Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Ημερίδα για το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου

aoos2Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 27 Μαΐου, από το Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, την Δ/νση Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Νομού Ιωαννίνων και τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών, ενημερωτική ημερίδα, με θέμα «Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου …. Ας μάθουμε …. ας παίξουμε», στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Παλιά Σφαγεία» στα Ιωάννινα. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι πολυεπίπεδες δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης του Φορέα Διαχείρισης, οι οποίες αναπτύσσονται με επιτυχία από τα αρμόδια στελέχη του και πρωτοπαρουσιάσθηκε το νέο πακέτο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μαθητών, ηλικίας 6 – 12 ετών, με τίτλο «Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου …. Ας μάθουμε …. ας παίξουμε», το οποίο δημιουργήθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων – Υγροτόπων για λογαριασμό του Φ.Δ.,  με στόχο την γνωριμία των μικρών μαθητών με τη μεγαλύτερη χερσαία προστατευόμενη περιοχή της χώρας μας.

Το εκπαιδευτικό αυτό πακέτο θα διανέμεται δωρεάν από το Φορέα Διαχείρισης και τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στα σχολεία της περιοχής, αλλά και της χώρας.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν επίσης, οι βασικές αρχές και προϋποθέσεις για την υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής αγωγής, από την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, καθώς και η περιβαλλοντική εκπαίδευση στην προσχολική ηλικία, από την Προϊσταμένη Δ/νσης Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του ΝΠΔΔ ΟΚΠΑΠΑ του Δήμου Ιωαννιτών.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση θεατρικού παιχνιδιού του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΡΟΔΑ» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

Μετά το κλείσιμο της ημερίδας, στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια έκθεσης δημιουργικότητας των παιδιών με θέμα «Το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου μέσα από τα μάτια των παιδιών». Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά, από τις 27 Μαΐου 2013 έως και την 1 Ιουνίου 2013 και για τις ώρες 11.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήπειρος

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου & Πίνδου, στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων συνύπαρξης του τοπικού παραγωγικού πληθυσμού με τα είδη άγριας...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC