Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

ΝΔ: Εκλογές ούτως ή άλλως

%ce%bd%ce%b4

«Απερχόμενο και πανικόβλητο» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα η ΝΔ έπειτα από τις ανακοινώσεις του για τους συνταξιούχους, τον ΦΠΑ στα νησιά και την πρόσληψη νοσηλευτών για το δημόσιο σύστημα Υγείας.

«Αφού έκοψε το ΕΚΑΣ και επέβαλλε μεγαλύτερους φόρους, τώρα υπόσχεται ένα μικρό βοήθημα, θα τους τα πάρει πίσω στο πολλαπλάσιο από τους νέους φόρους και τη νέα μείωση των συντάξεων που συμφώνησε ήδη με τους πιστωτές» ήταν το πρώτο σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους γαλάζιους βουλευτές την ίδια ώρα στη βουλή (Δένδιας, Καλαφάτης) να μιλούν για τακτικισμούς του πρωθυπουργού με στόχο να κερδίσει «έστω και μια ημέρα παραπάνω στην εξουσία».

Για τη ΝΔ οι δηλώσεις Τσίπρα είναι ένα ακόμη μικρό κομμάτι που συνθέτει την ατζέντα των εκλογών που γράφεται ήδη στο Μαξίμου:

«Ειδικά κοινά»: Προσέγγιση με τους συνταξιούχους που έχουν υποστεί σωρεία περικοπών στις συντάξεις τους και θα δουν και άλλες βάσει των συμφωνιών που έχει κάνει η κυβέρνηση με τους δανειστές για τα πλεονάσματα.

Προσέγγιση με τους δημοσίους υπαλλήλους με τον «μπαμπούλα» των απολύσεων που ήδη χρεώνουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ήδη δεσμευτεί πως δεν υπάρχουν απολύσεις στη δική του πρόταση.

Το κλίμα των εκλογών, κατά τη ΝΔ, ενισχύεται από τις κινήσεις που κάνει το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Περιοδείες σε φυλάκια, δηλώσεις πατριωτικού χαρακτήρα και «αντάρτικα» μέσα στη βουλή όχι για τους φόρους και τις περικοπές αλλά για ζητήματα όπως η αρχή της ισότητας και το σύμφωνο συμβίωσης.

Στη ΝΔ πιστεύουν ότι οι εξαγγελίες Τσίπρα δεν θα κάνουν «γκελ» στην κοινή γνώμη και αυτό θα φανεί στις προσεχείς δημοσκοπήσεις καθώς όπως λένε «η αξιοπιστία των λόγων του είναι πλέον ανύπαρκτη».

Παρ’ όλα αυτά δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το τι ακριβώς έχει συμφωνήσει με τους δανειστές προκειμένου να πάρει το «πράσινο φως» για αυτά τα μέτρα δεδομένων των αντιδράσεων που είχε συναντήσει ο Αντώνης Σαμαράς όταν ανακοίνωσε τον Απρίλιο του 2014 μέρισμα από το πρωτογενές πλεόνασμα και τη μείωση του ΦΠΑ παρά τις σθεναρές αντιδράσεις που είχαν εκφραστεί από την τρόικα.

«Το επόμενο διάστημα θα κρίνει αν ο Τσίπρας πήρε παράταση ή όχι» είπε βουλευτής της ΝΔ παραπέμποντας στις αντιδράσεις που θα υπάρξουν από την πλευρά των δανειστών εν μέσω μιας αξιολόγησης που δεν δείχνει να κλείνει. Ερώτημα παραμένει για τους γαλάζιους γιατί ο κ. Τσίπρας έδειξε βιασύνη στις ανακοινώσεις και δεν τις κράτησε για τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη βουλή όπου θα έχει τη σύγκρουση κορυφής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρθρα & Απόψεις

Τα σημαντικά σημεία της πρότασης μομφής Απορρίφθηκε, τελικώς, με 156 κατά και 1 παρών η πρόταση μομφής/δυσπιστίας, την οποία υπέβαλλε ο αρχηγός της αξιωματικής...

Πολιτική

Τρεις φρεγάτες Belharra αποκτά η Ελλάδα Η Ελλάδα και η Γαλλία προχώρησαν στην υπογραφή της συμφωνίας στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία και την...

Άρθρα & Απόψεις

Σενάρια εκλογών από την ΔΕΘ Με το βλέμμα στραμμένο στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες από το βήμα της ΔΕΘ και τις αμέτρητες αντιδράσεις, που αυτές έφεραν,...

Πολιτική

Την επίσκεψη πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία και το τραπέζι που έγινε σε σπίτι βουλευτή της Ν.Δ. σχολίασε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αναφέροντας πως...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC