Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Εκπαίδευση

Στήριξη Τσίπρα στις μεταρρυθμίσεις Φίλη

%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%82-%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%b7%cf%82Τα προαπαιτούμενα πέρασαν από την Βουλή κι η κυβέρνηση μπορεί πλέον να δηλώνει ότι προχωράει χωρίς καθυστερήσεις στην διαδικασία της δεύτερης αξιολόγησης με στόχο αυτή να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει –και το επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία– πως παράλληλα με την διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα πρέπει να προχωρήσει η εξειδίκευση των μέτρων για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, επομένως να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του και η χώρα να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Άρα, ακολούθως να βγει στις αγορές.

Η οδηγία Τσίπρα προς τους υπουργούς που συμμετέχουν στην διαπραγμάτευση είναι να κλείσουν την δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει στα επόμενα βήματα χωρίς να είναι εγκλωβισμένη σε μνημονιακές εκκρεμότητες και, ασφαλώς, χωρίς να έχει απέναντί της την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πιθανές εμπλοκές στην διαδικασία με τους θεσμούς.

Ο πρωθυπουργός προσέρχεται σήμερα στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία με στόχο να αποδομήσει την γραμμή της Νέας Δημοκρατίας και να ακυρώσει την επιχειρηματολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαμηνύσει ότι η κυβέρνηση στηρίζει πλήρως τις μεταρρυθμίσεις του υπουργού Παιδείας και προσωπικά τον Νίκο Φίλη και, μάλιστα, έχει συμφωνήσει πως δεν πρέπει να γίνει καμία υποχώρηση στο ζήτημα της διδασκαλίας των θρησκευτικών.

Ασχέτως του ότι παράλληλα καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να πέσουν οι τόνοι στην αντιπαράθεση με την Εκκλησία. Κυβερνητικά στελέχη λένε πως «καλό είναι να μην ακούγονται απόψεις που παραπέμπουν στο παρελθόν πχ περί χούντας και ομοίως να μην εκστομίζονται από εκκλησιαστικούς παράγοντες σχόλια για τον ρόλο της Αριστεράς στον εμφύλιο».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να καταγγείλει τηνΝέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της ότι τάσσονται υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων στην Παιδεία στηρίζοντας τους σχολάρχες, ενώ θα θυμίσει πως την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση ξυφουλκούσε εναντίον της κυβέρνησης για τα ολοήμερα σχολεία το υπουργείο Παιδείας καθιέρωσε τον θεσμό του ολοήμερου σε όλα και όχι μόνο στο 1/3 όπως ήθελε η ΝΔ.

Η σημερινή θα είναι η πρώτη κοινοβουλευτική αντιπαράθεση πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις διακοπές του καλοκαιριού και με αιχμή το θέμα των τηλεοπτικών αδειών για το οποίο η σύγκρουση έχει χτυπήσει κόκκινο.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Επιδείνωση του κόστους δανεισμού από τον Μάρτιο του 2022 για την Ελλάδα. Ο λόγος είναι η λήξη του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων (PEPP) της...

Οικονομία

Επανεκκίνηση Με Κοινωνική Δικαιοσύνη; Οικονομικό Επιμελητήριο. Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας ετοίμασε μια οικονομική πρόταση προς την κυβέρνηση. Η πρόταση αφορά την ταχύτερη ανάκαμψη...

Κοινωνία

Επιστροφή Στα Θρανία Σήμερα Δημοτικών Νηπιαγωγείων. Παρά τις επιφυλάξεις, κουδούνι χτύπησε σήμερα για τους μαθητές και τις μαθήτριες των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων....

Κοινωνία

Έπειτα από διάστημα περίπου δύο μηνών, στις τάξεις τους επιστρέφουν αύριο, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, οι μαθητές δημοτικών, νηπιαγωγείων, σχολείων ειδικής αγωγής, παιδικών και βρεφονηπιακών...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC