Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών

Συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, τρεις (3) διακινητές και τρεις (3) μη νόμιμοι μετανάστες.
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας εγκληματική ομάδα που μετέφερε, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, αλλοδαπούς από την Ελλάδα με σκοπό την προώθησή τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τρεις (3) διακινητές, δύο ημεδαποί, ηλικίας 61 και 55 ετών και ένας 35χρονος υπήκοος Ιράκ, καθώς και τρεις (3) μη νόμιμοι μετανάστες, εκ των οποίων δύο υπήκοοι Αφγανιστάν και ένας υπήκοος Ιράκ.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι τρεις διακινητές είχαν μεταφέρει με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα τους μη νόμιμους μετανάστες, από την Αθήνα στην Ηγουμενίτσα, με σκοπό την προώθησή τους στην Ιταλία μέσω του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας.
Από τα στοιχεία της έρευνας διαπιστώθηκε ότι, οι διακινητές είχαν προβεί σε όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες προκειμένου να πετύχουν τη μεταφορά των λαθρομεταναστών στο εξωτερικό ενώ παράλληλα είχαν προμηθεύσει τους λαθρομετανάστες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Σημειώνεται ότι οι μεταφερόμενοι θα κατέβαλαν για τη μεταφορά τους το χρηματικό ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ ο καθένας, με την άφιξή τους στην Ιταλία.
Κατά την εξέλιξη των ερευνών προέκυψε επίσης ότι, ο ένας εκ των διακινητών είχε απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές για υπόθεση μεταφοράς λαθρομεταναστών.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
• δύο (2) πλαστές ταυτότητες Βουλγαρίας.
• ένα (1) πλαστό διαβατήριο Βουλγαρίας.
• δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
• επτά (7) ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Συνελήφθη προχθές (04-06-2022) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές και...

Άρτα

Συνελήφθη οδηγός φορτηγού με το οποίο μετέφερε τα ναρκωτικά και συνεργός του που λειτουργούσε ως προπομπός με μοτοσικλέτα Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε επιπλέον ημεδαπός...

Ιωάννινα

Ιωάννινα – Σύλληψη ημεδαπών για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών Στη σύλληψη δύο (2) ατόμων ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών...

Κοινωνία

Σύλληψη κυκλώματος για εισαγωγή λαθραίων ποτών από τη Βουλγαρία Η εισαγωγή λαθραίων αλκοολούχων ποτών είναι ένα φαινόμενο που αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Η...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC