Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

«Φρένο» στο εμπόριο βεγγαλικών για να μην έχουμε φέτος θύματα – Οι Αρχές εντείνουν τους ελέγχους

αρχείο λήψης (6)«Φουντώνει» ξανά και στην Ήπειρο, καθώς πλησιάζουμε προς τη Μεγάλη Εβδομάδα, το παράνομο εμπόριο των… πατροπαράδοτων κροτίδων και βεγγαλικών, η χρήση των οποίων προκαλεί κάθε χρόνο τον τραυματισμό αρκετών συνανθρώπων μας και κυρίως νέων παιδιών.
Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, όπως απέδειξε η πρόσφατη σύλληψη μιας 54χρονης γυναίκας στην Πρέβεζα που είχε στο παντοπωλείο της εκατοντάδες κροτίδες προς πώληση και οι Αρχές είναι αποφασισμένες να λάβουν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπισή του.
Έτσι, όπως ανακοίνωσε χθες το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, εντείνονται άμεσα οι δράσεις και οι έλεγχοι για παράνομη κατοχή, κατασκευή, διακίνηση και χρήση βεγγαλικών, φωτοβολίδων και κάθε άλλου πυροτεχνικού είδους που κάποιοι συμπατριώτες μας χρησιμοποιούν για να… γιορτάσουν την Ανάσταση, προκαλώντας έναν πραγματικό «πόλεμο» τις μέρες των γιορτών, ο οποίος έχει φυσικά και τα θύματά του!
Μία άλλη «μάχη», επίσης με πολλά θύματα κάθε χρόνο, που θέλουν να κερδίσουν φέτος οι Αρχές, είναι αυτή που διεξάγεται στους δρόμους, γι’ αυτό και ήδη ανακοινώθηκε η λήψη αυξημένων μέτρων από τις υπηρεσίες της Τροχαίας σε όλο ανεξαιρέτως το οδικό δίκτυο της χώρας μας.

Έλεγχοι για κροτίδες
Όσον αφορά τις κροτίδες και τα βεγγαλικά, η Αστυνομία ξεκινά πιο εντατικούς ελέγχους σε χώρους κατασκευής, αποθήκευσης και εμπορίας πυροτεχνικών ειδών,  σε διάφορα καταστήματα (περίπτερα, καταστήματα ψιλικών, παιδικών παιχνιδιών κ.λπ.), όπου ενδέχεται να πωλούνται τέτοια είδη, καθώς και σε πλανοδίους μικροπωλητές.
Το μήνυμα των Αρχών είναι σαφές προς όσους σκοπεύουν να καταφύγουν στο συγκεκριμένο παράνομο εμπόριο για να αποκομίσουν κέρδη.
Ο νόμος θα εφαρμοστεί αυστηρά σε όλες τις περιπτώσεις όπου διαπιστώνονται σχετικές παραβάσεις, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Αρχές και προβλέπει, ως τιμωρία, μεταξύ άλλων, κατασχέσεις, ενημέρωση τοπικών Δ.Ο.Υ., κίνηση διαδικασιών αφαίρεσης ή ανάκλησης αδειών κ.λπ.!

«Δεν είναι παιχνίδια…»
Η Ελληνική Αστυνομία επισημαίνει σε χθεσινή ανακοίνωσή της ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια και υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η κατασκευή, εμπορία και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσής τους. Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι η αγορά αντίστοιχων «αξεσουάρ» είναι παράνομη και καλεί τους γονείς να αποτρέπουν τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους, καθώς, όπως τονίζει, «τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή».

Μέτρα στους δρόμους
Μέτρα θα λάβουν οι υπηρεσίες της Τροχαίας σ’ όλο το οδικό δίκτυο της χώρας μας ενόψει του Πάσχα, για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων.
Τα μέτρα, τα οποία θα διαρκέσουν όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου, περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση ανά 20 – 30 χιλιόμετρα, ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα και αυξημένα μέτρα  στις εισόδους – εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων.
Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν παράλληλα ειδικούς και γενικούς ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ..

«Φουλ» οι παραβάσεις!
Στο μεταξύ, φαίνεται πως οι οδηγοί δεν βάζουμε εύκολα μυαλό! Αυτό αποδεικνύουν τα στοιχεία απ’ τους ελέγχους που επί τριήμερο (19 έως 21 Απριλίου) διενήργησαν συνεργεία της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια. Συγκεκριμένα, ελέγχθηκαν 38.077 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 3.034 παραβάσεις. Νούμερο διόλου ευκαταφρόνητο, που αποδεικνύει ότι κάποια πράγματα στην χώρα μας πράγματι δεν πρόκειται ν’ αλλάξουν ποτέ.
Όσον αφορά τη φύση των παραβάσεων, οι περισσότερες αφορούσαν ένα συνηθισμένο φαινόμενο και στην περιοχή μας την τελευταία περίοδο.
Πρόκειται για την κυκλοφορία οχημάτων χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και έπεται η χρήση Ι.Χ. χωρίς τις προβλεπόμενες ή με παραποιημένες πινακίδες κυκλοφορίας. Τρίτο «κακό» η απουσία ελέγχου ΚΤΕΟ και ακολουθεί η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Πιο πολλές περιπολίες
Ταυτόχρονα με τα παραπάνω μέτρα, για όλο το χρονικό διάστημα μέχρι και την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου, η ΕΛ.ΑΣ προχωρά στην εντατικοποίηση των πεζών και εποχούμενων περιπολιών τάξης και ασφάλειας, με στόχο την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών ενεργειών, ιδίως ληστειών και κλοπών ή διαρρήξεων.

 

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρτα

Μείζονες αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών και φυσικά των αστυνομικών θα επιφέρει το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών και διευθύνσεων που εξήγγειλε η ηγεσία...

Άρτα

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας περίπτωση κλοπής από οικία, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 78χρονης ημεδαπής, που έγινε το...

Ήπειρος

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, από τα ξημερώματα, στην Ήπειρο όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μαζί με άνδρες των ΕΚΑΜ χτενίζουν την πεδιάδα αλλά και τη...

Ήπειρος

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, αποσκοπώντας στην αποφυγή κλοπών, κατά τη διάρκεια των διακοπών της καλοκαιρινής περιόδου, συμβουλεύει τους πολίτες τα εξής: Προστατέψτε...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC