Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας έβαλε άριστα 20 στον Φίλη – Ντροπή!

%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%b1%cf%82Με τη γνωστή λαϊκή ρήση «το ΄να χέρι νίβει τ΄ άλλο και τα δυο το πρόσωπο», ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ότι προσεγγίζουν το ζήτημα της Παιδείας με τον ίδιο τρόπο.

«Ο πρωθυπουργός έδωσε άριστα 20 στο υπουργείο Παιδείας χωρίς καμία ντροπή, για την επιτυχία να ανοίξουν χωρίς προβλήματα τα σχολεία», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία όταν υποστηρίζει ότι τα σχολεία επέστρεψαν στην κανονικότητα. «Έλεος! Η καθημερινότητα για τη λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της είναι πολύ διαφορετική», είπε ο γγ του ΚΚΕ και αναρωτήθηκε σε ποια καθημερινότητα επέστρεψαν τα σχολεία, όταν η λαϊκή οικογένεια, ρημαγμένη από τους φόρους, έχει μπροστά της τα έξοδα για τα φροντιστήρια, τις ξένες γλώσσες, για αθλητική δραστηριότητα και τη σχολική τσάντα που πρέπει να γεμίσει με την περίφημη σχολική λίστα.

«Ο πρωθυπουργός έδωσε άριστα 20 στο υπουργείο Παιδείας χωρίς καμία ντροπή»

Σχολιάζοντας τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση κέρδισε το στοίχημα να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς κενά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατήγγειλε ότι το μόνο στοίχημα που κέρδισε η κυβέρνηση είναι το τρίτο μνημόνιο που ψήφισε με τη ΝΔ. «Το στοίχημα που κερδίσατε μέχρι τα τώρα, έχει όνομα. Λέγεται τρίτο μνημόνιο», είπε ο γγ του ΚΚΕ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υλοποιεί στην εκπαίδευση το μνημόνιο κατά γράμμα, με τον «εξορθολογισμό δαπανών για την παιδεία», και μάλιστα για να το κάνει αυτό, χρησιμοποιεί και όλο το ιδεολογικό αντιδραστικό οπλοστάσιο όλων των κυβερνήσεων που προηγήθηκαν και έπαιρναν αντιλαϊκά μέτρα.

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι για την κυβέρνηση και με βάση τον εξορθολογισμό δαπανών που ψήφισε, είναι σπατάλη το να έχουν τα παιδιά μόνιμο δάσκαλο στα σχολεία τους, είναι σπατάλη η μετατροπή του ολοήμερου νηπιαγωγείου σε χώρο φύλαξης και είναι σπατάλη να στερείται ο μαθητής που έχει ειδικές ανάγκες , τον εκπαιδευτικό και τις δομές που χρειάζεται. Γι΄ αυτό μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας σε βασικά μαθήματα στο γυμνάσιο, είπε ο γγ του ΚΚΕ και κατήγγειλε ότι μαθητές αναγκάζονται στα ΕΠΑΛ να εγκαταλείψουν τις ειδικότητες που είχαν επιλέξει ή να μεταφέρονται σε άλλες πόλεις για να πάνε σχολείο. «Κόπτεστε ότι καλύψατε τα κενά, αλλά στην πραγματικότητα κάνατε χειρουργικές παρεμβάσεις για να κρυφτούν οι ελλείψεις αυτές. Τα κενά συνεχίζουν να υπάρχουν, το ό,τι θα πάρετε τα παιδιά νωρίτερα είναι επειδή υπάρχουν κενά», κατήγγειλε ο γγ του ΚΚΕ και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε καν να τολμάει να μιλάει για την ειδική αγωγή, διότι και φέτος δεν άνοιξαν σχολεία ελλείψει προσωπικού.

«Οι αλλαγές στο σχολείο, βρίσκονται στην ίδια ρότα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις»

«Συνολικά οι αλλαγές στο σχολείο, βρίσκονται στην ίδια ρότα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και χαρακτήρισε κοινές τις στοχεύσεις κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ. «Για αυτονομία του σχολείου μίλησε το πόρισμα διαλόγου που οργάνωσε η κυβέρνηση. Αυτονομία του σχολείου ζήτησε και η ΝΔ. Αξιολόγηση του σχολείου με τα μέτρα και τα σταθμά της αγοράς έκανε λόγο το πόρισμα. Το ίδιο ζητάει η ΝΔ. Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας προτείνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η ΝΔ. Μήπως το εκπαιδευτικό κουπόνι που τινάζει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία στον αέρα είναι αποκλειστικά πρόταση του ΣΕΒ; Ή μόνο της ΝΔ; Όχι φυσικά, το υλοποιεί και η κυβέρνησή σας, με την προσχολική αγωγή σήμερα», κατήγγειλε ο γγ του ΚΚΕ.

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι η πολιτική που ακολούθησε η ΝΔ και σήμερα η κυβέρνηση, είναι στην κατεύθυνση μειωμένων μορφωτικών απαιτήσεων και στη λογική «άντε να τελειώσουμε το γυμνάσιο και μετά βλέπουμε». Αλλά στη συνέχεια, κατήγγειλε, «θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι, διότι η κυβέρνηση θέλει το λύκειο ένα απέραντο εξεταστικό κέντρο». Στόχος κατήγγειλε είναι η αποτροπή από την επιλογή του Γενικού Λυκείου ώστε να υλοποιηθεί το όραμα της κυβέρνησης για μαζική στροφή στην πρόωρη επαγγελματική κατάρτιση στα υποβαθμισμένα και χωρίς υποδομές ΕΠΑΛ.

«Απάτη» χαρακτήρισε επίσης την εξαγγελία της ελεύθερης πρόσβασης και τόνισε πως αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν πραγματικά για το άγχος των οικογενειών και των μαθητών μπροστά στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα μπορούσε να ικανοποιήσει τα αιτήματα για δικαίωμα επανάληψης της εξεταστικής διαδικασίας για τη βελτίωση της βαθμολογίας. Ειδικά δε για τα ΕΠΑΛ, είπε ότι καταργούνται ήδη ειδικότητες, και προσέθεσε ότι στόχος της πολιτικής είναι τα παιδιά να γίνουν, από μικρή ηλικία, έρμαια της αγοράς.

Υποκριτικό χαρακτήρισε ο κ. Κουτσούμπας και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ανάσχεση της μαζικής φυγής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό. «Η κυβέρνηση πλασάρει τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ που λένε ότι πρέπει να υπάρχει περιορισμένη μη κρατική χρηματοδότηση και επιμερισμός κόστους για συμπλήρωση κρατικών επιχορηγήσεων», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και συμπλήρωσε ότι οι κατευθύνσεις αυτές κάνουν λόγο για διαφοροποίηση της χρηματοδότησης των προγραμμάτων σπουδών, με βάση την απόδοση του και το κατά πόσο ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς εκκλησίας. «Η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για κλείσιμο τμημάτων των ΤΕΙ ή υποβάθμιση τμημάτων που θα αφήνονται στη μοίρα τους επειδή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις», είπε ο γγ του ΚΚΕ.

Κατήγγειλε επίσης των αποψίλωση από υποδομές, από προσωπικό, από εξοπλισμό των πανεπιστημίων, την ίδια ώρα που δίνονται φοροαπαλλαγές και ζεστό χρήμα σε μεγάλες εταιρείες.

«Το ΚΚΕ ξεκινάει από τη θέση ότι η παιδεία δεν είναι εμπόρευμα και πρέπει να παρέχεται με ευθύνη του κράτους. Να είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους. Με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης. Ξεκινάμε από τη θέση ότι κανένα παιδί δεν μπορεί να θεωρείται ανήμπορο μπροστά στη γνώση. Ότι κανένας νέος και νέα δεν μπορεί να αφήνεται στα αζήτητα της ανεργίας. Ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει. Παλεύουμε όλα τα νήπια και προνήπια να βρίσκονται σε δομές προσχολικής αγωγής, σε νηπιαγωγεία με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, σε σύγχρονα κτίρια, τάξεις. Ξεχωρίζουμε το ζήτημα της ειδικής αγωγής, γιατί απαιτείται θετικά άνιση μεταχείριση με ίδρυση και λειτουργία όλων των αναγκαίων δομών», είπε ο κ. Κουτσούμπας και τόνισε ότι το ΚΚΕ παλεύει για ένα σχολείο που θα παρέχει την ίδια μόρφωση σε όλους τους μαθητές, χωρίς να διαχωρίζει τα σχολεία και τους μαθητές σε πολλές ταχύτητες ανάλογα με την περιοχή και την τσέπη του καθενός

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

Μπογδάνος – Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει 158 ψήφους Η διαγραφή του Κ. Μπογδάνου από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας ήταν μία απόφαση...

Κοινωνία

Επιστροφή Στα Θρανία Σήμερα Δημοτικών Νηπιαγωγείων. Παρά τις επιφυλάξεις, κουδούνι χτύπησε σήμερα για τους μαθητές και τις μαθήτριες των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων....

Κοινωνία

Έπειτα από διάστημα περίπου δύο μηνών, στις τάξεις τους επιστρέφουν αύριο, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, οι μαθητές δημοτικών, νηπιαγωγείων, σχολείων ειδικής αγωγής, παιδικών και βρεφονηπιακών...

Πολιτική

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του λίγο μετά τον εμβολιασμό του στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”. Ο αρχηγός της...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC