Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Άρθρα & Απόψεις

Γ. Κασιμάτης: “ο νέος Εθνοσωτήρας”

Του  Μπάμπη Τζιόρα

Το γνωστό κόλπο των  λαϊκιστών του παρελθόντος που έχουν οδηγήσει την χώρα μας στη χρεοκοπία ακολούθησε ο Γ. Κασιμάτης κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στην αίθουσα αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας παιδαγωγικής ακαδημίας στα Ιωάννινα. Πιο συγκεκριμένα είπε «οι δανειστές μας θα μας πάρουν τη Θράκη, θα μας πάρουν τα νησιά του Αιγαίου, θα ζούμε δίπλα σε χωματερές». Ο στόχος του όπως τόνισε είναι να βρεθεί ένας πρωθυπουργός (εννοούσε τον εαυτό του βέβαια) να απαλλάξει τη χώρα από το μνημόνιο και δεν ντράπηκε να πει ότι θα εξαναγκαστούμε να ζήσουμε για τουλάχιστον 20 χρόνια ρακένδυτοι,   λέγοντας τη φράση «με συγχωρείτε που σας μαυρίζω τη διάθεση». Είναι πάντως απορίας άξιο εν μέσω κρίσης που βρίσκει ο κ. Κασιμάτης χρήματα για τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα χρήματα για μετακινήσεις στελεχών της Σπίθας από άλλες περιοχές για να δημιουργεί «κλίμα» στις εκδηλώσεις αυτές με  ερωτήσεις που ευνοούν απαντήσεις για την καλλιέργεια κλίματος φοβίας ότι η Ελλάδα δήθεν καταστρέφεται και χρειάζεται Εθνοσωτήρες!

Ειλικρινά αισθάνομαι ότι έχασα δύο ώρες από τη ζωή μου και μάλιστα φορτίζοντας αρνητικά τον εαυτό μου παρακολουθώντας μια  με έντεχνο τρόπο (που θυμίζει αλήστου μνήμης πολιτικό σκηνικό) σκηνοθετημένη παράσταση, για να προκύψει ως συμπέρασμα ότι η χώρα μας χρειάζεται νέο Εθνοσωτήρα.  Μπράβο παιδιά εκεί στη Σπίθα!  Το μόνο βέβαια γεγονός που αγνοείτε,  είναι ότι οι Έλληνες της σημερινής εποχής δεν είναι οι αγράμματοι Έλληνες του παρελθόντος, που ένα τέτοιο καλοστημένο σκηνικό θα τους έπειθε ότι πρεσβεύετε κάτι καινούριο ότι μπορούν να βασιστούν στους «παππούδες» οι οποίοι μάλιστα υπηρέτησαν το πολιτικό σύστημα από διάφορα μετερίζια διετέλεσαν σύμβουλοι πρώην πρωθυπουργών ακόμα και υπουργοί και εισέπραξαν πολλά λεφτά από αυτά που πληρώνει ο πολίτης από το υστέρημά του στα ταμεία του δημοσίου!

Λυπάμαι που ενώ αυτή την ώρα οι Έλληνες κινδυνεύουν να απωλέσουν κόπους και ιδρώτα χρόνων, ορισμένοι επιστρατεύοντας ότι χειρότερο έχει να επιδείξει η χώρα μας τον άκρατο λαϊκισμό επιδιώκουν πάνω στα ερείπια να χτίσουν καριέρες.

Αγανακτώ  με την ακολουθουμένη πολιτική των συνεχώς αυξανομένων επιβαρύνσεων του λαού προκειμένου να μη θιγεί και να μη περιοριστεί ο σκανδαλωδώς προνομιούχος δημόσιος τομέας οι συντεχνίες του και οι προμηθευτές του!

Όμως σε καμία περίπτωση δεν θα γίνω βορά στα χέρια  λαϊκιστών που αφού κονόμησαν σε βάρος του λαού τα προηγούμενα χρόνια με τη συμμετοχή τους σε διάφορες συντεχνίες του δημοσίου, τώρα με περίσσιο θράσος μου ζητούν την κεφαλή μου “επί πίνακι”.

Η λύση υπάρχει τη γνωρίζουν όλοι οι σκεπτόμενοι Έλληνες και αφορά τις δαπάνες του δημοσίου οι οποίες πρέπει να περιοριστούν στο 30% του ΑΕΠ και παράλληλα να γίνει αλλαγή στο φορολογικό σύστημα με στόχο να πληρώνουν φόρους όλοι οι Έλληνες ανάλογα με τις δυνατότητές τους, που αυτό θα σημάνει γενναίο περιορισμό των έμμεσων φόρων που πλήττουν κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα.

Ο αγώνας όλων μας πρέπει να είναι σε αυτό το πλαίσιο όσον αφορά τα οικονομικά, ενώ παράλληλα πρέπει να απαιτήσουμε την αναθεώρηση του συντάγματος:

  1. να απαιτήσουμε την κατάργηση όλων των απεχθών άρθρων που σκανδαλωδώς προστατεύουν τα πολιτικά πρόσωπα όπως επίσης και σε μεγάλο  βαθμό προστατεύουν και τους κρατικούς υπαλλήλους με τη διενέργεια Ε.Δ.Ε «ατιμωρησία».
  2. να απαιτήσουμε την αλλαγή του εκλογικού συστήματος με στόχο την απαλλαγή των πολιτών από τα χιλιάδες κέντρα εξουσίας που κατέχουν σήμερα οι βουλευτές και αντιμετωπίζουν τους πολίτες ως σύγχρονους δουλοπάροικους.
  3. να απαιτήσουμε την προσθήκη άρθρου στο σύνταγμά μας το οποίο να ορίζει τον τρόπο διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της δημόσιας περιουσίας και επιπλέον να προβλέπεται η παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων εφόσον παραβιάζονται οι κανόνες αυτοί.
  4. να απαιτήσουμε τον πλήρη διαχωρισμό και ανεξαρτησία μεταξύ των τριών εξουσιών εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία.
  5. να απαιτήσουμε κοινωνική δικαιοσύνη. Ο μέσος μισθός δεν μπορεί να υπερβαίνει το 50% του κατώτατου μισθού για όλους τους Έλληνες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ο υψηλός μισθός δεν μπορεί να υπερβαίνει το 100% του κατώτατου μισθού! Θα πρέπει να εξαιρεθούν από αυτό τον κανόνα μόνο οι θέσεις υψηλής ευθύνης.

Μπάμπης Τζιόρας

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC