Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ιωάννινα

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων για τις δημοτικές εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ ΙωαννίνωνΣυνεδρίασε στις 6/10 η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων διευρυμένη με εκπροσώπους και αιρετούς από όλους τους δήμους του Νομού και παρουσία του Παναγιώτη Σκούτα, μέλους της κεντρικής επιτροπής, εκ μέρους του τμήματος τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ. Συζητήθηκε ο άξονας της πολιτικής του κόμματος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο οποίος ορίζεται αφενός από την αντιπαράθεση με τις μνημονιακές πολιτικές, τον «Καλλικράτη» και τους τοπικούς εκφραστές τους και αφετέρου από την ανάγκη διαχωρισμού από τις πρακτικές αδιαφάνειας, πελατειακών σχέσεων, νεποτισμού και κακοδιαχείρισης που σημάδεψαν την τοπική αυτοδιοίκηση στο παρελθόν. Αυτή την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας για ρήξη με το παρελθόν, για σύγχρονες, δημιουργικές, ταξικά μεροληπτικές πολιτικές, οφείλουμε να εκφράσουμε στους συνδυασμούς που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτό τον προσανατολισμό θα κινηθούμε όλο το επόμενο διάστημα στον Νομό μας δημιουργώντας πλατιές αυτοδιοικητικές κινήσεις ή στηρίζοντας πρωτοβουλίες που θα έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα στον Δήμο Ιωαννιτών, είναι προφανές ότι θα πρέπει να μπει τέλος στο εξαντλημένο δίπολο Γκόντας-Φίλιος. Χωρίς να ισοπεδώνουμε πολιτικές, είναι φανερό ότι ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Ιωαννίνων εμφανίζει τα αποτυπώματα συγκεκριμένων πολιτικών  επιλογών.

Από την υπερχρέωση του Δήμου και τα πρόσφατα ζητήματα «διαχείρισης» των ταμείων του, μέχρι το ξεπούλημα και τη διάλυση δημόσιων χώρων (Ξενία, Όαση) και τις απαράδεκτες «παρεμβάσεις» στο οικοσύστημα της Παμβώτιδας. Από τα ζητήματα των υψηλότατων δημοτικών τελών μέχρι το κόστος και την ποιότητα του νερού στην πρωτεύουσα του εμφιαλωμένου. Από τις παρατημένες γειτονιές της Καλούτσιανης μέχρι τη σκανδαλώδη παρέμβαση στην Κενάν Μεσαρέ. Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα μαζί συνθέτουν ένα τοπίο που συναρθρώνεται με τις κυβερνητικές επιλογές «σχεδιασμένου θανάτου» της Τ.Α. κυρίως μέσα από τις επερχόμενες διαθεσιμότητες-απολύσεις και το περίφημο «παρατηρητήριο» οικονομικού στραγγαλισμού της Τ.Α. με τελικό στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της και την περαιτέρω επιβάρυνση του πολίτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων επισημαίνει ότι όσο και αν οι μνημονιακές δυνάμεις επιλέγουν να αποπολιτικοποιήσουν τις επερχόμενες εκλογές στην Τ.Α., παρουσιαζόμενες μέσα από δήθεν ανεξάρτητες υποψηφιότητες, δεν θα το καταφέρουν. Οι πολίτες πια γνωρίζουν ότι τα μνημόνια και οι εκφραστές τους έχουν καταδικάσει τον ίδιο τον θεσμό στην πλήρη απαξίωση και αποδιάρθρωση.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημιουργία ενός μεγάλου, ισχυρού και ικανού αυτοδιοικητικού κινήματος το οποίο την επόμενη ημέρα των εκλογών θα είναι σε θέση να διεκδικήσει και να επιβάλλει την αναγκαία εκείνη διοικητική μεταρρύθμιση που θα ενδυναμώσει πραγματικά τον θεσμό της αυτοδιοίκησης και της άμεσης κοινωνικής συμμετοχής στη λήψη και στον σχεδιασμό των αποφάσεων για τον τόπο και την κοινωνία, καθώς θα θέσουμε τέλος στο Δημαρχοκεντρικό σύστημα διοίκησης, θα κάνουμε πράξη την απλή αναλογική και τον  συμμετοχικό προυπολογισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων δεσμεύεται να βάλει τέλος στις πολιτικές αυτές και να επιστρέψει την πόλη στους δημότες της, με διαδικασίες ανοιχτές και δημοκρατικές, με πρόσωπα νέα που να μην έχουν εμπλακεί στο φαύλο σύστημα διαχείρισης, με ένα όραμα αντίστοιχο της πόλης των ασημουργών, μιας πόλης που διαθέτει ένα από τα ομορφότερα τοπία στη χώρα και μια θέση που την καθιστά εμπορικό κόμβο, μιας πόλης με Πανεπιστήμιο και πολιτισμό, μιας πόλης όμως που τη θερίζει η φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλεια και ο κοντόφθαλμος επαρχιωτισμός φθαρμένων από καιρό αρχόντων.

Το Γραφείο Τύπου

9/10/2013

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήπειρος

Σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της Δημοτικής Ανόρθωσης κ. Αλέκος Φαρμάκης, δήλωσε πως δεν θα συμμετάσχει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Η ανακοίνωση του κ. Φαρμάκη αναλυτικά:

Ήπειρος

Τους πρώτους είκοσι υποψηφίους από το Ίτς Καλέ ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα, Θωμάς Μπέγκας. Ο κ. Μπέγκας, στις δηλώσεις του, σημείωσε...

Uncategorized

Ολοκληρώθηκαν  οι εργασίες της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων προχτές Κυριακή, 15/12 με την έγκριση του πολιτικού σχεδιασμού και δράσης του κόμματος για τη...

Ιωάννινα

Σήμερα Παρασκευή 22/11 στις 18:00 οι νέοι και οι νέες του ΣΥΡΙΖΑ  Ιωαννίνων οργανώνουν  ανοιχτή συνέλευση στο Κέντρο Περιφέρειας Ηπείρου (πρώην ΕΛΚΕΠΑ), Ν. Ζέρβα...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC