούστου

 

Ο αγώνας ΜΤΒ Ultra2013, αγαπά το ποδήλατο.. αγαπά την φύση… αγαπά τον Αώο… αγαπά την φωτογραφία… και συνδιοργανώνει με την ομάδα phasma2, τον φωτογαφικό διαγωνισμό BikesnNature. Η Κίνηση για την προστασία του Αώου και η φωτογραφική ομάδα phasma2, παράλληλα με τον ποδηλατικό αγώνα διοργανώνουν το φωτογραφικό διαγωνισμό “BikesnNature 2013” και σας προσκαλεί να συμμετάσχετε κι εσείς απαθανατίζοντας στιγμές κατά το τριήμερο του αγώνα MTBUltra 2013 με φόντο την ιδιαίτερη φύση της Βόρειας Πίνδου.

 

 ΘΕΜΑΤΑ:

 

·  Αγωνιστική προσμονή

·  Συμμετοχή, σημαίνει νίκη

·  Αώος, πηγή ζωής για τη φύση και τον άνθρωπο

 

Από 23 έως 25 Αυγούστου εμπνευστείτε από το MTB Ultra 2013, και φωτογραφίστε στιγμές όχι μόνο κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και στιγμές ανάπαυσης αθλητών και συνοδών, στιγμές ανεμελιάς, στιγμές καλοκαιρινής ξεγνοιασιάς στο βουνό και στο ποτάμι. Όπου κι αν είστε στο Ανατολικό Ζαγόρι, απαθανατίστε ένα από τα τρία θέματα πριν από τον αγώνα, κατά και μετά, στο κολύμπι στο ποτάμι, στο μονοπάτι ή στη ταβέρνα. Αφεθείτε ελεύθεροι στο κυνήγι της καλύτερης εικόνας, χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις. Στη συνέχεια, υποβάλετε τη συμμετοχή σας στέλνοντάς μας τις φωτογραφίες σας σε ηλεκτρονική μορφή. Οι βραβευμένες φωτογραφίες καθώς και οι καλύτερες συμμετοχές, θα παρουσιαστούν σε μεγάλη φωτογραφική έκθεση τον Ιούλιο 2014 στη Βωβούσα. Αφήστε την έμπνευσή σας ελεύθερη και αποτυπώστε εικόνες όχι μόνο του αγώνα, αλλά της χαλάρωσης και της ανεμελιάς με φόντο την οργιώδη φύση. Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό και κερδίστε υπέροχα φωτογραφικά λευκώματα προσφορά του photobookstore.gr

 

 ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

 

Επιμέλεια: Καμίλο Νόλλας

Η Φωτογραφική Ομάδα phasma2 (http://phasma2.com/) σε συνδιοργάνωση με την Κίνηση για την Προστασία του Αώου παρουσιάζουν, με την ευγενική χορηγία ων Οικολόγων Πράσινων και την υποστήριξη του φεστιβάλ Photometria, εκθέσεις φωτογραφίας που φιλοξενούνται στο χαγιάτι του Αγίου Γεωργίου, σε ένα εργοστάσιο ξυλείας, στην Αφετηρία Καγιάκ και στον πολιτιστικό Σύλλογο Βωβούσας. Μέσα από τις εκθέσεις, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την πραγματικότητα της ζωής σε ένα μικρό χωριό και όχι με την τουριστική εικόνα που έχει συνηθίσει να συναντά.

 

 1. “Βοβούσα: Μοναδική και όχι Μόνη”

 

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας της ομάδας Phasma2. Επί έναν μήνα έξι φωτογράφοι της ομάδας κατέγραφαν, ο καθένας με τη δική του ματιά, τους ανθρώπους, την καθημερινότητα, τη φύση και το περιβάλλον της Βωβούσας.

 

Συμμετέχουν: Ανδρονίκη Χριστοδούλου, Γιώργος Βιτσαρόπουλος, Γιώργος Δέτσης, Στέλιος Ματσάγγος, Αλέξανδρος Σταματίου, Νίκος Παλαιολόγος

 

 2. “Τι Αγαπώ και τι δε Θέλω να Χάσω” Ομαδική έκθεση φωτογραφίας των τεσσάρων μαθητών του μονοθέσιου δημοτικού σχολείου Βοβούσας. Η ομάδα Phasma2 παραχώρησε compact ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές στους μαθητές. Επί δεκαπέντε μέρες παρακολούθησε την πορεία των εκκολαπτόμενων φωτογράφων μέσα από ένα καθημερινό ιδιότυπο σεμινάριο προσαρμοσμένο στις διαφορετικές ηλικίες των παιδιών. Θεματολογία: Οι συγγενείς μου, οι γείτονές μου, οι συμμαθητές μου, το χωριό μου, το ποτάμι μου.

 

 3. “Phasma2: Ένας για Όλους κι Όλοι για Έναν!”

 

Παρουσίαση της ομάδας Phasma2 μέσα από έξι φυσιολατρικά πορτρέτα του Καμίλο Νόλλα. Πρόκειται για φωτογραφίες κατασκευασμένης πραγματικότητας στο ιδιαίτερο περιβάλλον της Βωβούσας.