Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Αθλητισμός

Στο 1-1 με το Βέλγιο η Ελλάδα

ελλαδα

Του Λευτέρη Τώνη

Τον βαθμό της ισσοπαλίας πήρε το βράδι του Σαββάτου η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου με αντίπαλο -ένα από τα φαβορί του για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλου- την ομάδα του Βελγίου. Το σκορ άνοιξε ο Κώστα Μήτρογλου στο 46΄ενώ ο Λουκάκου ισοφάρισε τον αγώνα στο 89΄.

Στο πρώτο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στα πρώτα λεπτά, η Εθνική ομάδα ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη και διαβασμένη αφού η μεσοαμυντική λειτουργία των παικτών του Μίκαελ Σκίμπε ήταν εξαιρετική ιδίως η ανησυχία με την υπεροχή και την πίεση των Βέλγων.

Πάντως η ποιότητα των παικτών του Βελγίου ανάγκασε την Εθνική σε λάθη και να δημιουργούν ευκαιρίες προς την εστία του Στέφανου Καπίνο. Η πρώτη φάση αρχικά έγινε στο 13΄ με τον Μέρτενς να βγάζει την σέντρα στον αμαρκάριστο Φελαϊνι (που τον είχε χάσει ο Τοροσίδης), να κάνει σκαστή κεφαλιά με την μπάλα να περνά άουτ.

Στο 31΄ δημιουργήθηκε ακριβώς η ίδια φάση αλλά αυτήν την φορά από την αριστερή μεριά, με τον Καράσκο να βγάζει την σέντρα στον Φελαϊνί, να κάνει το τακουνάκι αλλά ο Καπίνο έδιωξε σε κόρνερ. Η τελευταία φάση για τους Βέλγους σημειώθηκε στο 36΄ με τον Ναϊνγκολάν να σουτάρει στο ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά μπάλα φεύγει άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ήρθε η λύτρωση από τον Κώστα Μήτρογλου, καθώς στο 46΄ άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή κάνοντας το 0-1 για την Εθνική. Ο διεθνής επιθετικός έφυγε στην “πλάτη” των αμυντικών του Βελγίου, βρέθηκε μόνος του και νίκησε τον Κουρτουά σημειώνοντας το 13ο γκολ με το εθνόσημο.

Τα λεπτά περνούσαν οι “κόκκινοι διάβολοι” μέχρι και το 65΄ δεν είαν δημιουργήσει κάποια φάση και όλα έδειχναν ότι θα έχαναν το παιχνίδι. Την δεύτερη κίτρινη κάρτα αντίκρισε ο Παναγιώτης Ταχτσίδης καθώς υπέσε σε ένα αχρείαστο φάουλ και άφησε την Εθνική με 10 στα τελευταία 30 λεπτά του αγώνα και αναμενόμενο ότι το Βέλγιο θα εκμεταλλευόταν αυτήν την κατάσταση.

Στο 74΄το Βέλγιο απείλησε με τον Μέρτενς, με τον Βέλγο να χάνει την μάχη με τον Καπίνο στο τετ-α-τετ.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έφερε το παιχνίδι στα ίσα αφού ο Λουκάκου μετά από βαθιά μπαλιά και με τον Παπασταθόπουλο πάνω του, κατάφερε να κοντρολάρει την μπάλα με το στήθος και χωρίς να βλέπει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο. Στα λεπτά των καθυστερήσεων και στο 91΄λεπτό το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στάθηκε τυχερό με τον Καπίνο να κάνει φοβερή επέμβαση στην κεφαλιά του Λουκάκου και σε παρολίγον αυτογκόλ του Κώστα Σταφυλίδη. Δευτερόλεπτα πριν την λήξη του παιχνιδιού ο Τζαβέλας αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και άφησε την ομάδα με 9 παίκτες.

Η Εθνική ομάδα με αυτήν την ισοπαλία βρίσκετε στην δεύτερη θέση του 8ου ομίλου με 11 βαθμούς (10-3) ενώ στον επόμενο αγώνα αντιμετωπίζει την Βοσνία-Ερζεγοβίνη εκτός έδρας στις 9 Ιουνίου.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθλητισμός

Την ανανέωση και την επέκταση της συνεργασίας τους με τον Γιάννη Πετράκη και υπόλοιπο προπονητικό επιτελείο ανακοίνωσε χθες η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Γιάννης...

Αθλητισμός

Του Λευτέρη Τώνη Ισόπαλος χωρίς τέρματα έληξε ο αγώνας ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναιτωλικό για το πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super...

Αθλητισμός

Του Λευτέρη Τώνη Με πρωταγωνιστή τον Αλέξανδρο Πασκαλάκη που έκανε το παιχνίδι της ζωής του με τις σωτήριες επεμβάσεις του, ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε...

Αθλητισμός

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ υπέβαλε πριν από λίγο ο Γιώργος Γκιρτζίκης. Μετά τους κ.κ. Τοπολιάτη, Μαζαράκη, Καραμελίδη, Προύντζο...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC