αρχείο λήψης (1)Πολύ μεγάλη είναι η ανάγκη συντήρησης και βελτίωσης των αθλητικών υποδομών στην Ήπειρο, αφού στην συντριπτική τους πλειοψηφία αυτές είναι παλιές και κακοσυντηρημένες.
Έτσι, δεν μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού, όχι μόνο του πρωταθλητισμού, αλλά και του μαζικού, με αποτέλεσμα να την πληρώνουν όλοι και ειδικά οι νέοι που θέλουν να αθληθούν.
Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς, ότι ειδικά στα Γιάννινα, την πρωτεύουσα της Ηπείρου και μια εκ των 10 μεγαλύτερων πόλεων στην Ελλάδα, οι εγκαταστάσεις παραπέμπουν σε κάποιο… χωριό και όχι σε μια μεγαλούπολη των σχεδόν 120.000 κατοίκων. 

Οι μελέτες… 
Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στο προχθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.  Ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καραμάνης υπογράμμισε πως από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Κολυμβητήριο και την αντικατάσταση της στέγης στο Κλειστό Γυμναστήριο, ενώ ήδη έχουν εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο έργα για την ολοκλήρωση της Αίθουσας Βαρέων Αθλημάτων και του Κλειστού Γυμναστηρίου Μεταμόρφωσης.
Ακόμη, ανέφερε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να πραγματοποιηθούν ορισμένες από τις απαραίτητες εργασίες στο ταρτάν και το χλοοτάπητα στο Εθνικό Στάδιο.
Όσον αφορά το Πανηπειρωτικό Κλειστό Γυμναστήριο, ανέφερε ότι έχει ζητήσει από το Υπουργείο Ανάπτυξης, τη μεταφορά του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να συνεχιστεί η κατασκευή του. «Υποχρέωση να κατασκευαστεί έχει το Κράτος και όχι μόνο η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού», τόνισε.
Τέλος, αποφασίστηκε η συμπλήρωση της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ. Η συμπλήρωση αφορά την πρόβλεψη διάθεσης ποσού 100.000 ευρώ εκ μέρους της Περιφέρειας για  τη δυνατότητα λειτουργίας της σύμβασης και της εξυπηρέτησης των αναγκών και όρων που περιέχονται σε αυτή, ύστερα από υποδείξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

 

 

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ