Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Συμφωνία της «Δωδώνη» για επέκταση στις ΗΠΑ!

dodoni4Επεκτείνει τη διείσδυσή της στην αγορά των ΗΠΑ η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, καθώς έκλεισε συμφωνία με τη μεγάλη παραγωγική-εμπορική αμερικανική εταιρεία Arthur Schuman Inc..

Η τελευταία αναλαμβάνει την αποκλειστική εισαγωγή και διανομή των τυροκομικών προϊόντων της «Δωδώνη» στις ΗΠΑ, με βαρύτητα βέβαια στη φέτα, για την οποία η ηπειρώτικη βιομηχανία είναι ιδιαίτερα γνωστή στο εξωτερικό. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η αμερικανική εταιρεία, η φέτα της «Δωδώνη» αναμένεται, μέσω της υλοποίησης της συμφωνίας, να γνωρίσει μεγάλη απήχηση στην αγορά των ΗΠΑ.

Η Arthur Schuman Inc. θα διαθέσει σύμφωνα με την «Ημερησία» τα προϊόντα της «Δωδώνη» σ’ όλη την αγορά των ΗΠΑ και σε όλες τις κατηγορίες πελατών (στη λιανική, χονδρική και στο catering), ενώ ήδη δέχεται παραγγελίες για τα είδη της ελληνικής εταιρείας.

Η αμερικανική επιχείρηση είναι από τις μεγαλύτερες του είδους της στις ΗΠΑ, λειτουργώντας εδώ και πάνω από 60 χρόνια, ενώ δραστηριοποιείται, τόσο στην παραγωγή τυριών, όσο και στην εμπορία ονομαστών τυριών, όπως το Parmigiano Reggiano και το Grana Padano.

Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη της «Δωδώνη» οι εξαγωγές της πέρσι αυξήθηκαν με «αιχμή του δόρατος» το γιαούρτι και τη φέτα, ενώ ο τζίρος της κυμάνθηκε σχεδόν στα ίδια επίπεδα με το 2012.

Να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και το θέμα της πώλησης του μετοχικού ποσοστού, ύψους 24,78% της «Δωδώνης», το οποίο ανήκει στην ΕΑΣ Ιωαννίνων.
Η ΕΑΣ έχει αναθέσει σε εταιρεία συμβούλων τη διερεύνηση της συγκεκριμένης προοπτικής και την καταγραφή των βέλτιστων λύσεων για την αξιοποίηση αυτού του περιουσιακού στοιχείου της.

Ο μεγαλομέτοχος της «Δωδώνης», το fund Strategic Initiatives (S.I.), που ελέγχει το 67,77% της εταιρείας, σύμφωνα με πληροφορίες, μάλλον ενδιαφέρεται να προχωρήσει στην απόκτηση και αυτού του μετοχικού ποσοστού, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει επιτευχθεί κάποια σχετική συμφωνία.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρθρα & Απόψεις

Ουκρανία: Ένα στρατηγικό παιχνίδι Περαιτέρω κλιμάκωση, όπως όλα δείχνουν, πραγματοποιείται στα σύνορα της Ουκρανίας, με τις δύο ισχυρές δυνάμεις να μην κατέληξαν κάπου, έπειτα...

Πολιτισμός

Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Κρις Δήμου Συμπρόεδρος Κονέκτικατ. Ο ομογενής Κρις Δήμου, Ορίστηκε συμπρόεδρος της νέας βιομηχανικής συνεργασίας στην νότιο-κεντρική περιφέρεια του κρατιδίου του Κονέκτικατ....

Διεθνή

Γεωπολιτική Και NORTHSTREAM 2. Του Βαγγέλη Χωραφά. Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου NorthStream 2 υπήρξε αντικείμενο κριτικής από την Ουάσιγκτον. Ακόμα και επί...

Διεθνή

Νεκρός Αστυνομικός Από Επίθεση Στο Καπιτώλιο Των ΗΠΑ Ένας νεκρός αστυνομικός και άλλος ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός από την επίθεση, που έγινε την...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC