Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Σημαντικές επιτυχίες της Αστυνομίας στην Ήπειρο

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΤην καθημερινή, αδυσώπητη μάχη που δίνουν οι Υπηρεσίες της Αστυνομίας στην Ήπειρο, δείχνουν για μια ακόμη φορά τα απολογιστικά στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα και αφορούν τον περασμένο Απρίλιο. 
Συνολικά συνελήφθησαν για διάφορες παραβάσεις 1040 άτομα (εκ των οποίων 824 ήταν λαθρομετανάστες) και εξιχνιάστηκαν 102 υποθέσεις εγκληματικών πράξεων! Στοιχεία που επιβεβαιώνουν την αύξηση της μικροεγκληματικότητας και στην Ήπειρο, καθώς –πέραν της ανθρωποκτονίας στους Φιλιάτες – οι υπόλοιπες αφορούν διαρρήξεις, διακίνηση ναρκωτικών, διακίνηση λαθρομεταναστών, οπλοκατοχή, ληστεία, απάτες, λαθρεμπορία και τέσσερις περιπτώσεις για βεγγαλικά και κροτίδες. 
Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι η εισαγωγή ναρκωτικών από τη γειτονική Αλβανία εξακολουθεί να γίνεται με μεγάλους ρυθμούς, καθώς τον Απρίλιο, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 632 και πλέον κιλά χασίς!
Στα θετικά του απολογισμού καταγράφονται επίσης η εξιχνίαση αρκετών σημαντικών υποθέσεων που αφορούν μεταφορά ναρκωτικών, κλοπές, διαρρήξεις και απάτες, χωρίς ωστόσο αυτές να μπορούν να αναχαιτίσουν πλήρως την μικροεκληματικότητα που εξακολουθεί να διαπιστώνεται, έστω και σε μικρότερη έκταση, από ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Οι συλλήψεις 
Όπως προαναφέραμε οι συλλήψεις έφτασαν τα 1040 άτομα, εκ των οποίων τα 824 ήταν λαθρομετανάστες. Από τους υπόλοιπους ένας συνελήφθη για ανθρωποκτονία, δύο για ληστεία, 34 για ναρκωτικά, 26 για διαρρήξεις, 14 για οπλοκατοχή, 14 για πλαστογραφία, 19 για διακίνηση λαθρομεταναστών, 35 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, 2 για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, 11 για εξύβριση, 2 για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, 7 για σωματικές βλάβες, 1 για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, 1 για φθορά ξένης περιουσίας, 3 για απάτες, 4 για παράβαση της νομοθεσίας για βεγγαλικά- κροτίδες, 4 για αντίσταση – απείθεια, 1 για ψευδή καταμήνυση, 3 για ενδοοικογενειακή βία, 4 για παράβαση του νομού περί πνευματικής ιδιοκτησίας, 16 για εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις και 12 για άλλα αδικήματα.
Εξιχνίαση υποθέσεων 
Μεταξύ άλλων εξιχνιάστηκαν υποθέσεις: 27 κλοπές- διαρρήξεις- 24   για ναρκωτικά, 14 για διακίνηση λαθρομεταναστών, 20 για κατοχή όπλων, μία ληστεία, 5 απάτες, 4 για λαθρεμπορία και 4 για βεγγαλικά.
Επίσης ανευρέθηκαν 5 Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα φορτηγό, ένα ρυμουλκούμενο και έντεκα δίκυκλα.
Τα τροχαία
Ενδιαφέροντα είναι και τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στον απολογισμό για θέματα Οδικής Ασφάλειας. Παρά το γεγονός ότι οι έλεγχοι διατηρήθηκαν σε πολύ υψηλό βαθμό (επισημαίνεται ότι βεβαιώθηκαν 1015 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα- 47 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ κ.α.), εν τούτοις υπήρξε μικρή αύξηση των τροχαίων σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012. Συγκεκριμένα σημειώθηκαν δύο θανατηφόρα (από 1 το 2012) με δύο νεκρούς (έναντι ενός). Οι σοβαροί τραυματίες ανήλθαν σε 2 (έναντι ενός) και οι ελαφρά σε 6 (έναντι πέντε).
Ανασφάλιστα οχήματα
Από τους ελέγχους των Υπηρεσιών της Τροχαίας εντοπίστηκαν επίσης να κυκλοφορούν ανασφάλιστα 421 οχήματα, αριθμός ενδεικτικός για την έκταση που έχει πάρει το φαινόμενο στους Ηπειρωτικούς δρόμους.

 

 

 

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρθρα & Απόψεις

Το Νέο Δυνατό Πρόγραμμα Του Realfm Έχει Ξεκινήσει. Ενισχυμένο το νέο πρόγραμμα του Real FM 97.8 με νέα πρόσωπα ”έκπληξη” για τον μεγαλύτερο ενημερωτικό...

Ακούστε τις Εκπομπές

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Δημήτρης Δημητρίου Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Στο Μεγάλο Ραδιόφωνο. Ακούστε όσα είπε στον Μπάμπη Τζιόρα στην εκπομπή “Λεπτές Ισορροπίες.

Άρτα

Μείζονες αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών και φυσικά των αστυνομικών θα επιφέρει το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών και διευθύνσεων που εξήγγειλε η ηγεσία...

Άρτα

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας περίπτωση κλοπής από οικία, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 78χρονης ημεδαπής, που έγινε το...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC