Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Διεθνή

Ο Μάρτιν Σουλτς εξελέγη πρόεδρος του SPD με ποσοστό 100%

μάρτιν σούλτς

Ο Μάρτιν Σουλτς εξελέγη ομόφωνα νέος ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) της Γερμανίας. Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα βρεθεί αντιμέτωπος στις αμφίρροπες εκλογές του Σεπτεμβρίου με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Το SPD μοιάζει να έχει αναγεννηθεί αφότου όρισε υποψήφιο για την καγκελαρία τον 61χρονο Σουλτς, στα τέλη Ιανουαρίου: τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις αυξήθηκαν κατά 10 μονάδες ενώ προσέλκυσε και χιλιάδες νέα μέλη.  “Το SPD επέστρεψε! Εμείς επιστρέψαμε!” είπε ο Σουλτς στην ομιλία του προς τους 605 συνέδρους του κόμματος, λίγη ώρα πριν τον εκλέξουν ομόφωνα νέο ηγέτη τους με ποσοστό 100%. Διά ανατάσεως της χειρός οι σύνεδροι έδειξαν επίσης ότι θέλουν να είναι ο υποψήφιος τους στις εκλογές.

“Από αυτή τη στιγμή αρχίζει η μάχη για να γίνουμε το πρώτο κόμμα και να κατακτήσουμε την καγκελαρία”, δήλωσε, “βαθιά συγκινημένος” ο Σουλτς μετά το τέλος της ψηφοφορίας στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος στο Βερολίνο.

Η πρώτη “μάχη” για το SPD θα δοθεί την επόμενη εβδομάδα στις τοπικές εκλογές του Σάαρλαντ όπου οι Σοσιαλδημοκράτες απειλούν ανοιχτά τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ που κυβερνούν το κρατίδιο αυτό εδώ και 18 χρόνια.

“Θέλουμε το SPD να είναι η ισχυρότερη πολιτική δύναμη μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές (σ.σ. του Σεπτεμβρίου) ώστε να αναλάβει την εντολή για να κάνει τη χώρα καλύτερη και δικαιότερη και να δίνει στον λαό της χώρας αυτής τον σεβασμό που του αξίζει και θέλω, αγαπητοί σύντροφοι, να είμαι ο επόμενος Γερμανός καγκελάριος” είπε ο Σουλτς. Στην ομιλία του επανέλαβε επίσης τις δεσμεύσεις του για δωρεάν παιδεία, για περισσότερες επενδύσεις στα σχολεία, στη νοσηλεία των ασθενών, σε προγράμματα επιμόρφωσης για τους ανέργους. Οι σύνεδροι τον χειροκρότησαν όρθιοι. Είναι αναγκαίο να κλείσει το “απαράδεκτο μισθολογικό χάσμα” ώστε άνδρες και γυναίκες τόσο στην ανατολική όσο και στη δυτική Γερμανία να έχουν τις ίδιες απολαβές όταν κάνουν την ίδια δουλειά, πρόσθεσε.

Ο πρώην δήμαρχος του Βούρσελεν, μιας πόλης κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία, έκανε επίσης σήμερα έναν απολογισμό της διαδρομής του: αφηγήθηκε ότι γεννήθηκε στη δυτική Γερμανία, ήταν το πέμπτο παιδί ενός αστυνομικού και μιας νοικοκυράς, τους οποίους περιέγραψε ως “απλούς και πολύ αξιοπρεπείς ανθρώπους”. Ο ίδιος ήταν “τεμπέλης” στο σχολείο και όπως είπε τον ενδιέφερε μόνο το ποδόσφαιρο. Σταμάτησε το σχολείο αλλά παρότι “έχασε τον δρόμο του”, στάθηκε τυχερός γιατί του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία. Εκπαιδεύτηκε ως πωλητής βιβλίων και άνοιξε ένα δικό του βιβλιοπωλείο. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 εξελέγη ευρωβουλευτής.

Η ανάδειξή του σε ηγέτη του SPD έγινε μετά την απόφαση του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, του νυν υπουργού Εξωτερικών, να αποχωρήσει από την ηγεσία επειδή πιστεύει ότι ο Σουλτς έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

Θετική πορεία για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα, χαρακτηρίζει την εκλογή Σουλτς στην προεδρία του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC