Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Εξετάζεται η ενσωμάτωση «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» και «ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε.»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΕΑΚατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενέκρινε την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.». Κατά τη διάρκεια της συζήτησης από την Περιφερειακή Αρχή, ανακοινώθηκε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για την ενσωμάτωση των δύο αναπτυξιακών εταιρειών (ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. και ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε.), ενώ έγινε εκτενής συζήτηση και για το θέμα των ΟΠΑΑΧ.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. κ. Κων. Ντέτσικας, η προτεινόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ανέρχεται σε 600.000 ευρώ, εκ των οποίων βάσει του Νόμου, η Περιφέρεια μπορεί να μετάσχει με το 50% αυτού. Με την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, η Εταιρεία θα εξυγιάνει το κεφάλαιό της, θα αποκτήσει κεφάλαιο κίνησης προκειμένου να εξοφλεί τις δαπάνες που είναι επιλέξιμες στα αναπτυξιακά προγράμματα, για να μπορεί στη συνέχεια να εισπράττει την επιχορήγηση της δαπάνης κ.α.Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης, τόνισε ότι επιδίωξη της Περιφέρειας είναι να συνενωθούν ΕΤΑΝΑΜ και ΗΠΕΙΡΟΣ., με τις έδρες που έχουν σήμερα, να αποτελούν παραρτήματα της νέας εταιρείας.

«Αυτές οι εταιρείες δεν έχουν σκοπό να βγάλουν χρήματα, αλλά να βοηθήσουν στην προώθηση της τοπικής οικονομίας σε όλους τους τομείς. Έτσι, ξεκινήσαμε όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να βοηθήσουμε αυτές τις εταιρείες. Στόχος μας είναι η σταδιακή ένωση των εταιρειών, καθώς στην ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. έχει συμμετοχή και η Αιτωλοακαρνανία λόγω του Αμβρακικού».Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ακόμη ότι οι οικονομικές δυσκολίες που παρουσιάζει σήμερα η εταιρεία, είναι απόρροια της καθυστέρησης που παρατηρείται στην υλοποίηση των ΟΠΑΑΧ, αλλά και στο γεγονός ότι δεν είχε τη στήριξη που θα έπρεπε από τους ΟΤΑ:«Αν η ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. είχε στηριχθεί παλαιότερα από τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ, πιστεύω θα ήταν και άλλη η τύχη της.

Αλλά την έβλεπαν σαν μια εταιρεία που δεν θα έπρεπε να έχει δυναμική. Η ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε δεν είναι ούτε του Καχριμάνη, ούτε της πλειοψηφίας. Είναι η επιχείρηση της Περιφέρειας Ηπείρου. Όσο θα είμαι Περιφερειάρχης Ηπείρου θα αγωνιστώ οι εταιρείες ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. και ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. να είναι μια εταιρεία για το συμφέρον της Ηπείρου», είπε χαρακτηριστικά.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τις Εκπομπές

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Δημήτρης Δημητρίου Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Στο Μεγάλο Ραδιόφωνο. Ακούστε όσα είπε στον Μπάμπη Τζιόρα στην εκπομπή “Λεπτές Ισορροπίες.

Ακούστε τις Εκπομπές

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Σπύρος Ριζόπουλος Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Στο Μεγάλο Ραδιόφωνο. Ακούστε όσα είπε στον Μπάμπη Τζιόρα και στην εκπομπή “Λεπτές Ισορροπίες”.  

Ήπειρος

Το μεσημέρι της Κυριακής 27/4 κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων από την υποψήφια Περιφερειάρχη Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη ο πλήρης συνδυασμός της παραταξης «Ήπειρος Ανατροπής». Η...

Ήπειρος

Σε απάντηση δημοσιευμάτων, σχετικά με τη λειτουργία «Κινέζικων» καταστημάτων, από τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ευάγγελο Βαγενά, ανακοινώνονται τα εξής: Η Αρμόδια...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC