Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Από 10 έως 20 λεπτά έπεσε η αμόλυβδη στην Ήπειρο

imagesΕμφανείς είναι το τελευταίο διάστημα οι μειώσεις στις τιμές των καυσίμων και στην Ήπειρο, εξαιτίας της γενικότερης πτώσης των διεθνών τιμών των πετρελαιοειδών.
Η αμόλυβδη κοστίζει από 10 έως 20 λεπτά λιγότερο, σε σύγκριση με ένα μήνα πριν και, σαφώς, είναι μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Δυστυχώς όμως, τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τους πρατηριούχους, αυτή η μείωση των τιμών δεν μεταφράζεται και σε αύξηση των πωλήσεων, αφού και πάλι, η τιμή των καυσίμων θεωρείται και είναι υψηλή, λόγω των μεγάλων φόρων που έχουν επιβληθεί.

Το υπόμνημα…

Για αυτό, όπως ανέφερε χθες,  ο γνωστός Γιαννιώτης πρατηριούχος Θανάσης Παπαδόπουλος, ο κλάδος ετοιμάζει υπόμνημα προς τους αρμοδίους στην Κυβέρνηση, όπου θα απαιτεί μείωση των φόρων, που έχουν καθηλώσει την κίνηση στα καταστήματά τους και έχουν καταστήσει το «φουλάρισμα» των ρεζερβουάρ στα Ι.Χ. είδος υπό εξαφάνιση!
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης, χθες η μέση τιμή της αμόλυβδης στα Γιάννινα ήταν 1,669 ευρώ το λίτρο, ενώ στην Άρτα κυμάνθηκε στο 1,7 ευρώ το λίτρο, στην Πρέβεζα στο 1,670 και στη Θεσπρωτία, που παραδοσιακά είναι η ακριβότερη στην Ήπειρο, η αμόλυβδη κόστιζε 1,708 ευρώ το λίτρο. «Σαφώς και δεν τις λέει κανείς φθηνές τις τιμές αυτές, αλλά σε σύγκριση με ένα μήνα πριν, η μείωση είναι μεγάλη» σημειώνουν πρατηριούχοι.

Το πετρέλαιο…

Στο μεταξύ, την άμεση αλλαγή του καθεστώτος στο πετρέλαιο θέρμανσης, με την άρση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ζητούν οι επαγγελματίες του χώρου, που είδαν τις πωλήσεις τους φέτος το χειμώνα πέφτουν κατακόρυφα.
Μάλιστα, τονίζουν ότι εάν δεν αλλάξει η κατάσταση στη θέρμανση, τότε ο επόμενος χειμώνας θα είναι ακόμη χειρότερος, περισσότερα νοικοκυριά δεν θα προμηθευτούν πετρέλαιο και πολλοί πρατηριούχοι θα βάλουν λουκέτο στα καταστήματά τους. Να σημειωθεί, ότι η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης σταματά φέτος τη Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου.

Σημαντική μείωση…

Τέλος, για να αντιληφθεί κανείς την πτώση του τζίρου στην αγορά των καυσίμων, αρκεί να σημειωθεί, ότι την τριετία 2009 – 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία των «Ελληνικών Πετρελαίων» η συνολική κατανάλωση καυσίμων περιορίστηκε κατά 30 % , ενώ πάνω από 1500 πρατήρια έκλεισαν!
Όπως σημειώνουν επαγγελματίες του χώρου, εάν άμεσα δεν μειωθούν οι φόροι, τότε ακόμη περισσότερα θα κλείσουν, ενώ και η χρήση των αυτοκινήτων, κυρίως, θα μειωθεί και άλλο, με αποτέλεσμα, ειδικά οι μεγάλοι δρόμοι, να αδειάσουν εντελώς…

 

 

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρθρα & Απόψεις

Το Νέο Δυνατό Πρόγραμμα Του Realfm Έχει Ξεκινήσει. Ενισχυμένο το νέο πρόγραμμα του Real FM 97.8 με νέα πρόσωπα ”έκπληξη” για τον μεγαλύτερο ενημερωτικό...

Ακούστε τις Εκπομπές

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Δημήτρης Δημητρίου Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Στο Μεγάλο Ραδιόφωνο. Ακούστε όσα είπε στον Μπάμπη Τζιόρα στην εκπομπή “Λεπτές Ισορροπίες.

Οικονομία

Οι πονοκέφαλοι για τους ιδιοκτήτες ακινήτων δεν φαίνεται να σταματούν εδώ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει να προσθέτει επιπλέον φόρους και βάρη στους...

Οικονομία

Έως και 8 “χαράτσια” θα κληθούν να καταβάλουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 και στο πρώτο δίμηνο του 2014 εκατομμύρια νοικοκυριά για τα εισοδήματα...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC