Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Αρχική

Κόντρα ΣΕΒ – Τζάκρη για τις αποκρατικοποιήσεις

%cf%84%ce%b6%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%b7Την άποψη του ότι δεν είναι συμβατή η στάση πολλών υπουργών της κυβέρνησης, απέναντι στις επενδύσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας.

Μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής», αναφέρει «για να το πω απλά, χρειαζόμαστε περισσότερους σαν τον κ. Πιτσιόρλα (τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ) στην κυβέρνηση».

Ερωτηθείς αν πρόκειται για μια χαλαρή προσέγγιση του πρωθυπουργού στην διοίκηση ή για εσκεμμένη στρατηγική, ο κ. Φέσσας θεωρεί ότι εν μέρει πρόκειται για ζήτημα ιδεολογικών καταβολών, καθώς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ευαγγελιζόμενος μια αριστερή οικονομία, με ένα πολύ μεγάλο κράτος, που εργοδοτεί τους πάντες και φροντίζει για όλα. Αυτό το μοντέλο πέθανε το ’89 και όπου υπάρχει φέρνει».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ θεωρεί ότι υπάρχει και μια άλλη εξήγηση, πιο «αγοραία», όπως τη χαρακτηρίζει. Σύμφωνα με αυτή, «ο εκλογικός στρατός» του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι συνδικαλιστές, «οι συνδικαλιστές διοικούν τις κρατικές επιχειρήσεις», άρα είναι φυσικό το κόμμα να εναντιώνεται στις ιδιωτικοποιήσεις.

Αναφερόμενος στο κατά πόσο η Νέα Δημοκρατία θα κάνει στροφή από την πελατειακή λογική του παρελθόντος, ο κ. Φέσσας θεωρεί ότι «αυτό θα κριθεί στη πράξη».

«Αν κρίνω από τα λόγια του αρχηγού της δείχνει μεγάλη αλλαγή. Αλλά οι άνθρωποι δεν αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Το πολιτικό προσωπικό, τα στελέχη της ΝΔ, αυτό έχουν ως βίωμα- τη διαχείριση ενός μεγάλου κράτους. Και δεν θέλουν να χάσουν αυτό το μεγάλο πεδίο επιρροής και άσκησης εξουσίας» τονίζει.

Σφοδρή επίθεση από την Θεοδώρα Τζάκρη

Για ανοίκεια και αήθη επίθεση του προέδρου του ΣΕΒ στον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδια για τη βιομηχανία, Θεοδώρα Τζάκρη.

«Μετά την δήθεν εκ παραδρομής δημοσίευση του, με πρόφαση επιστημονικότητας, εβδομαδιαίου δελτίου του Συνδέσμου, στο οποίο ο κ. Φέσσας εξύβριζε κατά τρόπο πρωτοφανή τον πρωθυπουργό, ο ίδιος επιτίθεται ευθέως στον ΣΥΡΙΖΑ ως άλλος εκπρόσωπος της ΝΔ, χρησιμοποιώντας την θεσμική του θέση προς ίδιον όφελος» αναφέρει η κα Τζάκρη και προσθέτει:

«Είναι σε όλους προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης εκδίδει επιταγές τις οποίες θα εξαργυρώσουν κάποιοι στο μέλλον με τον γνωστό σε όλους μας τρόπο. Είναι επίσης προφανές ότι το είδος της επιχειρηματικότητας που εκπροσωπεί ο κ. Φέσσας και μια μικρή ομάδα επιχειρηματιών πέριξ αυτού ανθίζει μόνο σε περιβάλλοντα διαπλοκής και σήψης.

»Γι’ αυτού του είδους την επιχειρηματικότητα, ένα τέτοιο περιβάλλον πράγματι μόνο η ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη μπορεί να διασφαλίσει. Ωστόσο, ας μην κρατούν την αναπνοή τους. Εμείς συμπλέουμε με την υγιή επιχειρηματικότητα που παράγει και δημιουργεί στην χώρα μας και γι’ αυτήν την επιχειρηματικότητα, παρά τις αντίξοες διεθνείς και εγχώριες συνθήκες εργαζόμαστε καθημερινά με εμφανή αποτελέσματα».

Απάντηση από ΣΕΒ

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η υφυπουργός Οικονομίας απάντησε ο ΣΕΒ:

«Η επίθεση της υφυπουργού Οικονομίας στον ΣΕΒ και τον πρόεδρό του είναι εκτός από υβριστική και απολύτως αβάσιμη.

»Ο ΣΕΒ δεν αποτελεί φερέφωνο κανενός κόμματος. Αποστολή του είναι να αναπτυχθεί η εθνική οικονομία, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι, χωρίς να υπολογίζει αν γίνεται δυσάρεστος στα πολιτικά κόμματα. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που ο ΣΕΒ είναι ένας οργανισμός με παρελθόν, παρόν και, πάνω απ’ όλα, μέλλον.

»Η χώρα μας είναι μικρή κι η διαδρομή κάθε δημοσίου προσώπου γνωστή. Συνεπώς το ποιος είναι ο Θ. Φέσσας και τι είδους επιχειρηματικότητα εκπροσωπεί, είναι ευρύτερα γνωστό και η καλύτερη διάψευση στις αιτιάσεις της υφυπουργού».

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

Στην εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Σήμερα, η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε διπλό κλοιό πανδημίας και ακρίβειας. Αλλά και εγκλωβισμένη από...

Πολιτική

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην συζήτηση της βουλής που συστάθηκε έπειτα από το αίτημα του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Αναφέρθηκε εκτενώς...

Πολιτική

Η αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά αλλά και το ρεύμα έχει προβληματίσει ιδιαίτερα του πολίτες. Η αύξηση των τιμών σε συνδυασμό με τον...

Πολιτική

Την επίσκεψη πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία και το τραπέζι που έγινε σε σπίτι βουλευτή της Ν.Δ. σχολίασε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αναφέροντας πως...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC