Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Συνάντηση περιφερειαρχών με πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ΠΕΚΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣΕπίσκεψη στα γραφεία της ΕΝΠΕ και συνάντηση εργασίας με τους Περιφερειάρχες είχε χθες η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα που απαιτούν τη συνεργασία των Περιφερειών με το Υπουργείο κυρίως ενόψει της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 καθώς και της προώθησης του περιφερειακού χωροταξικού σχεδιασμού. Οι δύο πλευρές αφού διαπίστωσαν ότι η μέχρι τώρα συνεργασία τους είναι άριστη δεσμεύτηκαν ότι από κοινού θα συνεργαστούν στο ίδιο πνεύμα ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα σε μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες.Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Σταύρος Καλαφάτης και οΥφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου  παρουσίασαν τις προτεραιότητες και τους άξονες της ελληνικής προεδρίας και τους στρατηγικούς στόχους σε θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής. Επιπλέον ανέλυσαν τις πολιτικές που έχουν τεθεί από πλευράς Υπουργείου ζητώντας τη συνδρομή των Περιφερειών ώστε από τη στενή συνεργασία να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα σε σημαντικά έργα περιβάλλοντος και ανάπτυξης, όπως οι υδρογονάνθρακες, οι αγωγοί φυσικού αερίου, τα απορρίμματα, η προστασία της βιοποικιλότητας, ο χωροταξικός σχεδιασμός κ.α.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μανιάτης αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με την Ένωση Περιφερειών ενώ ζήτησε τη συμβολή τους προκειμένου να προχωρήσουμε σε συνέργειες για τον καλύτερο σχεδιασμό προκειμένου να προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν ανάπτυξη, επενδύσεις δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ τέλος δεσμεύτηκε για τη δίκαιη κατανομή των πόρων την επόμενη προγραμματική περίοδο. Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός καθώς και οι Περιφερειάρχες που παρευρέθηκαν στη συνάντηση, ζήτησαν από την ηγεσία του Υπουργείου τα περιφερειακά προγράμματα του περιβάλλοντος να δοθούν στις Περιφέρειες και όχι να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται ερήμην τους.

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήπειρος

Στα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος με την ηγεσία Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, τον Υπουργό κ. Γ. Μανιάτη,...

Πολιτική

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου είχαν οι 13 Περιφερειάρχες με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC