Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ιωάννινα

Ερώτηση Μ. Κασσή για το πετρέλαιο θέρμανσης και τις Ζώνες για το επίδομα προς τον ΥΠΟΙΚ και σχετική επιστολή στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ε. Βενιζέλο

Μιχάλη ΚασσήΟ Βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, κ. Μ. Κασσής, κατέθεσε σήμερα ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών , κ. Γ. Στουρνάρα, σχετικά με το επίδομα θέρμανσης και την αναγκαιότητα ένταξης του Ν. Ιωαννίνων στην Α΄ Ζώνη. Επίσης απέστειλε και σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Ε. Βενιζέλο (επισυνάπτονται και τα δύο κείμενα).

Με αφορμή την ερώτηση και την επιστολή ο κ. Κασσής έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Κατέθεσα σήμερα ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών, παραθέτοντας αναλυτικά στοιχεία που τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα ένταξης του Ν. Ιωαννίνων στην Α΄  Ζώνη του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Θέλω να πιστεύω πως θα υπάρξει άμεση αντίδραση και δεν θα υπάρξει σιωπή και αδιαφορία για ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό θέμα. Εκτός από την ανάγκη επίτευξης δημοσιονομικών στόχων , υπάρχει και η ανάγκη επιβίωσης των πολιτών και σε αυτό δεν υπάρχουν εκπτώσεις».

 Προς: Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ, Αντιπρόεδρο Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2013

Αγαπητέ μου Πρόεδρε,

Παίρνω την πρωτοβουλία να σου αποστείλω την παρούσα επιστολή επισυνάπτοντάς σου και ερώτηση που κατέθεσα σήμερα προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τον ΕΦΚ του Πετρελαίου θέρμανσης και την άμεση ανάγκη ένταξης του Ν. Ιωαννίνων στην Α΄ Ζώνη για το επίδομα θέρμανσης. Πιστεύω ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και αφορά χιλιάδες πολίτες. Στην ερώτηση γίνεται αναλυτική αναφορά στο θέμα και παράθεση συγκεκριμένων στοιχείων. Εκτιμώ πως θα έχετε τη δυνατότητα να ενισχύσετε το αίτημα αυτό , το οποίο είναι κοινωνικά δίκαιο και η υλοποίησή του θα ανακουφίσει εκατοντάδες οικογένειες.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Μιχάλης Κασσής

Προς :Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Ένταξη του Ν. Ιωαννίνων στην Α ζώνη για το Πετρέλαιο Θέρμανσης»

Κύριε Υπουργέ

Σε προηγούμενη ερώτηση που κατέθεσα αναφορικά με την μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, η οποία δυστυχώς δεν απαντήθηκε, ζητούσα την άμεση επανεξέταση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, διότι η κατάσταση και αυτόν τον χειμώνα προβλέπεται εκρηκτική.

Δεν πιστεύω πως οι δανειστές μας επιθυμούν να μετρήσουμε «θύματα»  από το κρύο για να πειστούν ότι ο φόρος αυτός μόνο ζημιά κάνει και στην οικονομία και στην κοινωνία και αρνούμαι  να πιστέψω πως ο επικοινωνιακός βομβαρδισμός περί επικείμενης μείωσης  του ΕΦΚ, κατέστησε τη χώρα μας ως μεγάλη «ηττημένη» μίας διαπραγμάτευσης που δεν έγινε ποτέ.

Αναφορικά με την ένταξη του Νομού Ιωαννίνων στην Β’ Ζώνη για το  επίδομα  θέρμανσης, σας είχα αποστείλει επιστολή και με τόνο παράκλησης, σας καλούσα να ενταχθεί ο ΟΡΕΙΝΟΣ Νομός Ιωαννίνων στην Α’ Ζώνη.

Και βέβαια δεν εισακούστηκα, διότι οι «μετεωρολόγοι» του ΥΠΟΙΚ αποφάσισαν αλλιώς…

Σας παραθέτω λοιπόν τις  μέσες χαμηλότερες θερμοκρασίες για την πόλη των Ιωαννίνων μήπως πειστείτε:

ΜήναςΙανΦεβΜαρΑπρΜαιΙουνΙουλΑυγΣεπΟκτΝοεΔεκΈτος
Μέση Χαμηλότερη °C (°F)0.21.03.25.99.612.814.915.012.28.54.71.87,5

Η Πόλη βρίσκεται σε υψόμετρο 470 μέτρων. Υπάρχει βέβαια και το Μέτσοβο ,  το Ζαγόρι ή άλλες ορεινές περιοχές, που βρίσκονται κοντά στα 1000 μέτρα και οι  μέσες χαμηλές θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλότερες.

Φαντάζομαι πως θεωρείται ότι οι θερμοκρασίες των 0,2  και 1 βαθμών αξίζουν την ‘’τιμή’’ να ανήκουν στην πρώτη ζώνη!

Αιτούμαι την άμεση ένταξη του Νομού Ιωαννίνων στην Α’ ζώνη και την προκαταβολή του επιδόματος στις ορεινές περιοχές, ανεξάρτητα οικονομικών κριτηρίων, πριν παγώσει ο κόσμος και πνιγεί η πόλη από το μονοξείδιο της ατελούς καύσης από τα καυσόξυλα.

Είναι πραγματικά ντροπή για τη χώρα, την κυβέρνηση και για εσάς προσωπικά, να υπάρχουν οικογένειες και νοικοκυριά που θα ξεπαγιάσουν.

Οι  δανειστές κοιτάζουν το συμφέρον τους και εσείς πρέπει να κοιτάξετε  να υπερασπιστείτε το συμφέρον των συμπολιτών μας ή αλλιώς να εξετάστε εναλλακτικά σενάρια ….

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1)Με ποια κριτήρια εντάσσετε ο  Νομός  Ιωαννίνων στην Β ζώνη για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης;

2)Σκοπεύετε  να εντάξετε  τον Ν. Ιωαννίνων στην Α ζώνη  ή οι  Γιαννιώτες τελούμε «υπό τιμωρία δια της καταψύξεως»;

3)Θα προκαταβάλετε το επίδομα στους ανέργους και φτωχούς συμπολίτες μας ή υπάρχει απώτερος  στόχος να μην το πάρει, ΠΑΛΙ,  κανείς και να το εγγράψετε στον προϋπολογισμό;

17 Οκτωβρίου  2013      

 Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

 ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης το Δεκέμβριο – ποιοι θα λάβουν προκαταβολή; Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου κατέστησε αναγκαία τη λήψη νέων μέτρων στήριξης των νοικοκυριών....

Οικονομία

Ξεκινά την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου η καταβολή του φετινού επιδόματος θέρμανσης. Θα γίνει σε δύο φάσεις. Η πρώτη αφορά σε αγορές που έγιναν μέχρι και...

Οικονομία

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους που έχουν τιμολόγια αγοράς Δεκεμβρίου, καθώς υπεγράφη σήμερα (23/1) η Κοινή Υπουργική...

Οικονομία

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης και έως το Σάββατο είχαν υποβάλει αίτηση περισσότερα από 600.000 νοικοκυριά. Παράλληλα,...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC