Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ιωάννινα

Σε εξέλιξη το αποχετευτικό Πεδινής

PEDINH1Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για το αποχετευτικό δίκτυο της Πεδινής. Το έργο περιλαμβάνεται σε ένα ευρύ στρατηγικό σχέδιο που έχει εκπονήσει και υλοποιεί η Δημοτική Αρχή, με στόχο να καλύψει όλους τους μεγάλους οικισμούς με αποχετευτικό δίκτυο και να θωρακίσει τη λίμνη. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, με συνολικό προϋπολογισμό 5,4 εκατομμύρια ευρώ. Με βάση τα τεχνικά στοιχεία το αποχετευτικό δίκτυο που θα κατασκευαστεί θα έχει συνολικό μήκος 19.950 μέτρα. Προβλέπεται δε να έχει ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο περίπου. Τα εργοτάξια που ήδη έχουν αναπτυχθεί επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Νάστος και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας.

«Με το έργο αυτό αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα, αυτό της διαχείρισης των υγρών αποβλήτων. Είχαμε θέσει ως κυρίαρχη προτεραιότητα να καλύψουμε όλους τους μεγάλους οικισμούς του λεκανοπεδίου με αποχετευτικό κι αυτό κάνουμε βήμα-βήμα. Προχωράμε λοιπόν ένα έργο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και θα προστατεύσει το περιβάλλον και τη λίμνη» υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Για την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών ήταν καθοριστική η συμβολή της τοπικής κοινότητας και του αντιδημάρχου Δημήτρη Νάστου.

«Είναι ένα έργο υψίστης σημασίας. Ελπίζουμε να εξελιχθούν όλα ομαλά και σε ένα χρόνο από τώρα να έχει δοθεί για χρήση. Πρόκειται για μία σπουδαία παρέμβαση στο τοπικό διαμέρισμα της Πεδινής, η οποία επιλύει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο κ. Νάστος.

Στη στρατηγική αυτή εντάσσεται το μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΙ που περιλαμβάνει και την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού.

Ανάλογη είναι η δράση και στον τομέα της διαχείρισης των στερεών απορριμμάτων, στην οποία περιλαμβάνεται η αποκατάσταση της χωματερής στη Δουρούτη, η λειτουργία του ΧΥΤΑ, η προώθηση και η ανάπτυξη της ανακύκλωσης.

Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την υποβολή του υποέργου προκειμένου να συμπληρωθεί πλήρως η αποκατάσταση στη χωματερή της Δουρούτης. Ο προϋπολογισμός των συμπληρωματικών παρεμβάσεων ανέρχεται στα τρία εκατομμύρια ευρώ και με τον τρόπο αυτό δίνεται οριστική λύση στα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που είχαν ανακύψει μέχρι σήμερα.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Στην έγκριση του ποσού των 280 χιλιάδων ευρώ προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα στο αποχετευτικό δίκτυο του νησιού...

Ήπειρος

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκονται πλέον η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός της μονάδας βιολογικού καθαρισμού και το αποχετευτικό δίκτυο στον Κατσικά. Το πρώτο έργο, ενταγμένο στη...

Ήπειρος

Την δηλητηρίαση ζώων από ασυνείδητους στην περιοχή της Πεδινής καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος ΑΝΙΜΑ. Όπως σημειώνει, στην συγκεκριμένη περιοχή βρέθηκαν νεκρές τέσσερις...

Ήπειρος

Την σύμβαση για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου της Πεδινής υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος με τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας.Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC