Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Διεθνή

Ευρωπαϊκή Ένωση- Ηνωμένο Βασίλειο: Τελική ευθεία διαπραγματεύσεων

Σημαντικές παραμένουν οι διαφορές ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αγγλία στα καίρια ζητήματα της αλιείας, τις εγγυήσεις για τον θεμιτό ανταγωνισμό και τη διακυβέρνηση, είπε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μισέλ Μπαρνιέ την Παρασκευή.

Η εμπορική συμφωνία πρόκειται να αποκατασταθεί την 1η Ιανουαρίου 2021, όπου λήγει και η μεταβατική περίοδος για την αποχώρηση της Αγγλίας από την Ε.Ε.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ μεταβαίνει αργά το βράδυ της Παρασκευής στο Λονδίνο, στην ύστατη προσπάθεια να επιτύχει μία εμπορική συμφωνία. Μόλις 5 εβδομάδες απομένουν μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει τελικά από την Ε.Ε. και οι δύο πλευρές καλούν την άλλη να υποχωρήσουν από τις θέσεις τους, ούτως ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια εμπορική συμφωνία που θα αποτρέψει ένα ταραχώδες φινάλε στην πενταετή κρίση του Brexit.

Οι διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν διά ζώσης αφού έπρεπε να τεθούν σε αναστολή την περασμένη εβδομάδα όταν ένα μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας του Μπαρνιέ, διαγνώσθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

«Σύμφωνα με τους κανόνες του Βελγίου, η ομάδα μου και εγώ δεν είμαστε πλέον σε καραντίνα. Οι φυσικές διαπραγματεύσεις μπορούν να συνεχιστούν», δήλωσε ο Μπαρνιέ. «Ταξιδεύωστο Λονδίνο σήμερα το απόγευμα για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες», συμπλήρωσε.

Σε μια κλειστή συνάντηση με τους Ευρωπαίους διπλωμάτες στις Βρυξέλλες, ο Μπαρνιέ είπε ότι δεν βρίσκεται ακόμη σε θέση να πει εάν μια νέα εμπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι έτοιμη εγκαίρως, όπως ανέφερε πηγή στο Reuters.

Η εισήγηση του Μπαρνιέ δεν παρουσίασε «καμία ιδιαίτερα φωτεινή εικόνα» για τις συνομιλίες, πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ε.Ε. είναι προετοιμασμένη για τη πιθανότητα η Βρετανία να αποχωρήσει χωρίς μια νέα εμπορική συμφωνία παρά την «πραγματική πρόοδο» στις βασανιστικές συνομιλίες για το Brexit.

Πηγή: Reuters

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες, στο σπίτι του μετά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής Λαγός...

Διεθνή

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε ότι οι 27 ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν ομόφωνα την απάντησή τους προς το αίτημα του Ηνωμένου Βασιλείου. Ακολούθως ο...

Διεθνή

Επειδή κάποιες φορές οι συνθήκες και τα γεγονότα το επιτρέπουν, είναι ώρα να πούμε ότι ο Gigafm 105.4 επιβεβαιώνεται πλήρως για τα όσα αναφέρονταν...

Διεθνή

  Σκληρή γραμμή έναντι της Βρετανίας επιλέγει η γερμανική κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel, το Βερολίνο απορρίπτει την ιδέα της Τερέζα Μέι...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC