Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Αδιαφάνεια και αναξιοπιστία καταγγέλλει ο ΕΑΣ Ιωαννίνων για την πώληση της Δωδώνης

 

Ενώσεις, Κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ

Το ζήτημα που αφορά στην αδιαφάνεια του τρόπου επιλογής της εταιρείας που επιλέχτηκε για την αγορά των μετοχών της ΑΤΕ στην Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ, αλλά και τις εντονότατες επιφυλάξεις τους ως προς την αξιοπιστία της εν λόγο εταιρείας, έθεσαν οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών των κτηνοτρόφων και των εργαζομένων, υποδεχόμενοι τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στην βιομηχανία.

Οι Ενώσεις, οι κτηνοτρόφοι και οι εργαζόμενοι με ατράνταχτα επιχειρήματα, αλλά και με έγγραφα αποκάλυψαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το μέγεθος της αδιαφάνειας, ενώ απέδειξαν με μια σειρά στοιχείων και γεγονότων ότι η απόφαση για την τελική επιλογή είχε ληφθεί εκ των προτέρων.

Έντονη ήταν και η αμφισβήτηση στην επιλογή του προσώπου που εργάστηκε ως εκκαθαριστής στην όλη διαδικασία. 

Τόσο οι Ενώσεις όσο και οι κτηνοτρόφοι – εργαζόμενοι ζήτησαν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ την άμεση παρέμβασή του προκειμένου να αποτραπεί ένα σκάνδαλο το οποίο θα έχει άμεσες και σοβαρά αρνητικές επιπτώσεις στην κτηνοτροφία της Ηπείρου και όχι μόνο.

Στην συζήτηση οι ενδιαφερόμενοι φορείς της Ηπείρου πέραν των παραπάνω διατύπωσαν και μια σειρά επιφυλάξεων για το τι μπορεί να συμβεί σε βάρος της βιομηχανίας εφόσον εγκατασταθεί σε αυτή η «νέα ιδιοκτησία», ενώ παρέδωσαν στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, έναν πλήρη φάκελο με στοιχεία, αποδείξεις αλλά και τις θέσεις τους.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας δέχτηκε ότι πρόκειται για λεηλασία του  δημόσιου πλούτου και δεσμεύτηκε να εξετάσει από κάθε πλευρά, πολιτική και νομική το όλο θέμα.

Σε ότι αφορά τις Ενώσεις διευκρίνισε ότι οι ηπειρωτικές ενώσεις έχουν παίξει διαχρονικά έναν θετικό ρόλο στην υπόθεση του συνεταιριστικού αγροτικού κινήματος σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα. Θέση που αποτελεί απάντηση σε όσους εκτιμούν και υποστηρίζουν και τοπικά, το αντίθετο.

Αυτή την ώρα Ενώσεις, παραγωγοί και εργαζόμενοι περιμένουν από το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας να αντιδράσουν απέναντι σε μια απόφαση η οποία είναι βέβαιο ότι θα αποβεί καταστροφική για την περιοχή στο σύνολό της.

Συνεχίζουν να σιωπούν

Στο μεταξύ ο φερόμενος ως επικεφαλής της Strategic Initiatives Μάικλ Ο΄ Νιλ, σε συνέντευξή του η οποία φιλοξενείται σε αθηναϊκή εφημερίδα συνεχίζει την σιωπή του σε ότι αφορά τα οικονομικά χαρακτηριστικά της εταιρείας η οποία θέλει να αγοράσει την ΔΩΔΩΝΗ.

Σε μια δισέλιδη συνέντευξη λέει τα πάντα εκτός από την ουσία. Ποιοι είναι και από πού προκύπτουν τα επενδυτικά τους κεφάλαια. Πάντως, όπως αποκάλυψαν οι Ενώσεις στο τελευταίο τους δελτίο τύπου το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι 250.000 αγγλικές

λίρες, τουτέστιν 310.000 ευρώ. Ένα ποσό ιδιαίτερα μικρό για να μπορεί μια εταιρεία να διεκδικήσει ακόμη και δάνειο προκειμένου να εξασφαλίσει τα 20.660.000 που απαιτούνται για την εξαγορά των μετοχών της ΑΤΕ στην ΔΩΔΩΝΗ συν τα 660.000 χιλιάδες ευρώ που πρέπει να καταβάλουν για την αμοιβή του εκκαθαριστή.

Κατά τα άλλα η συνέντευξη περιλαμβάνει ευχολόγια και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Όπως «η τεχνολογική ανάπτυξη της εταιρείας» η οποία σημειωτέον λειτουργεί με τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, όπως «η κερδοφορία της εταιρείας» η οποία όμως από το 1984 παρουσιάζει συνεχή κέρδη ενώ ταυτόχρονα στηρίζει την κτηνοτροφία στην περιοχή με τις τιμές που δίνει στο γάλα, όπως το γεγονός ότι «η εταιρεία δεν έχει καταφέρει να παραμείνει στο επίπεδο του ανταγωνισμού», όταν είναι κυρίαρχη σε Ελλάδα και εξωτερικό σε σχέση με την διάθεση των προϊόντων της και άλλα πολλά.

Για μια ακόμη φορά, μετά τον κ. Βιτάλη, ένας άλλος εκπρόσωπος της Strategic Initiatives, ο Μάικλ Ο΄ Νιλ αυτή τη φορά δεν είναι πειστικός.

Και πως μπορεί να είναι πειστικός κάποιος όταν δεν έχει επιχειρήματα.

Κατά τα άλλα επτά ή πέντε ή εν πάσει περιπτώσει όσοι είναι φίλοι κάθισαν μια μέρα και μεταξύ σαμπάνιας και χαβιαριού αποφάσισαν να έλθουν στην Ελλάδα για να σώσουν την ΔΩΔΩΝΗ.

Επιτέλους πόσο ψέμα και παραμύθι θα μας πουλήσουν ακόμη.

 

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του λίγο μετά τον εμβολιασμό του στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”. Ο αρχηγός της...

Uncategorized

  «Ενα μόνο μήνυμα σας φέρνω από τις περιοδείες μου σε όλη την Ελλάδα: Η ανατροπή δεν είναι απλώς επιθυμία και ανάγκη για τη...

Διεθνή

Ο γερμανικός Τύπος βρίθει και πάλι από δημοσιεύματα για την Ελλάδα. Οι σχολιαστές αναφέρονται στο διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα και αντιπαρατίθενται κριτικά με το...

Πολιτική

Τη θέση ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα συμμετέχουν σε πιθανή στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC