Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Να βρεθεί δίκαιη λύση για τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων

imagesΤην ευκαιρία να διαπιστώσει… ιδίοις όμμασι την αιτία που προκάλεσε τη διένεξη ανάμεσα στο Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων και την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, η οποία έχει οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες, είχε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδης. Ο ίδιος εξάλλου είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας.
Ο κ. Θεοδωρίδης επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι τις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ι. στη Λιμνοπούλα (φωτό), όπου τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Ομίλου Σωτήρης Στάμος, ο Αντιπρόεδρος Χρήστος Αλεξίου, ο Γεν. Γραμματέας Αναστάσιος Σκλιβανίτης και τα μέλη του Δ.Σ. Αριστοτέλης Καζαντζής και Κων/νος Μόσχος. Παρών στη συνάντηση ήταν επίσης και ο εκπρόσωπος της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου κ. Τσολακίδης.

Ο Σωτήρης Στάμος
«Αυτό που ζητάει ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων δεν είναι να μην πληρώσει στο Δημόσιο για τη χρήση παρόχθιας έκτασης στο σημείο όπου δραστηριοποιείται, αλλά να είναι λογικό το ποσό που καλούμαστε να καταβάλλουμε, γιατί αλλιώς θα οδηγηθούμε σε αναστολή λειτουργίας», τόνισε ο κ. Στάμος απευθυνόμενος στο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό πρόστιμο που επιβλήθηκε στο Ν.Ο.Ι. από την Κτηματική Υπηρεσία αγγίζει τα 110.000 ευρώ. Είναι αναδρομικό και καλύπτει μία περίοδο πέντε περίπου χρόνων, η οποία συμπεριλαμβάνει και ένα μεγάλο διάστημα πριν από την ολοκλήρωση της οριοθέτησης της λίμνης! Το υπερβολικό ύψος του προστίμου ανάγκασε το ιστορικό σωματείο της πόλης μας, που δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο παρόχθιο κομμάτι της Λιμνοπούλας απ’ το 1954, να προσφύγει στα δικαστήρια, ζητώντας την μείωση του ποσού σε λογικά επίπεδα, προκειμένου να μπορέσει να το καταβάλλει.

Η Κτηματική Υπηρεσία
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Κτηματικής Υπηρεσίας παρουσίασε σχεδιάγραμμα με την οριοθέτηση της λίμνης στην συγκεκριμένη περιοχή και τους χώρους που ανήκουν στο Δημόσιο και για το λόγο αυτό πρέπει να απελευθερωθούν. Αναφέρθηκε μάλιστα και στις διπλανές παρόχθιες εγκαταστάσεις του ΕΑΝΚΙ, για τις οποίες είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει επιβολή προστίμου, αφού έγιναν απ’ το ίδιο το Δημόσιο!

Ο Ηλίας Θεοδωρίδης
Λαμβάνοντας το λόγο ο Ηλίας Θεοδωρίδης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων αποτελεί ένα κοινωφελές σωματείο που προσφέρει σημαντικές αθλητικές υπηρεσίες στην πόλη των Ιωαννίνων. Γι’ αυτό λοιπόν δεν μπορεί, όπως είπε, να αντιμετωπιστεί απ’ την Πολιτεία όπως ένας επιχειρηματίας ή ιδιώτης που έχει καταπατήσει τμήμα της παρόχθιας ζώνης της λίμνης.
Εξάλλου, οι δραστηριότητες του Ν.Ο.Ι. απαιτούν εκ της φύσεώς τους τη χρήση παραλίμνιας περιοχής, για τις προπονήσεις των αθλητών του!
Ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεσμεύθηκε ότι θα συμβάλλει ώστε να επιλυθεί το θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προκειμένου ο Ν.Ο.Ι. να εξακολουθήσει να προσφέρει υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία, με σεβασμό ωστόσο στην νομοθεσία του Ελληνικού Κράτους.

Ξενάγηση παντού
Ο κ. Θεοδωρίδης ξεναγήθηκε στον χώρο του εστιατορίου «Όμιλος», όπου το πρόβλημα έγκειται σε ένα υπαίθριο κιόσκι, στο κάμπιγκ που λειτουργεί ο Ν.Ο.Ι. δίπλα στις εγκαταστάσεις του, τμήμα του οποίου βρίσκεται εντός τις κόκκινης γραμμής της οριοθέτησης, αλλά και στα λεμβαρχεία και τις κλειστές εγκαταστάσεις του Ομίλου, οι οποίες δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα ως προς τη χωροθέτησή τους. Ενημερώθηκε για τις επιτυχίες αθλητών του Ν.Ο.Ι. σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο και δήλωσε εντυπωσιασμένος από την οργάνωση και τη συστηματική δουλειά που γίνεται στο Γιαννιώτικο σωματείο.

Οι αθλητές δεν πληρώνουν!

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα που αποκομίζει ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων από την διαχείριση του ιδιόκτητου εστιατορίου του και του Κάμπιγκ της Λιμνοπούλας, που είναι το μοναδικό σήμερα στα Γιάννινα, διατίθενται εξ ολοκλήρου για την υλικοτεχνική υποδομή που απαιτεί το άθλημα της Κωπηλασίας και για τα λειτουργικά έξοδα του σωματείου. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο κανείς ποτέ αθλητής του Ν.Ο.Ι. δεν επιβαρύνθηκε οικονομικά, ούτε καταβάλλει σήμερα συνδρομή για εγγραφές, προπονήσεις, εξοπλισμό κλπ..

 

 

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήπειρος

«Ήρθα εδώ από επιλογή και ηθικοί και πολιτικοί λόγοι επιβάλουν την αποχώρησή μου» με τα λόγια αυτά ο απερχόμενος  Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής...

Ήπειρος

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδης, όπως αναμενόταν μετά την αποχώρηση της ΔΗ.ΜΑΡ από την κυβέρνηση, υπέβαλλε την παραίτησή του στον Υπουργό Εσωτερικών...

Ιωάννινα

Στα πλαίσια της καμπάνιας ευαισθητοποίησης «Πόλεις Χωρίς Σύνορα» που ξεκινούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières/MSF) από τα Γιάννενα με κεντρικό μήνυμα «Στα...

Ήπειρος

Επίθεση εναντίον του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Θεοδωρίδη, αλλά και του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη εξαπέλυσε ο επικεφαλής...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC