Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Διεθνή

Σόιμπλε εναντίον Ερντογάν: Βάζει σε κίνδυνο την σχέση αιώνων

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλά για την κρίση στις σχέσεις Γερμανίας – Τουρκίας και ρίχνει τα βέλη του στο Ερντογάν. «Πραγματικά μας συνδέει τόσο πολύ αυτή η σχέση. Αλλά δεν μπορούμε να εκβιαστούμε» δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας στην «BILD».

«Η μακραίωνη συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας τίθεται σε κίνδυνο» δήλωσε, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Ερντογάν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε τη Γερμανία “να μην ανακατεύεται στις εσωτερικές υποθέσεις” της χώρας του, σε μια περίοδο που οι σχέσεις μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας είναι τεταμένες.
“Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ανακατεύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας” είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Κωνσταντινούπολη, όταν ρωτήθηκε για τις πρόσφατες γερμανικές επικρίσεις για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.
Η ένταση στις σχέσεις Γερμανίας – Τουρκίας κλιμακώνεται καθώς σύσσωμη πλέον η κυβέρνηση του Βερολίνου αρκεί δριμύτατη κριτική στην Άγκυρα. Σε συνεντεύξεις τους σε γερμανικές εφημερίδες, ο επιτελάρχης της Μέρκελ, Πέτερ Αλτμάγερ, και ο Γερμανός πρόεδρος, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ εξαπολύουν πυρά κατά του Ταγίπ Ερντογάν.

Το Βερολίνο, μετά τη σύλληψη και την προφυλάκιση ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία –μεταξύ αυτών είναι και ένας Γερμανός πολίτης– ανακοίνωσε ότι “επανεξετάζει” την πολιτική του απέναντι στην Άγκυρα και στον οικονομικό τομέα.
“Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε αυτά που συμβαίνουν στην Τουρκία”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ σε μια συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από τη δημόσια τηλεόραση ZDF.

Τρεις στους τέσσερις Γερμανούς πιστεύουν ότι το Βερολίνο δείνχει ανοχή

Η προοπτική επιβολής οικονομικών μέτρων φαίνεται ότι ανησυχεί τη γερμανική ηγεσία που τις τελευταίες ημέρες προσπαθεί να καθησυχάσει τους Γερμανούς επενδυτές. Μεταξύ άλλων, διαψεύστηκαν δημοσιογραφικές πληροφορίες που ανέφεραν ότι υπάρχει μια λίστα με 68 γερμανικές εταιρείες ή με στελέχη εταιρειών που κατηγορούνται από την Τουρκία ότι παρέχουν υποστήριξη στην “τρομοκρατία”.
“Δεν υπάρχει ούτε έρευνα, ούτε δίωξη σε βάρος γερμανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία. Αυτές οι πληροφορίες είναι ψευδείς, λανθασμένες, είναι μυθεύματα. Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο” διαβεβαίωσε σήμερα ο Ερντογάν.
Την ίδια στιγμή, τρεις στους τέσσερις Γερμανούς πιστεύουν ότι το Βερολίνο είναι ανεκτικό απέναντι στον Ερντογάν. Σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Emnid για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, η πλειονότητα των ερωτηθέντων στη Γερμανία εμφανίζεται δυσαρεστημένη από την γερμανική πολιτική έναντι της Τουρκίας.
Το 76% θεωρεί μάλιστα ότι το Βερολίνο δείχνει υπερβολική ανοχή στον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ μόλις το 12% επικροτεί τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης έναντι του Τούρκου Προέδρου.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή

Ερντογάν: Δείγμα του πολιτισμού των Ελλήνων η βύθιση των σκαφών Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβη για μία ακόμη φορά σε ακραία...

Διεθνή

Η Τουρκία απέκτησε 4ο γεωτρύπανο Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι πλέον η Τουρκία διαθέτει και τέταρτο πλωτό γεωτρύπανο. Γεωτρύπανο το οποίο διαθέτει τεχνολογία...

Διεθνή

Νέα πτώση της τουρκικής λίρας – 10 λίρες ανά δολάριο Νέα πτώση ρεκόρ σημείωσε η τουρκική λίρα έπειτα από την ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα...

Άρθρα & Απόψεις

Συνδέεται η Τουρκία με το κίνημα της «Αραβικής Άνοιξης»; Η αναφορά της Τουρκίας σε πολλές συζητήσεις την καθιστά ένα κράτος με ισχυρή θέση. Τα...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC