Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Uncategorized

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι και την ομολογία του δράστη

αστυνομιαΡαγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και την ομολογία ενός 45χρονου που βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας ότι είναι ο δράστης. Ο άντρας ομολόγησε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή, παρά το γεγονός ότι το κόμμα από νωρίς το πρωί διέψευσε σε ΜΜΕ κάτι τέτοιο. Ο δράστης αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πειραιά. Αυτή την ώρα η Αστυνομία πραγματοποιεί έφοδο, παρουσία εισαγγελέα, στα γραφεία του κόμματος στη Μεσογείων και στο Σταθμό Λαρίσης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει ανάλογη επιχείρηση και σε τοπικές οργανώσεις άλλων περιοχών. Στα γραφεία του κόμματος στη Μεσογείων βρίσκονται μέσα οι κ. Λαγός, Κασιδιάρης και Ηλιόπουλος, ενώ στο Σταθμό Λαρίσης είναι ο κ. Μπαρμπαρούσης.  Επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται στις 12 το μεσημέρι.

Εν ψυχρώ δολοφονία

Σοκ προκαλεί η εν ψυχρώ δολοφονία ενός 34χρονου μπροστά σε καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μια ομάδα δέκα και πλέον ατόμων επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά στο στήθος έναν 34χρονο άνδρα. Ο 34χρονος μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Τζάνειο Νοσοκομείο, καθώς φέρεται να δέχτηκε τουλάχιστον δύο μαχαιριές, ωστόσο πάρα τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε στα τραύματά του. Ο 34χρονος βρισκόταν στην καφετέρια του Κερατσινίου μαζί με τη φίλη του και ένα φιλικό του ζευγάρι όπου παρακολουθούσε ποδόσφαιρο. Λίγο μετά τις 12 κινήθηκε προς το μέρος του ομάδα μαυροντυμένων ακροδεξιών κρανοφόρων. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ακολούθησε φραστικό επεισόδιο, με αντιπαράθεση πολιτικού περιεχομένου, ενώ ξαφνικά κινήθηκε προς το μέρος του θύματος ένας 45χρονος με μαχαίρι.
Συγκεκριμένα, η παρέα του θύματος προσπάθησε να ξεφύγει από τον κλοιό των ακροδεξιών όμως ένα αυτοκίνητο που εμφανίστηκε από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας τους έκλεισε το δρόμο. Ο οδηγός κατέβηκε από το αυτοκίνητο, μαχαίρωσε εν ψυχρώ τον 34χρονο και τον άφησε αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το φονικό έγινε μπροστά στην ομάδα ΔΙΑΣ. Μάλιστα, μόνο μία κοπέλα αστυνομικός ήταν εκείνη που προέταξε το όπλο της στον 45χρονο δράστη καταφέρνοντας να τον ακινητοποιήσει και στη συνέχεια να τον συλλάβει. Το θύμα μεταφέρθηκε άμεσα και σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και κατέληξε. Οι έρευνες για τα αίτια που οδήγησαν στο επεισόδιο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Να σημειωθεί πάντως ότι η αστυνομία, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση για το περιστατικό, ερευνά την εκδοχή των πολιτικών κινήτρων.  Διενεργείται προανάκριση για το συμβάν.

Διαψεύδει η Χρυσή Αυγή την εμπλοκή μελών της στο φονικό στο Κερατσίνι

«Ουδεμία σχέση έχει η Χρυσή Αυγή με αυτό το θλιβερό συμβάν… Μέλη και οπαδοί μας δεν έχουν καμία σχέση με τη δολοφονία στο Κερατσίνι», δήλωσε στο ραδιόφωνο ΣΚΑΙ ο Ηλίας Κασιδιάρης διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα περί εμπλοκής μελών του κόμματος στο φονικό στο Κερατσίνι.

«Πάνε κάποια υποκείμενα και μας κατηγορούν και δημιουργούν κλίμα πόλωσης και πολέμου», υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

«Μας πετάνε λάσπη και εκμεταλλεύονται το αίμα ενός πολίτη για πολιτικές σκοπιμότητες. Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας δεν είναι δυνατόν ο κάθε αλήτης να βγαίνει και να μας υβρίζει. Δεν μπορεί επειδή ειπώθηκαν κάποια πράγματα στο Μελιγαλά να μας εμπλέκουν με ένα έγκλημα» είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης καταλήγοντας πως η Χρυσή Αυγή θα κινηθεί νομικά κατά όσων προσπαθούν να εμπλέξουν το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου με το έγκλημα στην Αμφιάλη, όπου ένας 45χρονος δολοφόνησε με μαχαίρι 34χρονο.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έβγαλε δελτίο Τύπου για τη δολοφονική επίθεση:

“Παύλος Φύσσας, 34 χρονών νεκρός. Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα. Οι φασίστες τον στοχοποίησαν για την αντιφασιστική του δράση και όπως γνωρίζουν καλά, του επιτέθηκαν  και τον δολοφόνησαν στο Κερατσίνι. Η συμμορία της Χρυσής Αυγής που προωθείται από οικονομικά συμφέροντα για συγκυβέρνηση με την ΝΔ, συνεχίζει τα μνημονιακά εγκλήματα. Δεν δέρνουν το κατεστημένο –  χτυπούν και σκοτώνουν μετανάστες, αριστερούς  και τη νεολαία. Οι φασίστες οπλίζονται από τους κυβερνώντες, ενώ στην ίδια κατεύθυνση τα μνημονιακά παπαγαλάκια προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός ή να το παρουσιάσουν σαν σύγκρουση ακροκινούμενων ομάδων. Όμως στην πραγματικότητα αυτό είναι ο φασισμός και η φασιστική Χρυσή Αυγή. Δολοφονική συμμορία, όπλο του συστήματος ενάντια σους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Μετά τις χιλιάδες αυτοκτονίες των τελευταίων χρόνων, τις κρατικές δολοφονίες, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, το παρακράτος, με τη διαρκή ανοχή της αστυνομίας, μαχαιρώνει κάποιον απλά και μόνο επειδή ήταν αντιφασίστας. Σήμερα Τετάρτη, μαζί με τους απεργούς όλης της χώρας παλεύουμε για ψωμί παιδεία ελευθερία, παλεύουμε για ζωή, ενάντια σε αυτούς που μας την στερούν, λίγο λίγο ή κατευθείαν, με μία μαχαιριά.

Όλοι στους δρόμους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών, και ολόκληρη την μέρα, να πολιορκήσουμε τους φασίστες και την πολιτική που δολοφονεί. Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση, σήμερα Τετάρτη, στις 6.00 το απόγευμα στον τόπο δολοφονίας στο Κερατσίνι, και στις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη. Ο φασισμός θα τσακιστεί”.

ΚΚΕ: “Να απομονωθούν οι «θρασύδειλοι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής”

Το ΚΚΕ, έπειτα από τη δολοφονική επίθεση του 34χρονου σήμερα στο Κερατσίνι από «φασίστες της Χρυσής Αυγής» καλεί το λαό και τη νεολαία να την καταδικάσουν μαζικά.

«Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα», τονίζει σε ανακοίνωσή του.

«Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι λαϊκές επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χ.Α. και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει», προσθέτει.

Πηγή: protothema.gr

Πηγή:www.capital.gr

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορία

Σαν σήμερα 18 Σεπτεμβρίου Σαν σήμερα 18 Σεπτεμβρίου 2013, τις πρωινές ώρες ο Παύλος Φύσσας βρέθηκε νεκρός έπειτα από τη μαχαιριά που δέχθηκε από...

Πολιτική

Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες, στο σπίτι του μετά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής Λαγός...

Πολιτική

Την έντονη αντίδραση της κίνησης των «53+», προκάλεσε η επίσκεψη βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μαζί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής στα ακριτικά νησιά...

Πολιτική

«Εχω συναντηθεί πολλές φορές και με πολλούς από αυτούς» είπε μεταξύ άλλων ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, μία ημέρα μετά την παραίτησή...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC