Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Αποχώρησε η ΔΗΜΑΡ από την Κυβέρνηση

πλην δημαρΑιφνιδιαστική αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το κυβερνητικό σχήμα με αφορμή την υπόθεση της ΕΡΤ είχαμε αργά χθες το βράδυ. Πρώτος τοποθετήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος δήλωσε ότι παραμένει στην κυβέρνηση και στηρίζει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια.Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο διάγγελμά του που ακολούθησε της δήλωσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε αποφασισμένος να συνεχίσει το έργο που έχει ξεκινήσει, στηριζόμενος πλέον στις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (153 συν τις ψήφους των κ. Μαρκόπουλου και Σολδάτου που αναμένεται εντός των ημερών να επιστρέψουν και τυπικά στη ΝΔ), αλλά και των ανεξαρτήτων (οι κ. Λοβέρδος και Αηδόνης).

Κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω, ούτε να εξετάσει το ενδεχόμενο των εκλογών: «Θέλω να προχωρήσουμε όλοι μαζί όπως ξεκινήσαμε. Αλλά θα προχωρήσω όπως και να ‘χει. Ασφαλώς με καλύτερο συντονισμό, με επικαιροποίηση -αν θέλετε- του κυβερνητικού προγράμματος. Αλλά στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας, πάντα με ορίζοντα τετραετίας. Εκείνο που τώρα προέχει είναι να συνεχιστεί το έργο της κυβέρνησης. Να βγούμε από την κρίση μιαν ώρα αρχύτερα. Να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού και να τελειώνει αυτή η δοκιμασία το γρηγορότερο», προσέθεσε.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά της ΔΗΜΑΡ και προσωπικά κατά του κ. Κουβέλη, λέγοντας ουσιαστικά ότι άλλαξε στάση στο θέμα της ΕΡΤ και χθες εμφανίστηκε με μία νέα πρόταση, προσπερνώντας την κατ’ αρχήν συμφωνία που είχε επιτευχθεί στη σύσκεψη της Τετάρτης.

«Σήμερα στη συζήτηση ο Φώτης Κουβέλης εμφανίστηκε έξω από το πλαίσιο και τη λογική αυτής της λύσης, την οποία χθες αποδέχθηκε. Επανήλθε στη θέση του να επαναλειτουργήσει η καταργημένη ΕΡΤ και -αορίστως κάποτε στο μέλλον- να δούμε την “αναδιοργάνωσή της εν λειτουργία”.

Δηλαδή, ζήτησε να ξανακάνουμε αυτό που έχει επιχειρηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και που δεν έχει μπορέσει να γίνει ποτέ! Να επιστρέψουμε, δηλαδή, στο αμαρτωλό καθεστώς με όλους τους υπεράριθμους εργαζομένους, να μην αλλάξει τίποτε και να μην υπάρχει καμία ελπίδα ότι κάποτε θα άλλαζε κάτι στην τηλεόραση της ΕΡΤ».

Στη σύσκεψη που είχε αργά χθες το βράδυ με τους υπουργούς που προέρχονται από τη ΝΔ και τον πρόεδρο της Βουλής κ. Μεϊμαράκη, ο κ. Σαμαράς απέκλεισε το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τον τόπο. «Δεν θα πάρω εγώ την ευθύνη για τη διακοπή της χρηματοδότησης της χώρας», επεσήμανε.

Οι περισσότεροι υπουργοί που πήραν τον λόγο, σημείωσαν ότι η κυβέρνηση μπορούσε να προχωρήσει αταλάντευτα το έργο της. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ετέθη το θέμα να ζητήσει ο κ. Σαμαράς ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, αλλά τελικά κρίθηκε αυτό να εξεταστεί αργότερα και ανάλογα με τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως και εντός της ημέρας να υπάρξει συνάντηση των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου προκειμένου να συζητηθούν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και ταυτόχρονα να προωθηθεί η νέα προγραμματική συμφωνία. Το βέβαιον είναι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό σχήμα, ενώ δεν αποκλείεται να τεθεί ξανά το θέμα της ανάληψης από τον κ. Βενιζέλο της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήπειρος

Επίσκεψη στα Γιάννενα, θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της “Δημοκρατικής Αριστεράς” Φώτης Κουβέλης,την ερχόμενη Τετάρτη 22 Μαΐου.Ο κ. Κουβέλης,το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των...

Οικονομία

«Σε λίγο χρόνο, η Ελλάδα δεν θα εξαρτάται πια από Μνημόνια. Αλλά θα είναι μια Ελλάδα αναπτυξιακή, μια Ελλάδα ανταγωνιστική, μια Ελλάδα εξωστρεφής. Μια...

Πολιτική

Τηλεφωνική έφοδο στα σταθερά υπουργείων έκανε πρωί πρωί ο Πρωθυπουργός. ‘Ηταν 9 το πρωί όταν ο Αντώνης Σαμαράς, που βρισκόταν ήδη στο Μαξίμου, κάλεσε...

Ήπειρος

Η πολιτική ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 /01/2013 και ώρα 11.30 π.μ. αναβάλλεται λόγω έκτακτης αλλαγής του...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC