Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Γεννηματά σε Βούτση: Διακομματική επιτροπή για τη σωτηρία των ΜΜΕ

gennimata

Νέα πρωτοβουλία προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η σύσταση Ειδικής Διακομματικής Επιτροπής που θα αναλάβει την επεξεργασία πρότασης νόμου για την επιβίωση των μέσων μαζικής ενημέρωσης – και όχι μόνο – ανέλαβε σήμερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής η Φώφη Γεννηματά τονίζει ότι ζητά η Επιτροπή «να προχωρήσει στην επεξεργασία και σύνταξη πρότασης νόμου, που θα θέτει το πλαίσιο για την αντιμετώπιση από την πολιτεία του σημαντικού αυτού ζητήματος μέχρι την εξεύρεση οριστικής και βιώσιμης λύσης». Είναι προφανές, συμπληρώνει, ότι οι σχετικές διατάξεις «θα πρέπει, να έχουν αναλογική εφαρμογή και για τις άλλες χειμαζόμενες από την οικονομική κρίση παραγωγικές μονάδες».

Σύμφωνα με πληροφορίες θετικά ανταποκρίθηκαν στην προσπάθεια η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι. Ο Νίκος Βούτσης δεν απέκλεισε τη σύσταση της Επιτροπής, ωστόσο ζήτησε χρόνο για να απαντήσει και συγκεκριμένα μέχρι την Παρασκευή, οπότε και θα επιστρέψει ο Πρωθυπουργός από την Ουκρανία.

Αναλυτικά η επιστολή της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς τον Πρόεδρο της Βουλής:

«Όπως γνωρίζετε, την περασμένη εβδομάδα ζητήσει με δημόσια δήλωση μου να αναληφθεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο πρωτοβουλία για το μεγάλο θέμα που σχετίζεται με την κρίση επιβίωσης που αντιμετωπίζει μεγάλο μέρος των μέσων μαζικής επικοινωνίας και την συνακόλουθη βασανιστική εργασιακή αβεβαιότητα χιλιάδων εργαζομένων σε αυτά.

Όπως είχα τονίσει τα ζητήματα που άπτονται της πολυφωνίας στην ενημέρωση και την ελευθεροτυπία δεν αφορούν αποκλειστικά την εκτελεστική εξουσία αλλά κυρίως το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία.

Επειδή στο διάστημα που μεσολάβησε, λόγω της Κυβερνητικής αδράνειας, δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη στο μείζον αυτό θέμα, θεωρώ επιβεβλημένη την ανάληψη άμεσα, πρωτοβουλίας από την πλευρά σας, για τη σύσταση Ειδικής Διακομματικής Επιτροπής υπό την Προεδρία σας.

Η Διακομματική Επιτροπή θα προχωρήσει στην επεξεργασία και σύνταξη πρότασης νόμου, που θα θέτει το πλαίσιο για την αντιμετώπιση από την πολιτεία του σημαντικού αυτού ζητήματος μέχρι την εξεύρεση οριστικής και βιώσιμης λύσης.

Είναι προφανές ότι οι σχετικές διατάξεις θα πρέπει, να έχουν αναλογική εφαρμογή και για τις άλλες χειμαζόμενες από την οικονομική κρίση παραγωγικές μονάδες».

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Sticky Post

Απεβίωσε η Φώφη Γεννηματά σε ηλικία 56 ετών μετά από δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο Έφυγε από τη ζωή η Φώφη Γεννηματά μετά από την...

Πολιτική

Με ένα διάγγελμα γεμάτο συμβολισμούς, ο πρωθυπουργός, από την Ιθάκη,  είπε ότι η σύγχρονη «Οδύσσσεια» που πέρασε η χώρα από το 2010 έλαβε τέλος,...

Πολιτική

“Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα και για να μην γίνουν χειρότερα, η λύση για το λαό δεν βρίσκεται ούτε στo να περιμένει την...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC