Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ιωάννινα

Συνέντευξη τύπου του Προέδρου του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππου Τσουμάνη

ΤσουμάνηςΣτην έναρξη της προσπάθειας δικτύωσης όλων των κοινωνικών φορέων της περιοχής μας αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης. Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή την έναρξη του προγράμματος  «Ανάπτυξη Δικτύου Κοινωνικών Δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δήμο Ιωαννιτών». Ο ΟΚΠΑΠΑ εγκαινιάζει τη πρώτη συνεργασία του με άλλον φορέα, ενώ όπως έκανε γνωστό ο κ. Τσουμάνης, η πρώτη ευρεία συνάντηση για το θέμα αυτό, έχει οριστεί για τις 27 Νοεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ τόνισε δεικτικά ότι έστω και τώρα η Κυβέρνηση θυμήθηκε τα θύματα της κρίσης που η ίδια δημιούργησε και προχωρά, για πρώτη φορά στην υλοποίηση ενός κοινωνικού προγράμματος, πέραν των επιδομάτων ελεημοσύνης της Πρόνοιας.

Όπως τόνισε ο κ. Τσουμάνης, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία των δομών του Οργανισμού, αυτών που προϋπήρχαν και λειτουργούσαν. Δηλαδή  του Δημοτικού Καταστήματος Αλληλεγγύης (το οποίο δεν είναι Κοινωνικό Παντοπωλείο!!!), του Δημοτικού Φαρμακείου, των Δημοτικών Λαχανόκηπων και του νεοσύστατου Γραφείου Διαμεσολάβησης.

«Η επιλογή μας να μπούμε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν αφορούσε αυτού καθεαυτού τη λειτουργία των δομών, αλλά κυρίως τη δημιουργία  νέων θέσεων εργασίας στη δύσκολη περίοδο  που περνάει η κοινωνία μας», υπογράμμισε ο κ. Τσουμάνης.

Με το πρόγραμμα αυτό οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν είναι 13 και συγκεκριμένα:

1 Κοινωνιολόγος,3 Κοινωνικοί Λειτουργοί , 1 Ψυχολόγος, 2 Φαρμακοποιοί , 1 Γεωπόνος, 1 Διοικητικός Υπάλληλος, 1 Επιστάτης, 3 Στελέχη τροφοδοσίας.

Ο  Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. πέραν της γενικότερης κοινωνικής πολιτικής που ασκεί και το δίχτυ προστασίας του έχει απλώσει για τους συμπολίτες μας που πλήττονται από την κρίση, ασκεί Κοινωνική Πολιτική δημιουργώντας και θέσεις εργασίας.

Από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί στον  Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. συνολικά 196 θέσεις εργασίας. Από αυτές οι  142 θέσεις είναι από προγράμματα ΕΣΠΑ και οι 54 θέσεις είναι συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

«Ελπίζουμε ότι το πρόγραμμα αυτό θα προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στις δομές του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. και δεν θα είναι ένα μεμονωμένο  πρόγραμμα. Ευελπιστούμε ότι είναι ένα πρόγραμμα ενταγμένο σε ένα συνολικότερο σχεδιασμό κοινωνικής  πολιτικής του Υπουργείου και   με την νέα προγραμματική περίοδο  θα συνεχιστεί και το πρόγραμμα αυτό, όπως και τα άλλα προγράμματα κοινωνικής προστασίας πού υλοποιεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση», κατέληξε ο κ. Τσουμάνης.

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήπειρος

Επιστημονική ημερίδα διοργανώνει το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου  και ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ) του Δήμου Ιωαννιτών την...

Εκπαίδευση

Από τους 25 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου, υποβάλλονται στην ΕΕΤΑΑ οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για εγγραφές στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς μέσω του...

Ιωάννινα

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου, στις επτά το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του ΟΚΠΑΠΑ. Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσία του έργου και των δράσεων...

Ιωάννινα

Τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς. Ο κ. Μαντάς ενημερώθηκε διεξοδικά από τον...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC