Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ιωάννινα

Ανακοινώσεις του Δημάρχου για τη στήριξη του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης

Φ. ΦίλιοςΤρεις συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τους τρόπους, με τους οποίους σχεδιάζει ο Δήμος, να στηρίξει τον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης, έκανε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος. Ο κ. Φίλιος μίλησε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων λειτουργίας του Φορέα τονίζοντας ότι η ίδρυση ήταν αίτημα της τοπικής κοινωνίας και υπογραμμίζοντας την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας του.Παράλληλα προχώρησε στην ανακοίνωση τριών πρωτοβουλιών που σχεδιάζονται εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής με στόχο την ενίσχυση του Φορέα και την προστασία του οικοσυστήματος. Οι συγκεκριμένες προτάσεις θα κατατεθούν άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να πάρουν τη μορφή αποφάσεων. Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες αυτές, κατά την ομιλία του, ο Δήμαρχος τόνισε:

«Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να παραχωρήσει στον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης, για τη στέγασή του και την κάλυψη των αναγκών του το σχολείο Κουτσέκη στην Αμφιθέα. Συζητούμε με την τοπική κοινότητα ώστε να έχουμε τη σύμφωνη γνώμη για κάτι τέτοιο και παράλληλα θα αναζητήσουμε λύση για τη στέγαση του χορευτικού που σήμερα εξυπηρετείται στους χώρους του σχολείου.

Πρόκειται για ένα εκπληκτικό κτίριο που ανακατασκευάστηκε και μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του Φορέα. Παράλληλα θα δώσει τη δυνατότητα στο στελεχιακό κι επιστημονικό δυναμικό να αναπτύξει μια σειρά ενεργειών και δράσεων που θα αναβαθμίσουν το περιβάλλον και θα συμβάλλουν σημαντικά στη μετατροπή της περιοχής σε ένα ανοιχτό μουσείο φυσικής ιστορίας. Στόχος μας, να μετατραπεί ο χώρος αυτός σε σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση, για την κοινωνία, για τη μελέτη για τη λίμνη.

Το δεύτερο

Θα εισηγηθούμε θετική γνωμοδότηση για την μελέτη της Περιφέρειας Ηπείρου που αφορά στην κατασκευή του παραλίμνιου ποδηλατόδρομου, αφού όμως προηγηθεί η υδραυλική μελέτη. Πρόκειται για τη μελέτη αυτή που θα προβλέπει το σπάσιμο του αναχώματος ώστε να επικοινωνήσει το τμήμα πίσω από το ανάχωμα με την υπόλοιπη λίμνη. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε πως ότι θα προβλέπει η μελέτη αυτή θα εφαρμοστεί πιστά καθώς εκτιμούμε ότι αποτελεί καθοριστικό βήμα για την αποκατάσταση του ευρύτερου οικοσυστήματος.

Στο πλαίσιο αυτό μπορούμε να ζητήσουμε την αναβολή των έργων αποκατάστασης για το κανάλι της Αμφιθέας ώστε να γίνει όταν ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη μελέτη και με εφαρμογή όλων όσων θα προβλέπει.

Το τρίτο

Επιδιώκουμε να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή των οικοπέδων στην Αμφιθέα. Με τον τρόπο αυτό, οι ιδιοκτήτες θα μπορέσουν να έχουν στα χέρια τους μία εκμεταλλεύσιμη γη και εκτάσεις ζωτικής σημασίας για τη λίμνη θα περάσουν στα χέρια του Δήμου. Έτσι ανοίγει ο δρόμος ώστε να υπάρξει πλήρης προστασία και να γίνουν οι παρεμβάσεις εκείνες που θα συμβάλλουν στην ενημέρωση, στη μελέτη, στη γνώση και κυρίως στη δημιουργία μιας ισχυρής σχέσης μεταξύ της τοπικής κοινωνίας με τη λίμνη».

 

 

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Συνάντηση Ελισάφ – Χαρδαλιά για το στρατόπεδο Βελισσαρίου Συνάντηση για το ζήτημα παραχώρησης του στρατοπέδου Βελισσαρίου. Πρόκειται για ένα αίτημα το οποίο εντοπίζεται πίσω...

Ήπειρος

Μία ακόμη σημαντική δομή ολοκλήρωσε και θέτει σε λειτουργία ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ιωαννιτών. Πρόκειται για το Υπνωτήριο Αστέγων, το οποίο...

Ήπειρος

Τον Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας John Kittmer υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος. Ο διπλωμάτης του Ηνωμένου Βασιλείου είχε επισκεφθεί για...

Περιβάλλον

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 17.30, πραγματοποίησε ανοιχτή εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση των δέκα χρόνων λειτουργίας...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC