Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Οικονομία

Άκαρπες μέχρι στιγμής οι τηλεδιασκέψεις κυβέρνησης – θεσμών

θεσμοι

Τηλεδιάσκεψη για τα εργασιακά θα έχουν σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια κυβέρνησης και θεσμών, παρά το γεγονός ότι η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, δεν θα βρίσκεται στην Ελλάδα καθώς θα μετάσχει σε ημερίδα με τίτλο: «Αποκατάσταση αντί της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα» στη Φρανκφούρτη.

Στα εργασιακά η διαπραγμάτευση έχει κολλήσει ιδίως στην επιμονή του ΔΝΤ για μη επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και αύξηση του ορίου στις ομαδικές απολύσεις και δευτερευόντως στις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και στο λοκάουτ.

Χθες έγιναν δύο τηλεδιασκέψεις για τα φορολογικά και τα ενεργειακά χωρίς να παραχθούν αποτελέσματα. Στα ενεργειακά οι δανειστές επέμειναν ότι πρέπει στο κείμενο της συμφωνίας να περιγραφούν επακριβώς τα δομικά μέτρα για την απελευθέρωση της αγοράς εφόσον οι δημοπρασίες ρεύματος δεν φέρουν τελικά τα αναμενόμενα αποτελέσματα στη μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ, χωρίς να τους απασχολεί το εάν αν η αξιολόγηση του στόχου μείωσης μεριδίου της ΔΕΗ θα γίνει τον Ιούνιο ή τον Δεκέμβριο.

Παράλληλα χθες υπήρξε τηλεδιάσκεψη για το ζήτημα του αφορολόγητου και των αντισταθμιστικών μέτρων η οποία μάλιστα ακολούθησε διευρυμένης σύσκεψης με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει παραλλαγές στην πρόταση των θεσμών για μείωση του αφορολόγητου στα 5.900 ευρώ με παράλληλη διατήρηση του κατώτατου συντελεστή στο 22%. Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι το αφορολόγητο να μειωθεί στα 5.600 ευρώ και ο κατώτατος φορολογικός συντελεστής να περιοριστεί στο 15%. Αυτό που εξετάζεται είναι το εάν αυτή η παραλλαγή θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση εσόδων 1,8 δισ. ευρώ το 2019.

Πάντως, πλέον θεωρείται δεδομένη η απώλεια του οροσήμου του Eurogroup της 20ης Μαρτίου, καθώς ακόμη και στην περίπτωση που διεξαχθεί αύριο Παρασκευή τηλεδιάσκεψη κυβέρνησης – θεσμών σε ανώτατο επίπεδο οι αποστάσεις παραμένουν πολύ μεγάλες για να γεφυρωθούν.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη(νόμος 3869/2010) και προστατεύονται παρότι η υπόθεσή τους δεν έχει ακόμη εκδικαστεί,  κινδυνεύουν...

Οικονομία

Για το επίπεδο της δυσκολίας των διαπραγματεύσεων που θα έχει να αντιμετωπίσει στο σκέλος των αλλαγών στα εργασιακά η κυβέρνηση στην τρίτη αξιολόγηση του...

Οικονομία

Την εκτίμηση πως οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μπορούν να πάνε έως τον Ιούνιο εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποσυνδέοντας για...

Πολιτική

Αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές εμφανίστηκε με δηλώσεις του κατά την έξοδό του από το υπουργείο Οικονομικών, μετά τη συνάντησή...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC