Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Αρχική

Στουρνάρας σε Σπίρτζη: Κρείττον του λαλείν το σιγάν

stourn«Κρείττον του λαλείν το σιγάν», δηλαδή μερικές φορές είναι προτιμότερο να σιωπά κανείς, απάντησε μέσω συνεργατών του ο Γιάννης Στουρνάρας στον υπουργό Υποδομών και πρώην πρόεδρο του ΤΕΕ Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος με σειρά συνεντεύξεών του επέρριψε ευθύνες στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για το θέμα της Attica Bank.

«Ο φορέας που έλεγξε την Τράπεζα για τις διαδικασίες, τα δάνεια, τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και όλα τα υπόλοιπα, είναι η Τράπεζα της Ελλάδος. Και εδώ ζούμε μια παράνοια που πραγματικά προσβάλλει και τους μηχανικούς, προσβάλλει και την Τράπεζα και άρα και τη χώρα. Αν λοιπόν δεν έκανε η Τράπεζα Αττικής καλά τη δουλειά της, προφανώς δεν έκανε καλά τη δουλειά της και η Τράπεζα της Ελλάδος που την έλεγξε. Άρα αν ισχύουν όλα αυτά πρέπει να ελεγχθεί και η Τράπεζα της Ελλάδος κατά τη γνώμη μου» δήλωσε ο κ. Σπίρτζης στον Real FM.

«Εγώ πιστεύω ότι αν υπάρχουν πορίσματα για οποιονδήποτε είτε στην Τράπεζα Αττικής είτε σε άλλη Τράπεζα, πρέπει να πάνε και στον Εισαγγελέα και να δοθούν και στη δημοσιότητα. Υπεύθυνη Αρχή για να το κάνει αυτό, είναι η Τράπεζα της Ελλάδος. Να δώσει όλα τα πορίσματα που υπάρχουν από τον SSM και από την Τράπεζα της Ελλάδος στη δημοσιότητα, για να μην πέφτει λάσπη στον ανεμιστήρα, με διαρροές και διάφορα άλλα» πρόσθεσε ο υπουργός.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Σπίρτζης εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του κεντρικού τραπεζίτη:

«Ο κ. Στουρνάρας και η ΤτΕ αυτό που έχουν αρμοδιότητα επί της ουσίας είναι η Τράπεζα Αττικής και άλλη μία τράπεζα. Κατάφεραν τα προηγούμενα χρόνια με τις πολιτικές τους (αυτό δεν έχει ξαναγίνει σε καμία χώρα) να συρρικνώσουν το τραπεζικό σύστημα στις 4 συστημικές τράπεζες και δεν θέλουν να έχουν μία -ένα μόνιμο σχέδιο να μην υπάρχει καμία άλλη τράπεζα έστω και μικρή σαν την τράπεζα Αττικής που καλύπτει το 1,5  με 2% που να έχει αναφορά στην Ελλάδα, που να έχει δημόσιο χαρακτήρα, που να ελέγχεται από τη χώρα.

»Σας το λέω από πρώτο χέρι, όταν ήμουν πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου ο κ. Στουρνάρας ήταν εκείνος που με πραγματικό ζήλο θα έλεγε κανείς, έσπευδε να πιέσει για να δοθεί η τράπεζα, να δοθεί σε funds, ιδιώτες, και μάλιστα μέσω της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας, της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι η τράπεζα καθαριζόταν όπως καταλαβαίνετε» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών.

Αναφερόμενος στην προηγούμενη ιδιότητά του, εκείνη του προέδρου του ΤΕΕ, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε:

«Εγώ ήμουν πρόεδρος του ΤΕΕ και αυτό που όφειλα να κάνω και έδωσα αγώνα ήταν όλα αυτά τα χρόνια της κυβέρνησης Σαμαρά να μην αφήσω να δοθεί η τράπεζα σε ιδιώτες και να ξεπουληθεί για να μην είναι περιουσιακό στοιχείο του ταμείου των μηχανικών. Αν λοιπόν κάνει τον κόπο κάποιος και μπει στις επίσημες ιστοσελίδες της τράπεζας θα βρει ότι στις 9-7-2013 μπήκε αντιπρόεδρος της τράπεζας ο πρόεδρος τότε του ταμείου ο οποίος είχε διοριστεί του ταμείου ΕΤΑΑ των επιστημόνων, είχε διοριστεί από τον κ. Βρούτση ο κ.Σελλιανάκης. Θα βρει επίσης ότι διορίστηκε η κα. Κατερίνα Ζευγόλη ως μέλος της επιτροπής ελέγχου.

»Δημοσιογράφος : Ποια είναι η κα. Ζευγόλη ;

»Υπουργός : Θα ήταν καλό να ρωτήσετε τον κ. Στουρνάρα για την κα. Ζευγόλη».

Οι βολές του υπουργού συνεχίστηκαν και από το ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά»:

«Αν συμπίπτουν οι απόψεις του κ. Στουρνάρα με του κ. Μητσοτάκη δεν είναι δικό μου πρόβλημα, αυτό ν’ απασχολήσει  όσους στηρίζουν τον κ. Μητσοτάκη ή τον κ. Στουρνάρα. Εμείς στηρίζουμε ένα άλλο μοντέλο. Άλλωστε δεν ήμουν εγώ ο Υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, ο κ. Στουρνάρας με τον κ. Μητσοτάκη ήταν στην κυβέρνηση Σαμαρά, δεν ήμουν εγώ όπως θυμάστε».

«Αν λοιπόν αυτή η Τράπεζα [η Αττικής] με όλο αυτό το θόρυβο και τη ιστορία που ακούγεται έχει ανοιχτά θέματα, πρέπει να διερευνηθούν για όλους τους συμμετέχοντες, είτε είναι στελέχη είτε Διοικήσεις είτε πελάτες της, όπως πρέπει να ερευνηθεί και η Τράπεζα της Ελλάδος που έκανε αυτούς τους ελέγχους όλα αυτά τα χρόνια».

Μιλώντας στο σταθμό Κontra Channel ο Χρ.Σπίρτζης αναφέρθηκε και στον κ. Καλογρίτσα λέγοντας:

«Πώς διευκόλυνα τον κ. Καλογρίτσα ή οποιονδήποτε άλλο κύριο να πάρει δάνειο στην τράπεζα Αττικής; Πώς διευκόλυνα τον κ. Καλογρίτσα να συμμετέχει στον διαγωνισμό και μάλιστα να ευνοηθεί από ότι καταλαβαίνω να υπονοούν οι λασπολόγοι που το διακινούν είτε είναι από το πολιτικό σύστημα είτε από τις εφημερίδες να το καταθέσουν εδώ ανοιχτά. Το πώς; Το να το λένε μόνο είναι λάσπη στον ανεμιστήρα. Λοιπόν εγώ είμαι στην διάθεση οποιουδήποτε θέλει, του απλού πολίτη του ΜΜΕ, οποιουδήποτε άλλου στελέχους  να μου πει πως ευνοήθηκε ο κ. Καλογρίτσας. Αν είναι να ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις που υπήρχαν ή υπάρχουν για κάθε πολιτικό, ε με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι τρέλα, είναι παράνοια.»

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Περιβάλλον Ενέργεια Ελλάδα Προτεραιότητες Και Αβεβαιότητες Για Το 2021. Οι επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην διασύνδεση των ενεργειακών δικτύων....

Οικονομία

    Κατά 750 εκατ. ευρώ μειώθηκαν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Στο τέλος Φεβρουαρίου...

Αρχική

Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (παράταξη της ΝΔ) με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό αναδεικνύεται πρώτη δύναμη των εκλογών του ΤΕΕ, με ποσοστό...

Αρχική

Αποκαλύψεις για την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το ρόλο του Γιάνη Βαρουφάκη στο να σταματήσει η ΕΚΤ να δέχεται ελληνικά ομόλογα, το Δημοψήφισμα και...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC