Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Στο URBACT III εντάχθηκε ο Δήμος Δωδώνης

urbact

Στο URBACT III,  εντάχθηκε το έργο «ΙΝΤ-HERIT» το οποίο είχε υποβληθεί από το Δήμο Δωδώνης σε συνεργασία με έξι ακόμη δήμους από αντίστοιχες χώρες της Κοινότητας.
Στη συγκεκριμένη πρόσκληση εγκρίθηκαν επτά δίκτυα, στα οποία συμμετέχουν συνολικά μόλις τέσσερις ελληνικοί Δήμοι. Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός δικτύου για την βιώσιμη διαχείριση των πολιτισμικών κεφαλαίων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 750 χιλιάδες ευρώ και η διάρκειά του είναι τριάντα μήνες. Εκτός από τον Δήμο Δωδώνης, στο ίδιο δίκτυο μετέχουν: Baena-Cordoba από την Ισπανία, Leiedal Zwevegem από το Βέλγιο, Espinto από την Πορτογαλία, Alba Iulia από τη Ρουμανία, Sigulda από τη Λετονία και Armagh από την Ιρλανδία.

Η διακρατική συνεργασία θα αναπτυχθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη έχει διάρκεια έξι μηνών και περιλαμβάνει όλες τις δράσεις προετοιμασίας. Η δεύτερη, με διάρκεια δύο χρόνια, περιλαμβάνει την εκπόνηση επιχειρησιακού πλαισίου και σχεδίου δράσης για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ανάπτυξη του τουρισμού.

Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, σημείωσε ότι η αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικής δυνατότητας μέσα από κοινοτικά προγράμματα παραμένει κυρίαρχος στόχος του Δήμου. Η πρόταση που εγκρίθηκε αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία εξωστρέφειας και ανάπτυξης συνεργασιών σε έναν τομέα -πολιτισμό και τουρισμό- που αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής.

Το URBACT III αποτελεί πρόγραμμα ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας που στοχεύει στην ανάπτυξη λύσεων σε κοινά θέματα και την ανταλλαγή καλών πρακτικών ώστε να προωθηθεί η ολοκληρωμένη βιώσιμη ανάπτυξη και να βελτιωθεί η αποδοτικότητα των πολιτικών συνοχής.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρθρα & Απόψεις

Το Νέο Δυνατό Πρόγραμμα Του Realfm Έχει Ξεκινήσει. Ενισχυμένο το νέο πρόγραμμα του Real FM 97.8 με νέα πρόσωπα ”έκπληξη” για τον μεγαλύτερο ενημερωτικό...

Αθλητισμός

    Του Νίκου Γιωτίτσα   Το ματς του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ήταν το τελευταίο για το 2016 στη Super...

Ήπειρος

  B’ Γύρος (Ενσ. 100,00%) 1. ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΝΤΑΚΑΛΕΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Ψήφοι 5.240,  51,68% 2. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ψήφοι 4.899,...

Ήπειρος

  Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά το Σεπτέμβριο θα βρει την Ήπειρο με τρία σχολεία λιγότερα. Οι δύο αποφάσεις του Υπουργού Κώστα Αρβανιτόπουλου...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC