Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Επίσκεψη Τσίπρα στη Νίσυρο: Τι θα ανακοινώσει

%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%82

Στη Νίσυρο θα βρεθεί αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινώσει δέσμη μέτρων για την ενίσχυση της νησιωτικής πολιτικής.Το πρωί της Τετάρτης ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου και θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας το πρωί στον ρ/φ «Στο Κόκκινο» είπε πως η εξαγγελία Τσίπρα για «13η σύνταξη» και αναστολή της εξίσωσης του ΦΠΑ στα νησιά που επιβαρύνθηκαν από το προσφυγικό κύμα θα έχει και συνέχεια εκτός κι αν δεν το επιτρέψουν “οι παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και κυρίως του ΔΝΤ”».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει για την κυβερνητική πολιτική στα νησιά. Το πρωί της Τετάρτης, θα εργαστεί από το γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, απ΄ όπου και θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, αργά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Πάντως ο κ. Τσίπρας μεταβαίνει στη Νίσυρο, με βασικό θέμα εκείνο των κατοίκων της, δηλαδή την ενίσχυση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων στους λιγότερο τουριστικούς προορισμούς των Δωδεκανήσων. Ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το νησί μαζί με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου Νεκτάριο Σαντορινιό, μία ημέρα πριν πετάξει για τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. και τρία εικοσιτετράωρα πριν από την κρίσιμη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο.

Ένα από τα θέματα στα οποία αναμένεται να αναφερθεί ο Πρωθυπουργός είναι η βιώσιμη ανάπτυξη του νησιωτικού χώρου και ιδίως η προώθηση καινοτόμων προϊόντων του πρωτογενούς και τριτογενούς τομέα, όπως και ο σχεδιασμός πολιτικών που θα στοχεύουν στη βελτίωση της ελκυστικότητάς του.

Τέλος, το απόγευμα σήμερα, και συγκεκριμένα στις 17:30, θα συνεδριάσει στην Κουμουνδούρου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο τις εξελίξεις αναφορικά με τη διαπραγμάτευση.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

Στην εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Σήμερα, η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε διπλό κλοιό πανδημίας και ακρίβειας. Αλλά και εγκλωβισμένη από...

Πολιτική

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην συζήτηση της βουλής που συστάθηκε έπειτα από το αίτημα του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Αναφέρθηκε εκτενώς...

Πολιτική

Ψηφίστηκε η Ελληνογαλλική Συμφωνία από τη Βουλή Ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή κατά πλειοψηφία η Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία. Μετά από ονομαστική ψηφοφορία και με...

Πολιτική

Η αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά αλλά και το ρεύμα έχει προβληματίσει ιδιαίτερα του πολίτες. Η αύξηση των τιμών σε συνδυασμό με τον...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC