Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Μητσοτάκης: Άσχημα τα πράγματα στο προσφυγικό

%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%84%ce%b1%ce%ba%ce%b7%cf%83Ευρεία σύσκεψη στη ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το προσφυγικό, ανησυχία για τις εξελίξεις και εισηγήσεις για πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Τα πράγματα με το προσφυγικό εξελίσσονται πολύ άσχημα, όχι μόνο στη Λέσβο αλλά σε ολόκληρη τη χώρα».

Με αυτή τη φράση, κατά τις πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για τις εξελίξεις στο προσφυγικό στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος με τη συμμετοχή του εκπροσώπου του κόμματος Γ. Κουμουτσάκου, του αρμόδιου τομεάρχη Βασίλη Κικίλια, του Μάκη Βορίδη, της Ντόρας Μπακογιάννη, του στενού συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ, Μακάριου Λαζαρίδη, του διευθυντή του γραφείου του κ. Μητσοτάκη, Μιχάλη Μπεκίρη και των τριών βουλευτών που εκλέγονται σε νησιά: Του Χαράλαμπου Αθανασίου (Λέσβος), του Νότη Μηταράκη (Χίος) και του Μάνου Κόνσολα (Δωδεκάνησα).

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράστηκε ιδιαίτερος προβληματισμός για τους έως τώρα χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό – χειρισμοί, που όπως τονίστηκε, «αφήνουν χώρο για δράση σε ακροδεξιά στοιχεία χωρίς να προστατεύονται ούτε οι τοπικές κοινωνίες αλλά ούτε και οι ίδιοι οι μετανάστες». Κοινή ήταν άποψη που εκφράστηκε ως προς το ενδεχόμενο να υπάρξουν φαινόμενα βίας τόσο μέσα στους καταυλισμούς όσο και στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες έχουν βρει ελεύθερο πεδίο δράσης ακροδεξιές δυνάμεις με αναφορά και στη Χρυσή Αυγή.

«Οι εξελίξεις στην Ευρώπη δεν βοηθούν για την υλοποίηση του προγράμματος μετεγκατάστασης» τονίστηκε στη σύσκεψη στον απόηχο του νέου εκλογικού ναυαγίου της Άγκελα Μέρκελ στις περιφερειακές εκλογές του Βερολίνου – εξέλιξη που όπως εκτιμήθηκε μπορεί να προκαλέσει ένα ντόμινο αλλαγών στην αντιμετώπιση του προσφυγικού όχι μόνον από το Βερολίνο αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατατέθηκε σειρά εισηγήσεων για τις δράσεις που μπορεί να αναλάβει η ΝΔ σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να υπερτονιστεί η ανάγκη στήριξης της Ελλάδας, όχι μόνον σε επίπεδο πόρων, αλλά και στην κατεύθυνση της περαιτέρω πίεσης προς την Τουρκία για την εφαρμογή της συμφωνίας των 8 συν 1 σημείων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ΝΔ με ανακοίνωση του κ. Κουμουτσάκου, χαρακτήρισε «ανίκανη» την κυβέρνηση σημειώνοντας πως πλέον τα κέντρα πρώτης υποδοχής προσφύγων και μεταναστών έχουν καταστεί πλέον μη επισκέψιμα, ακόμα και από τους διεθνείς παρατηρητές. «Τους καθιστούμε υπεύθυνος για την επικίνδυνη τροπή που παίρνουν τα πράγματα» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην συζήτηση της βουλής που συστάθηκε έπειτα από το αίτημα του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Αναφέρθηκε εκτενώς...

Πολιτική

Ψηφίστηκε η Ελληνογαλλική Συμφωνία από τη Βουλή Ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή κατά πλειοψηφία η Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία. Μετά από ονομαστική ψηφοφορία και με...

Πολιτική

Μπογδάνος – Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει 158 ψήφους Η διαγραφή του Κ. Μπογδάνου από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας ήταν μία απόφαση...

Πολιτική

Στην διαγραφή του βουλευτή Ά Αθηνών Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη Νέα Δημοκρατία προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έπειτα από τη χθεσινή ομιλία του στη...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC