Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Ομιλία του Επικεφαλής Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκου Γκόντα

grandΚυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Φίλες και φίλοι,Φίλοι των Ιωαννίνων, φίλοι της Παράταξης, φίλοι της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας,

Σας καλωσορίζω στη σημερινή μας εκδήλωση, στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση που σηματοδοτεί για όλους εμάς μία νέα αρχή. Μία αρχή όχι μόνον για εμάς, αλλά για το νέο ξεκίνημα της πόλης μας. Σας ευχαριστώ όλες και όλους μέσα από την καρδιά μου για την παρουσία σας εδώ σήμερα. Η ανταπόκρισή σας ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Μου δίνετε δύναμη και με γεμίζετε συγκίνηση και αισιοδοξία.

Βλέπω σήμερα ανάμεσά σας, πολλούς φίλους, που ανταποκρίθηκαν αυθόρμητα στο σημερινό κάλεσμα.
Βλέπω προσωπικότητες που διαπρέπουν στην Κεντρική Πολιτική Σκηνή και δίνουν το παρόν σε αυτή τη σημαντική μέρα για την Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία.
Βλέπω ανάμεσά σας φίλους και συναγωνιστές από την τοπική αυτοδιοίκηση, από τοπικά συμβούλια  από Δήμους και από την Περιφέρεια.
Βλέπω Δημάρχους, περιφερειακούς, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, που έχουν ξεχωρίσει για τη μαχητικότητα, τις παρεμβάσεις και τις προτάσεις τους.
Βλέπω ανθρώπους (ιστορικά στελέχη)  της μεγάλης μας Παράταξης. Παλιούς και δοκιμασμένους συνεργάτες, που έχουν δώσει δείγματα γραφής για τους αγώνες, την ικανότητα, την πίστη, την εμπιστοσύνη και τη στήριξη τους.
Βλέπω ακόμα (και αυτό με γεμίζει με μεγάλη χαρά) πλήθος από νέα πρόσωπα που έρχονται μαζί μας, για να προσφέρουν και αυτοί στον κοινό μας στόχο. Η συμβολή τους θα είναι καθοριστική στον αγώνα μας που ξεκινάει.
Βλέπω, όμως, και ανθρώπους από όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρους, που μας τιμούν εδώ με την παρουσία τους.
Βλέπω φυσικά και πολλούς φίλους, συμπολίτισσες και συμπολίτες, που είναι εδώ από αγνό ενδιαφέρον για το μέλλον της πόλης μας, του Δήμου μας.
Και νιώθω πραγματικά την ανάγκη να ευχαριστήσω την κάθε μία και τον κάθε ένα από εσάς ξεχωριστά.
Γιατί το ξέρω καλά, το νιώθω, το βλέπω στα μάτια σας, ότι αυτό που μας ενώνει και είμαστε σήμερα εδώ δεν είναι τίποτε άλλο από την αγάπη και το ενδιαφέρον για την Πόλη μας.
Είμαστε εδώ για τα Γιάννενα, για το Δήμο μας.

Ξεκινάμε λοιπόν σήμερα μια πορεία (όλοι μαζί) για την πόλη που αγαπάμε.
Μια πορεία για να ξαναφτιάξουμε από την αρχή …. την πόλη που θέλουμε.

Την πόλη μας που την παραδώσαμε στολίδι και την βλέπουμε μέρα με τη μέρα 3 χρόνια τώρα να ξεπέφτει, να χάνει τον ρυθμό της, να χάνει τη δημιουργική ανάσα της, να πισωγυρίζει. Βλέπουμε την πορεία της από την Χρυσή εποχή … στην παρακμή ….. στα πέτρινα χρόνια.

Εσείς φίλες και φίλοι ξέρετε πολύ καλά το πόσο είχαμε δουλέψει για να κάνουμε τα Γιάννενα πρωταθλητή  στα έργα, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στις υποδομές, στον τουρισμό, στην καθαριότητα, στην λειτουργικότητα για τον πολίτη και την καινοτομία.

Είναι αλήθεια ότι είχαμε ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά.
Είναι αλήθεια ότι δύσκολα θα βρισκόταν μία δημοτική αρχή που θα μπορούσε να κάνει τα μισά από όσα είχαμε καταφέρει την περίοδο που είχαμε την ευθύνη της πόλης. Αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για κανέναν. Όταν δεν μπορείς να φτάσεις κάτι, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αφήσεις να πέσει κάτω.
Εμείς, για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, δεν περιμέναμε ποτέ να δούμε τη Δημοτική Αρχή να ξεχωρίζει για τις δράσεις της! Τώρα το ξέρουν και οι πολίτες.
Δεν περιμέναμε, όμως, να είναι τόσο άπραγη, τόσο αδύναμη να συντηρήσει έστω ότι βρήκε! Τόσο ανίκανη να προσθέσει ένα λιθαράκι σε όσα είχαμε χτίσει! Τόσο αδύναμη και απροετοίμαστη!
Είναι η Δημοτική αρχή των απολύσεων νόμιμα εργαζομένων υπαλλήλων.
Η Δημοτική αρχή που επιβάλλεται με τα ΜΑΤ.
Αυτοί που διέλυσαν κάθε κοινωνική δομή όπως τα συσσίτια απόρων και τα ΚΑΠΗ και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τους αδύναμους συμπολίτες μας.
Είναι η Δημοτική αρχή της απόλυτης απραξίας στην καθημερινότητα του πολίτη.
Είναι αυτοί που στάθηκαν ανίκανοι έστω και να συνεχίσουν ώριμες μελέτες και έργα με εξασφαλισμένες μάλιστα χρηματοδοτήσεις της δικής μας Δημοτικής περιόδου.
Είναι η Δημοτική αρχή της απόλυτης εγκατάλειψης των Δημοτικών Διαμερισμάτων και όλων των τοπικών κοινοτήτων.
Εμείς φίλες και φίλοι υπήρξαμε η Δημοτική αρχή των έργων. Αυτή είναι η Δημοτική αρχή των λόγων.
Μόνο λόγια. Μόνο δημιουργία εντυπώσεων. Και εν τω μεταξύ μια πόλη πρότυπο που είχαμε δημιουργήσει, μια πόλη που την καμαρώναμε ανάμεσα στους 5 χρυσούς προορισμούς της χώρας μας μέχρι το 2010, σιγά – σιγά να πέφτει σε μαρασμό.
Δεν περιμέναμε ποτέ όμως  ότι θα μας εγκαλούσαν κιόλας γιατί ως Αντιπολίτευση ξεσκεπάσαμε τα λάθη, τις πολιτικές τους ευθύνες, την αδυναμία τους.
Ποιοι; Αυτοί που η καταγκελιομανία ήταν η κυρίαρχη πολιτική τους πρόταση. Αυτοί που προεκλογική τους σημαία ήταν τα ψέματα και η συκοφαντία. Αυτοί που και σε αυτή τη δημοτική περίοδο, αντί να κάνουν έργο για την πόλη, αρκέστηκαν να συνεχίζουν να αντιπολιτεύονται  τη δική μας περίοδο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που έγινε με το ταμειακό έλλειμμα. Έφτασαν να μας πουν ότι φταίμε εμείς που ξεσκεπάσαμε την υπόθεση. Ότι φταίμε εμείς που αυτοί επί μήνες, επί χρόνια ολόκληρα δεν έκαναν τίποτα για να διαφυλάξουν το δημόσιο συμφέρον του κάθε Γιαννιώτη.
Γιατί ας μη κρυβόμαστε. Τα χρήματα που έχουν χαθεί δεν είναι αριθμοί σε λογιστικά βιβλία. Είναι χρήματα που υπεξαιρέθηκαν από τις τσέπες των Γιαννιωτών πολιτών.
Είναι πραγματικά χρήματα που θα μπορούσαν να έχουν πάει στις πλατείες μας, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στην καθαριότητα, στα δημοτικά διαμερίσματα, στην καθημερινότητα των πολιτών, στους ηλικιωμένους και τους οικονομικά αδύναμους, στη μείωση των δημοτικών φόρων και των ανταποδοτικών τελών, στην μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΙ, οξυγόνο πολύτιμο σε χαλεπούς καιρούς για όλη την κοινωνία μας.
Εμείς γι’ αυτό ασχοληθήκαμε τόσο πολύ με το θέμα. Και έφτασαν στο σημείο να μας κατηγορούν κιόλας που ενδιαφερόμαστε για το δημόσιο ταμείο του Δήμου, λέγοντας ότι βρήκαμε ένα θέμα και το κάνουμε σημαία.
Ναι το συμφέρον της πόλης, το συμφέρον του Γιαννιώτη είναι η δική μας σημαία.
Δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτό το ζήτημα έχει να κάνει με την καθημερινότητα της πόλης μας;
Δεν αντιλαμβάνονται ότι η ζωή του Γιαννιώτη, οι υποδομές, η εξωστρέφεια της πόλης μας θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη αν απλά και μόνον έκαναν τη δουλειά τους;
Με συνέπεια, διαφάνεια, υπευθυνότητα και πραγματική νοικοκυροσύνη. Άλλωστε αυτά δεν ήταν οι προεκλογικές τους εξαγγελίες; Αυτά δεν αποτελούσαν τη δική τους  «σημαία»; Αλήθεια, σήμερα που έχουν πάει όλα αυτά;
Και σας ρωτώ, ρωτώ όλες τις Γιαννιώτισσες και τους Γιαννιώτες να μου απαντήσετε  με το χέρι στην καρδιά; Τι θα έχει να θυμάται ο Γιαννιώτης από την περίοδο Φίλιου;
Η απάντηση είναι προφανής και κοινή για όλους μας. Απολύτως τίποτα. Για αυτό, αυτή η Δημοτική αρχή θα παραμείνει χαραγμένη στη Ιστορία της πόλης σαν μια θλιβερή παρένθεση.

Αγαπητές φίλες και φίλοι
Όσοι με γνωρίζετε προσωπικά θα ξέρετε ότι δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα χαιρόμουν με την αποτυχία του άλλου. Του οποιοδήποτε, ακόμη και του παραταξιακού μου αντιπάλου. Θα χαιρόμουν να έβλεπα ότι τα πάει καλά, γατί αυτό θα σήμαινε ότι τα Γιάννενα θα πήγαιναν καλά.
Και σας το λέω δυνατά, να το ακούσουν όλοι. Αντίπαλος μας ούτε ήταν, ούτε είναι οποιοσδήποτε που θα θέσει υποψηφιότητα για τη Δημαρχία.
Τους σεβόμαστε όλους και τους λέμε: Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει σε αυτή την πόλη ας το κάνει. Έτσι και αλλιώς κριτής όλων  μας είναι μόνον ο πολίτης. Αυτός αποφασίζει, αυτός κρίνει, αυτός επιλέγει.
Αντίπαλος για εμάς  είναι μόνον ένας. Τα προβλήματα των Γιαννιωτών.
Στόχος μας είναι ένας. Να έχουμε μια πόλη αντάξια της ιστορίας της. Μια πόλη όπως τη θέλουμε και όπως μας αξίζει.
Σύμμαχοι μας, είναι πολλοί. Είναι όλοι οι Γιαννιώτες που πιστεύουν ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα. Ότι μπορούμε καλύτερα. Ότι αξίζουμε περισσότερα.
Είναι όλοι αυτοί που περιμένουν από εμάς να πιάσουμε το σχοινί από εκεί που το αφήσαμε. Και τους διαβεβαιώ ότι θα το κάνουμε!
Είμαστε δυνατοί και είμαστε εδώ για τα δύσκολα!
Τώρα που μόνο η εμπειρία, το όραμα και η σκληρή δουλειά μπορούν να μας βγάλουν από το τέλμα που μας οδήγησαν.
Τώρα που μόνο τα στελέχη που διακρίνονται για την εμπειρία, την γνώση, την ικανότητα, και την αγάπη τους για αυτή την πόλη  μπορούν να πάρουν στους ώμους τους τη δύσκολη δουλειά που πρέπει να γίνει.
Τώρα, που η μεγάλη μας Παράταξη ξεκινάει την πορεία για να αλλάξει την πόλη μας. Με σχέδιο, με όραμα και με σιγουριά. Χωρίς  μισόλογα αλλά με καθαρά λόγια. Τώρα είμαστε έτοιμοι για τον δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας.
Φίλες και φίλοι,
Από σήμερα ξεκινά για εμάς και επισήμως η προεκλογική περίοδος ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου. Θα μου πείτε γιατί από τώρα, μήπως είναι νωρίς;
Σας απαντώ. Αρχίζουμε νωρίς για να μην είναι πολύ αργά για την πόλη μας. Πρέπει να τρέξουμε πολύ για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος που θα αφήσει πίσω της  η απερχόμενη δημοτική αρχή. Θυμίζω στις εκλογές του 2010 η παράταξή μας είχε ποσοστό 43 και πλέον τοις εκατό, από την πρώτη Κυριακή και χωρίς τον Καλλικράτη θα είχαμε κερδίσει τις εκλογές. Θυμίζω ότι οι συμπολίτες στους οποίους απευθύναμε το έργο μας, μας δώσαν την εμπιστοσύνη τους. Σε κάθε περίπτωση οι συμπολίτες όλοι τώρα μπορούν να συγκρίνουν.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία είναι παρούσα!
Έχει τη δυναμική και έχει και τους ανθρώπους.
Είμαστε έτοιμοι, είμαστε προετοιμασμένοι και σιγά σιγά το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλώσουμε σε κάθε γειτονιά το σχέδιο μας για την πόλη μας. Ένα σχέδιο συγκροτημένο, με αρχή μέση και τέλος, ένα πρόγραμμα που βήμα βήμα θα μας οδηγήσει σ’ ένα καλύτερο αύριο.
Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον αγώνα και οι πολίτες που είναι στο πλάι μας, όλοι εσείς είστε η δύναμη μας. Σας θέλουμε κοντά μας. Σας θέλω κοντά μου.
Όλους  και καθέναν ξεχωριστά. Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Παλιοί και νέοι συναγωνιστές. Παλιοί και νέοι υποψήφιοι. Παλιοί και νέοι φίλοι.
Πάμε μαζί, λοιπόν, και πάμε δυνατά!
Ενωμένοι και δυνατοί. Μαχητικοί και αποτελεσματικοί. Εσείς είστε η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία. Εσείς θα κερδίσετε αυτό τον αγώνα. Εσείς θα είστε η νέα Δημοτική αρχή. Εσείς θα αλλάξετε την πορεία αυτής της πόλης. Όλοι εσείς εδώ.
Νιώθω  πραγματικά υπερήφανος για αυτή την Παράταξη. Νιώθω συγκίνηση και μεγάλη ευθύνη για την εμπιστοσύνη σας
Φίλες και φίλοι,
Σας το λέω και να το θυμηθείτε:
Δεν αργεί ο καιρός που η περίοδος 2010-2014, θα είναι μία θλιβερή παρένθεση!
Δεν αργεί ο καιρός που τα Γιάννενα θα γίνουν ξανά πρώτα στα έργα και τα γράμματα.

Σας ευχαριστώ όλους πολύ!
Σας ευχαριστώ από καρδιάς!

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC