Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Σκουρλέτης: Να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ

%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bb%ce%ad%cf%84%ce%b7%cf%82

Να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη του κόσμου που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ

Επικεφαλής μιας άτυπης εσωκομματικής αντιπολίτευσης απέναντι στον πρωθυπουργό και στις μνημονιακές επιλογές φαίνεται να τίθεται ο Παναγιώτης Σκουρλέτης.

Μετά τις δηλώσεις που έκανε παραλαμβάνοντας το νέο του υπουργείο Εσωτερικών ότι θα δώσει μάχη στο υπουργικό συμβούλιο και στην κοινωνία για να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ, ο Πάνος Σκουρλέτης «χτύπησε» εκ νέου σήμερα το καμπανάκι στον Αλέξη Τσίπρα ότι οι μνημονιακές υποχρεώσεις και επιλογές της κυβέρνησης διώχνουν τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Και με έμμεσο τρόπο άφησε να εννοηθεί ότι ο ίδιος προκρίνει μια νέα «αριστερή» στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, πριν να είναι πολύ αργά.

Μίλησε για «δημοκρατία» στα σώματα ασφαλείας

«Η ενίσχυση της Δημοκρατίας στα Σώματα Ασφαλείας είναι μία δύσκολη εξίσωση καθώς στην κοινωνία υπάρχει βία σε διάφορες εκφάνσεις, άρα και η ανάγκη προστασίας των πολιτών, αυτό που λέγεται δημιουργία του αισθήματος της ασφάλειας».

Τα παραπάνω δήλωσε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο». Πρόσθεσε πως «θα πρέπει αυτή η δράση των Σωμάτων Ασφαλείας να συνδυάζεται από την προσπάθεια να μην περιστέλλονται τα δικαιώματα των πολιτών, να μη γίνεται αιτία περιορισμού της Δημοκρατίας» και συμπλήρωσε πως «είναι μία δύσκολη εξίσωση, πρέπει να την απαντήσουμε προς όφελος της Δημοκρατίας και των Δικαιωμάτων».

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν γιατί στο υπουργείο Εσωτερικών υπάγεται πλέον και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με επικεφαλής τον Νίκο Τόσκα.

Αντιμνημονιακός και στην τοπική αυτοδιοίκηση

Υπογράμμισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο συμμετοχική και δημοκρατική αν και σημείωσε πως η προσπάθεια αυτή «έχει προφανώς ως εμπόδιο τις μνημονιακές πολιτικές που δεν την άφησαν ανεπηρέαστη». Πρόσθεσε πως «πρέπει να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε… Υπάρχει ανάγκη για θεσμικές αλλαγές με αυτά τα χαρακτηριστικά».

Καμπανάκι για δημοσκοπήσεις

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, μεταξύ άλλων, αμφισβήτησε την αξιοπιστία τους αλλά συμπλήρωσε πως «στέλνουν ένα μήνυμα ότι υπάρχει μία μερίδα του κόσμου που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ και πλέον έχει βρεθεί σε μία απόσταση». «Το θετικό είναι ότι ο κόσμος αυτός δεν φαίνεται να επιλέγει διαφορετική πολιτική, είναι ένα στοίχημα που μπορεί να κερδηθεί, να αποκτήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη του», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας το συνεχές αίτημα της ΝΔ για πρόωρες εκλογές ανέφερε πως είναι «φερετζές για να μην τοποθετηθεί στα κρίσιμα προβλήματα, αυτή τη χρονική συγκυρία […] Από τη μία ζητάει εκλογές, αλλά από την άλλη δεν έχει να καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις, όχι έναντι της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά απέναντι στις πολιτικές των περασμένων ετών που μας οδήγησαν εδώ». «Όταν δεν έχεις κάτι διαφορετικό να προτείνεις, κάνεις φασαρία για να καλύψεις την πολιτική σου γύμνια», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

Στην εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Σήμερα, η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε διπλό κλοιό πανδημίας και ακρίβειας. Αλλά και εγκλωβισμένη από...

Πολιτική

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην συζήτηση της βουλής που συστάθηκε έπειτα από το αίτημα του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Αναφέρθηκε εκτενώς...

Sticky Post

Απεβίωσε η Φώφη Γεννηματά σε ηλικία 56 ετών μετά από δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο Έφυγε από τη ζωή η Φώφη Γεννηματά μετά από την...

Πολιτική

Η αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά αλλά και το ρεύμα έχει προβληματίσει ιδιαίτερα του πολίτες. Η αύξηση των τιμών σε συνδυασμό με τον...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC