Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Αντίθετο το Περιφερειακό Συμβούλιο στη διαθεσιμότητα

Την αντίθεσή τους στο μέτρο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων εξέφρασαν με ομόφωνο ψήφισμα τα μέλη του Περιφερειακού  Συμβούλιου Ηπείρου. Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν δέχεται καμία απόλυση- διάθεση όχι μόνο γιατί  υπάρχει έλλειψη προσωπικού αλλά και επειδή με την εφαρμογή του «ακρωτηριάζεται» ένα ζωτικό τμήμα της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας, το οποίο έρχεται αντιμέτωπο με τη διαθεσιμότητα και την άμεση – προδιαγεγραμμένη απόλυση.

Ο  Περιφερειάρχης  Αλέκος  Καχριμάνης δήλωσε πως  αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη να μην  υπογράψει καμία απόφαση απόλυσης ή διαθεσιμότητας, εκτός περιπτώσεων που αυτό ζητηθεί από υπαλλήλους. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν πολλοί εργαζόμενοι που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, με την Περιφέρεια και τις Περιφερειακές Ενότητες να τελούν υπό κατάληψη.

Ταυτόχρονα,  οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση αποφάσισαν να συνεχίσουν τουλάχιστον μέχρι  την Παρασκευή τις καταλήψεις σε δημαρχεία και δημοτικά κτήρια αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Στο πλαίσιο αυτό η  Νομαρχιακή Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων καλεί  τους εργαζόμενους στις δημόσιες  υπηρεσίες  του νομού να πάρουν μέρος στη σημερινή  στάση εργασίας  από τις  11 μέχρι τέλους ωραρίου και να συμμετάσχουν  στην συγκέντρωση  που θα γίνει στις 12.30 στην κεντρική πλατεία .

Σύμφωνα με χθεσινή εγκύκλιο,  στην ένταξη όλων των υπαλλήλων αορίστου χρόνου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ακόμα και εκείνων που εξαιρούνταν από την απόφαση, θα προχωρήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εφόσον οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ανταποκριθούν άμεσα στην αποστολή των στοιχείων των υπαλλήλων.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τις Εκπομπές

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Δημήτρης Δημητρίου Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Στο Μεγάλο Ραδιόφωνο. Ακούστε όσα είπε στον Μπάμπη Τζιόρα στην εκπομπή “Λεπτές Ισορροπίες.

Ακούστε τις Εκπομπές

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Σπύρος Ριζόπουλος Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Στο Μεγάλο Ραδιόφωνο. Ακούστε όσα είπε στον Μπάμπη Τζιόρα και στην εκπομπή “Λεπτές Ισορροπίες”.  

Ήπειρος

Το μεσημέρι της Κυριακής 27/4 κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων από την υποψήφια Περιφερειάρχη Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη ο πλήρης συνδυασμός της παραταξης «Ήπειρος Ανατροπής». Η...

Ήπειρος

Σε απάντηση δημοσιευμάτων, σχετικά με τη λειτουργία «Κινέζικων» καταστημάτων, από τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ευάγγελο Βαγενά, ανακοινώνονται τα εξής: Η Αρμόδια...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC