Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Μαξίμου: Δεν επίκειται ανασχηματισμός, ούτε επισπεύδεται

maximou

Δεν επίκειται ανασχηματισμός, ούτε επισπεύδεται υπογραμμίζουν κυβερνητικοί παράγοντες αναφερόμενοι στην αποστολή σχεδίων Προεδρικών Διαταγμάτων στο ΣτΕ, τα οποία από μέσα ενημέρωσης παρουσιάζονται ως κανονικά Προεδρικά Διατάγματα.

Στην πραγματικότητα το Μαξίμου ετοιμάζει το έδαφος για τις αλλαγές στη δομή του κυβερνητικού σχήματος, όπως έχει ήδη προαναγγελθεί. Αλλά δεν προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε ανασχηματισμό, καθώς όλα δείχνουν ότι θα περιμένει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. «Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει δηλώσει και η κυβερνητική εκπρόσωπος, ο ανασχηματισμός, αυτή την στιγμή δεν αποτελεί προτεραιότητα του πρωθυπουργού», τονίζουν κυβερνητικές πηγές.
Οι αλλαγές στην δομή της κυβέρνησης απαιτούν να υπάρχουν Προεδρικά Διατάγματα, ώστε όταν γίνει ανασχηματισμός οι υπουργοί να έχουν έτοιμες τις υπηρεσίες και να μην μένουν ανενεργοί. Γι’ αυτό, ως είθισται από όλες τις κυβερνήσεις, ετοιμάζονται τα Προεδρικά Διατάγματα.

Η διαδικασία είναι:

  • αποστολή σχεδίων προεδρικών Διαταγμάτων στο ΣτΕ για τον υποχρεωτικό έλεγχο νομιμότητας. Αυτό έχει γίνει εδώ και μερικές μέρες.
  • επιστροφή των σχεδίων Προεδρικών Διαταγμάτων από το ΣτΕ στην κυβέρνηση με τις παρατηρήσεις εφόσον υπάρχουν.
  • προώθηση των Προεδρικών Διαταγμάτων (και όχι πια σχεδίων Προεδρικών Διαταγμάτων) στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  • υπογραφή των προεδρικών Διαταγμάτων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τεθούν σε ισχύ.

Υπογραμμίζεται πως κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι τα σχέδια που εστάλησαν στο ΣτΕ «δεν δεσμεύουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό», που σημαίνει ότι δεν είναι δεδομένο πως θα γίνουν οι συγκεκριμένες αλλαγές.

Πάντως στην κυβέρνηση υπάρχει ένας εκνευρισμός για την διαρροή των εγγράφων από το ΣτΕ παρά το ότι δεν έχουν την σημασία που τους αποδόθηκε από ορισμένα media: «η διαρροή τους δεν συνάδει με την διαδικασία, την οποία, όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να σέβονται», λένε χαρακτηριστικά.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

Υπουργός Πολιτικής Προστασίας o Στυλιανίδης, Τουρνας υφυπουργός Η δημιουργία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης ήταν μία απόφαση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη. Ποιος...

Πολιτική

Απόρριψη της θέσης από τον Αποστολάκη – “Παγίδα” προς τον ΣΥΡΙΖΑ Η υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη “ναυάγησε” ενώ όλα έδειχναν ότι θα αναλάβει τα...

Πολιτική

Τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης. Με κεντρικό άξονα τη βελτίωση της λειτουργικότητας της κυβέρνησης, την αναβάθμιση κάποιων...

Πολιτική

Με βίντεο που ανήρτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter σχολιάζει την έξοδο από τα μνημόνια. ”Η Ελλάδα...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC