Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Χριστόπουλος: «Το είδαμε εγωιστικά»

 

Η ήττα από τον Πανιώνιο ξύπνησε τον εγωισμό των παικτών του ΠΑΣ Γιάννινα, όπως τόνισε ο προπονητής τους, Γιάννης Χριστόπουλος με αφορμή την νίκη επί του Πανθρακικού στην Κομοτηνή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Χριστόπουλος στον Sentra FM 103,3

Για το πώς αισθάνεται έχοντας αναλάβει πρώτη φορά ως πρώτος προπονητής: «Δε νιώθω μεγάλο βάρος γιατί δουλεύω 13 χρόνια ως επαγγελματίας προπονητής. Έτυχε να δουλεύω σε κάποιες μεγάλες ομάδες και αυτό νομίζω έρχεται σα φυσική συνέχεια στον τρόπο δουλειάς, στην πίεση που έχει μια τέτοια θέση. Είχα δουλέψει αρκετά πριν για να μη μου φαίνεται αρκετά βαρύ».

Για το τι άλλαξε σε σχέση με τον ΠΑΣ του Άγγελου Αναστασιάδη: «Είναι δύο τελείως διαφορετικές ομάδες, διότι είναι και διαφορετικές οι συνθήκες που στήθηκαν. Ο κ. Άγγελος (σ.σ. Αναστασιάδης) έκανε μία από τις καλύτερες πορείες στηνιστορία της ομάδας, αλλά αυτή η ομάδα το καλοκαίρι σχεδόν διαλύθηκε και έπρεπε να χτίσουμε μια νέα ομάδα. Πρωταρχικός στόχος, για μένα και για τον πρόεδρο, ήταν η οικονομική εξυγίανσή της».

Για τα συστατικά που έβαλε στην ομάδα: «Βασιζόμαστε σε νέα παιδιά – και ήταν λογικό, πέρυσι είχαμε πολύ έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες. Εφόσον αυτό έλειπε φέτος έπρεπε να βάλουμε ταχύτητα, δημιουργικότητα, να λειτουργούμε όλοι σαν οικογένεια και από εκεί και πέρα να φτιάξουμε το στιλ παιχνιδιού μας και να φτιάξουμε νέους ποδοσφαιριστές. Όλα αυτά είναι καινούρια. Τα παιδιά έχουν σωστή σκέψη, σωστή νοοτροπία. Αυτό που έγινε με τον Πανιώνιο θα μπορούσε να μας γυρίσει πολύ πίσω, αλλά το είδαμε εγωιστικά και είπαμε ότι πρέπει να πάρουμε αυτό που αξίζει».

Για τα τμήματα υποδομών στην Ελλάδα: «Στις υποδομές, ειδικά στις ομάδες της Super League, τα τελευταία 10-12 χρόνια γίνεται πολύ καλή δουλειά, και πέρα από τους παίκτες πιστεύω θα βγουν και αρκετοί προπονητές. Έτσι γίνεται στο εξωτερικό. Στην Ισπανία σχεδόν όλοι δουλεύουν στις δεύτερες ομάδες. Εμένα σίγουρα με βοήθησε αυτό, να γνωρίσω τους ποδοσφαιριστές, να ξέρω την ψυχολογία τους».

Για το αν ένας παλαίμαχος πληροί τις προϋποθέσεις για να γίνει προπονητής: «Κάθε παλαίμαχος που κάνει μια μεγάλη καριέρα έχει αποκομίσει εμπειρίες που τον βοηθούν. Αλλά δεν είναι και απαραίτητο (σ.σ. ότι θα γίνει καλός προπονητής). Υπάρχουν πολλές παράμετροι που ένας προπονητής θα πρέπει να διαχειριστεί και να πάρει αποφάσεις. Μεγάλη παράμετρος είναι ο προπονητής ως προσωπικότητα, ως χαρακτήρας».

Για ποδοσφαιριστές με τους οποίους έχει δουλέψει σε επίπεδο υποδομών: «Στον Παναθηναϊκό είχα δουλέψει με τους Νίνη, Λεοντίου και Σιόντη. Στον Ολυμπιακό είχαμε κάνει μια πολύ δυνατή κίνηση και είχαμε αλλάξει όλη τη β’ ομάδα, είχαμε φέρει τον Φετφατζίδη, τον Σοϊλέδη, τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, τον Διαμαντάκο. Και στην ΑΕΚ είχα συνεργαστεί με κάποια πολύ αξιόλογα παιδιά, όπως τον Ταχτσίδη. Ο Παναγιώτης είναι ένας ποδοσφαιριστής που αλλάζει νοοτροπία στην Ιταλία και απότομα άλλαξε και επίπεδο. Έχει πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά. Ο κ. Σάντος σίγουρα πιστεύω θα τον παρακολουθεί και θα τον έχει στα υπόψη του. Στην Ελλάδα, ιδιαίτερα σε νεαρή ηλικία, υπάρχει μεγάλο ταλέντο, αλλά πρέπει να εξελίσσουμε τον τρόπο δουλειάς μας. Να μη φτάνουν 18 και να αρχίζουν τότε να δουλεύουν».

Για τους στόχους του ΠΑΣ: «Η παραμονή είναι ο στόχος που βάλαμε το καλοκαίρι με τον πρόεδρο, που είναι και ο πιο σημαντικός στον δρόμο για την οικονομική εξυγίανση της ομάδας».

Για την ΑΕΚ και αν είναι φαβορί για υποβιβασμό: «Σέβομαι την ΑΕΚ, πιστεύω ότι μπορούν να βρεθούν λύσεις, είναι νωρίς για συμπεράσματα. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλος μαραθώνιος και μπορούν πολλά να αλλάξουν»,

Για το πώς η οικονομική κρίση μπορεί να επηρεάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Η κρίση θα είναι το μεγάλο κέρδος για τους Ελληνες παίκτες. Όλοι εμείς όμως που έχουμε αναλάβει αυτό το φορτίο, είτε προπονητές, είτε παίκτες, θα πρέπει να κρατήσουμε τη σημαία του ελληνικού ποδοσφαίρου ψηλά. Δεν είναι εύκολο, αλλά πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

πηγή : gazzetta.gr

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τις Εκπομπές

Ο Γεώργιος Τσίπρας, βουλευτής Δ. Αττικής και αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας με τον Σύριζα έδωσε το δικό του μήνυμα σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία....

Διεθνή

Η Όλγα από το Λουγκάνσκ μιλάει για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την εμπόλεμη κατάσταση από το 2014 έως σήμερα. Η Όλγα γεννήθηκε και...

Κοινωνία

Οι υγειονομικοί της Ηπείρου σε αναστολή σε μία συνέντευξη στο μεγάλο ραδιόφωνο GigaFM. Τρεις υγειονομικοί μιλούν για τους τέσσερις μήνες που είναι σε αναστολή...

Άρθρα & Απόψεις

Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο ηθοποιός και σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης, πραγματοποίησε την δική του «κατάθεση». Αφορμή υπήρξαν οι δηλώσεις του δικηγόρου...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC