αρχείο λήψηςΟ πολιτισμός, η ευγένεια, ο χαρακτήρας, αλλά και οι πραγματικές προθέσεις των μελών του νέου Δ.Σ., όπως εκφράστηκαν με τις πρώτες επαφές τους με τους εκπροσώπους των Τοπικών Φορέων, ήταν το αντικείμενο συζήτησης της πολιτικής αλλά και κοινωνικής επικαιρότητας των ημερών.Ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΗΓ Α.Ε., Βασίλης Διαμάντης, σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις του, στον γράφοντα, είναι αποφασισμένος, να σεβαστεί τη θέση που του εμπιστεύτηκε η Πολιτεία.

Ο Σεβασμός αυτός έχει να κάνει, με τις καλές υπηρεσίες τόσο στο λιμάνι, όσο και την Τοπική Κοινωνία.Είναι αποφασισμένος να έχει συνεχή επαφή και συνεργασία με τους Τοπικούς Φορείς και ιδιαίτερα με τη Δημοτική Αρχή και την περιφέρεια.Είναι αποφασισμένος, μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. να κερδίσει τον χαμένο χρόνο, του προηγούμενου Δ.Σ. και να προβεί άμεσα και στα πλαίσια του νόμου, σε έργα και υποδομές του λιμανιού, τα οποία και θα προσπαθήσει να τα συνδέσει με την ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Πρωταρχικός του στόχος είναι η άμεση εξυπηρέτηση των καραβιών που επισκέπτονται το λιμάνι, με έμφαση τα κρουαζιερόπλοια.Να θυμίσω εδώ, πως τα προηγούμενα χρόνια ήταν προγραμματισμένα τα έργα της εκβάθυνση του καναλιού στη μύτη Δρεπάνου και της πλαγιοπρημνοδέτησης, που όμως μέχρι τώρα, δεν ασχολήθηκε, αποτελεσματικά, κανείς.Στις προτεραιότητές του είναι και το πολυσυζητημένο Εμπορευματικό Κέντρο καθώς επίσης και τα έργα τουριστικής προβολής και εξυπηρέτησης του τόπου, όπως η μαρίνα Ηγουμενίτσας και η αξιοποίηση των υπολοίπων λιμανιών.

Φαίνεται πως το νέο Δ.Σ. δεν κέρδισε απλά τις εντυπώσεις της Κοινωνίας, αλλά καλλιέργησε εύλογες προσδοκίες, ώστε η απουσία της συνεργασίας του προηγούμενου, με τους τοπικούς φορείς, να αναπληρωθείστα πλαίσια των νόμων και της χρηστής διοίκησης.Με τη βεβαιότητα πως δεν θα διαψευσθούν αυτές οι προσδοκίες, από πλευράς μας, θέτοντας τα μέσα στη διάθεσή τους, τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και δύναμη, ώστε η θητεία τους να συνδεθεί ιστορικά με την προσφορά στον τόπο.