Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Αθλητισμός

Ο Γκάλης στο Hall of Fame!

 

Του Λευτέρη Τώνη 

Όχι δεν είναι ψέμα. Ο άνθρωπος που έφερε το μπάσκετ στην Ελλάδα, ο άνθρωπος που το 1987 μαζί με τους Παναγιώτη Γιαννάκη, Νίκο Φιλλίπου, Αργύρη Καμπούρη και τους υπόλοιπους “μεγάλους” που έβγαλαν όλους τους Έλληνες στους δρόμους με την κατάκτηση του Ευρωπαικού πρωταθλήματος μπάσκετ, το απόγευμα του Σαββάτου (1/4) ανακοινώθηκε ανάμεσα στους φιναλίστ στο Basketball Hall of Fame 2017 ανάμεσα σε μεγάλα και διάδημα ονόματα υπάρχει και το όνομα του του δικού μας Νίκου Γκάλη. Ο Γκάνγκστερ του τότε μεγάλου ΑΡΗ Θεσσαλονίκης και της μεγάλης Εθνικής Ελλάδος θα μπει στο μεγάλο αυτό club των κορυφαίων στις 8 Σεπτεμβρίου. Εκεί θα συναντήσει τους μεγαλύτερους θρύλους του μπάσκετ που έχουν αφήσει εποχή μέχρι και σήμερα, σε αυτούς που έχουν αφήσει κληρονομιά και το στίγμα τους στο μπάσκετ.

Εκτός από τον Νίκο Γκάλη στο Hall of Fame θα μπουν ο Tracy Mc Grady, ο Bill Self προπονητής του πανεπιστημίου του Κάνσας, η RebeccaLobo (μία από της καλύτερες μπασκετμπόλιστριες όλων των εποχών), η προπονήτρια Muffet McGraw, o προπονητής λυκείων Robert Hughes, ο πρώην μπασκεμπολίστας και ιδιοκτήτης των Harlem Globetrotters Mannie Jackson, o Tom Jernstedt αυτός που δημιούργησε το Final 4 του NCAA, ο μεγάλος Jerry Krause, ο δημιουργός της δυναστείας των Chicago Bulls και τελευταίος ο George McGinnis.

O Νίκος Γκάλης είναι ο 6ος Ευρωπαίος που μπαίνει στο Hall of Fame και έτσι για άλλη μία φορά γράφτηκε νέα χρυσή σελίδα για το Ελληνικό μπάσκετ.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC