Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ιωάννινα

Ανακοίνωση – κάλεσμα Συντονιστικών Συλλόγων και Πρωτοβάθμιων Σωματείων

syntonismos_somateion-1Έπειτα από σύσκεψη συλλόγων και πρωτοβάθμιων σωματείων που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι και μέλη από τους συλλόγους Διοικητικού Προσωπικού των ΕΤΕΠ και των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων,  της ΕΙΝΗ, των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, τους εργαζόμενους στο Μέταλλο και τους ΟΤΑ Ιωαννίνων, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

– Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις των συλλόγων και των ομοσπονδιών που μπαίνουν σταδιακά σε απεργιακές κινητοποιήσεις με προοπτική να μετατραπούν σε απεργίες διαρκείας.

– Χαιρετίζουμε τον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ-ΤΕΙ που ξεκινά στις 10/9 με δυο 48ωρες και συνεχίζεται από τις 16/9 με 5νθημερη απεργία, ενάντια στη δραματική συρρίκνωση και τις απολύσεις – διαθεσιμότητες και που επιβάλλονται στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.

– Τον αγώνα των καθηγητών στη μέση εκπαίδευση που μαζικά ψηφίζουνε υπέρ των 5νθημερων επαναλαμβανόμενων απεργιών από τις 16/9, ενάντια στη συρρίκνωση της εκπαίδευσης και τα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο σχολείο», ενάντια στις απολύσεις – διαθεσιμότητες, που ήδη έγιναν και θα συνεχίσουν να γίνονται.

– Τον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ και στο ΙΚΑ, ενάντια στη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και τις απολύσεις –διαθεσιμότητες.

Στον  Ιδιωτικό τομέα επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας.Οι εργαζόμενοι είτε είναι απλήρωτοι για μήνες, είτε απειλούνται με απολύσεις αν δεν απολύονται και δέχονται την τρομοκρατία που έχει επιβληθεί από τους μεγαλοεργοδότες  (Praktiker, IKEA, SPIDER, OLLA και αλλού). Οι σύλλογοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη εκφράζουν την συμπαράσταση τους στον αγώνα των εργαζομένων της SPIDER που κόντρα σε αυτή τη τρομοκρατία πήραν απόφαση για απεργία από την προηγούμενη Δευτέρα 2/9. Στο μέτωπο των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό προστίθενται και οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες με την απόφαση να κλείσουν τα  μαγαζιά τους στις 16/9 και αυτοί διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική ασφυξία που τούς έχει καταδικάσει η πολιτική των μνημονίων. Πλάι σε αυτούς οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου αγωνίζονται ενάντια στη διοίκηση της ιδιωτικοποιημένης Δωδώνης, παλεύοντας για να επιβιώσουν αυτοί και τα κοπάδια τους, απλήρωτοι και ανέτοιμοι για το χειμώνα που έρχεται.

 1.Αποφασίστηκε εκπρόσωποι από τους παραπάνω συλλόγους-σωματεία  να συμμετέχουν  στη σύσκεψη που διοργανώνεται στο παλιό δημαρχείο της Ανατολής την Δευτέρα 10/9 στις 10.30 πμ, ώστε να αποκτήσει και ο αγώνας των κτηνοτρόφων μεγαλύτερη δυναμική και αποφασιστικότητα.

Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την επικείμενη επέμβαση των ΗΠΑ-Γαλλία-Τουρκία και εμιράτων του Κόλπου στη Συρία και τον πιο ωμό και απροσχημάτιστο τρόπο, που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του χάρτη δικαιωμάτων των κρατών στα πλαίσια του ΟΗΕ και εγκυμονεί κινδύνους και για επέκταση των συρράξεων ακόμη και στα σύνορά μας με την αποχαλίνωση του Τούρκικου ιμπεριαλισμού. Καταδικάζουμε την επικείμενη επίθεση που μόνο καταστροφές , δολοφονίες αμάχων και μαζικά κύματα μεταναστών στα σύνορα μας θα φέρει.

2.Αποφασίστηκε να διοργανωθεί από τους συλλόγους-σωματεία που συμμετείχαν στη σύσκεψη συλλαλητήριο ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία την Πέμπτη 12/9 και ώρα 6.30 μμ στην Περιφέρεια(Νομαρχία).

3.Αποφασίστηκε να επιδιωχθεί ευρεία σύσκεψη των συλλόγων υπαλλήλων του δημοσίου ώστε να διοργανωθεί καλύτερα η απεργιακή κινητοποίηση στις 18 και 19/9 που έχει προκηρύξει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ έτσι ώστε οι σύλλογοι τα σωματεία καθώς και οι ομοσπονδίες του δημόσιου τομέα να παρούν αποφάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε απεργίες διαρκείας.

Συμμετέχουμε και δραστηριοποιούμαστε ώστε να διευρυνθεί το μέτωπο των απεργιακών κινητοποιήσεων και να αποκτήσει πολιτικά χαρακτηριστικά.

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΝΙΚΗ! ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ!

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήπειρος

Οι δημόσιες υπηρεσίες προς τον πολίτη συρρικνώνονται, διαλύονται, ιδιωτικοποιούνται. Η ακριβοπληρωμένη δημόσια υγεία και πρόνοια και η δωρεάν δημόσια παιδεία έχουν καταντήσει έννοιες ανύπαρκτες....

Ιωάννινα

Σε μια σπάνια στιγμή διαύγειας, ο πρωθυπουργός δήλωσε στη ΔΕΘ ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα.  Είναι πράγματι σαφές ότι δεν θα καταφέρει να...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC