Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

ΒΙΤΣΑ ΖΑΓΟΡΙΟΥ: ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

ΒΙΤΣΑΠραγματοποιήθηκε στη Βίτσα Ζαγορίου, την Τετάρτη 5 Ιουνίου, Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής και Πολιτισμικής Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα είχε ως θέμα «ΒΙΤΣΑ ΖΑΓΟΡΙΟΥ: ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ». Σχεδιάσθηκε και υλοποιήθηκε από το Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, σε συνεργασία με την IB Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, την 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου. 

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι Δ’ και ΣΤ’ τάξεις του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κόνιτσας, οι μαθητές των οποίων, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ανταποκρίθηκαν σε όλες τις απαιτήσεις του. Αναφορές έγιναν για τα αρχαιολογικά ευρήματα, για τη λαϊκή τέχνη και τον πολιτισμό, για τα μνημεία του χωριού και βέβαια για το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, με έμφαση στη χλωρίδα, την πανίδα και τη γεωλογία της περιοχής. Τονίσθηκε η ανεπανάληπτη αρμονία ανάμεσα στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, που χαρακτηρίζει την περιοχή Ζαγορίου και την κάνει μοναδική.

Την όλη προσπάθεια υποστήριξαν οι Δήμοι Κεντρικού Ζαγορίου και  Κόνιτσας, τους οποίους ο Φ.Δ. ευχαριστεί θερμά.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

Μεταξύ των «ακροβασιών» του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου στα εθνικά θέματα και των πιέσεων των εταίρων για ένα ισχυρότατο πλαίσιο επιτήρησης την περίοδο μετά...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC