Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ιωάννινα

Σε πλήρη λειτουργία το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Καταφύγιο αδέσποτωνΣε πλήρη λειτουργία βρίσκεται πλέον το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Ιωαννιτών, το οποίο παρέχει στέγη, φροντίδα και ιατρική περίθαλψη σε αδέσποτους σκύλους. Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων είναι από τα πιο σοβαρά της περιοχής και η λειτουργία του καταφυγίου δεν μπορεί να δώσει τη λύση για όσο συνεχίζεται η εγκατάλειψή τους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που διατηρεί το Καταφύγιο μέχρι σήμερα πέρασαν συνολικά 180 ζώα, εκ των οποίων τα 76 έχουν υιοθετηθεί και τα υπόλοιπα φιλοξενούνται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους τους.

Τα αδέσποτα εμβολιάζονται, στειρώνονται και τοποθετείται ειδικό τσιπ όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Να σημειωθεί ότι για τη λειτουργία και την πλήρη ανάπτυξη του καταφυγίου καθοριστικής σημασίας είναι η συμβολή της φιλοζωικής οργάνωσης ΑΝΙΜΑ αλλά κι άλλων εθελοντών που παρέχουν πολύ σημαντικές υπηρεσίες σε καθημερινή βάση.

Το Καταφύγιο κατασκευάζεται ύστερα από προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2007 μεταξύ του τότε Δήμου Ιωαννιτών, της Νομαρχίας, της ΤΕΔΚ και του Πανεπιστημίου.

Σήμερα πέραν όλων των άλλων στους χώρους του λειτουργεί ιατρείο αλλά και χειρουργείο για τα ζώα που έχουν ανάγκη τέτοια περίθαλψη.

Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος ευχαρίστησε τις φιλοζωικές οργανώσεις και κυρίως την ΑΝΙΜΑ, τους εθελοντές αλλά και τους εργαζόμενους του Δήμου που υπερβάλλουν εαυτό ώστε το καταφύγιο να λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο.

«Είμαστε από τις λίγες πόλεις στη χώρα που διαθέτουν μία τέτοια υποδομή. Όμως πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι στον χώρο αυτό είναι αδύνατο να φιλοξενηθούν όλα τα αδέσποτα του Νομού Ιωαννίνων. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους να μην εγκαταλείπουν τα ζώα. Όσο αυτό δεν αλλάζει το πρόβλημα δεν θα λύνεται. Επίσης απευθύνουμε έκκληση σε όλους όσους θέλουν να έχουν ένα ζώο στο σπίτι τους να απευθύνονται στο Καταφύγιο για να υιοθετήσουν ένα σκύλο. Έχουν εμβολιαστεί, είναι εγγυημένα και μπορούν να υιοθετούνται χωρίς κανέναν κίνδυνο», ανέφερε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

O Νίκος Οικονομόπουλος έρχεται στα Ιωάννινα την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο ΕΗΜ – Φροντζου  Ο Νίκος Οικονομόπουλος, η Απόλυτη Φωνή, μετά από μία απίστευτη...

Ιωάννινα

50 χρόνια κλείνει φέτος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην ελληνική δισκογραφία!  Και τα γιορτάζει μαζί μας, με μια μεγάλη συναυλία – γιορτή στο Θέατρο Ε.Η.Μ...

Ιωάννινα

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο θέατρο Φρόντζου στις 2 Σεπτεμβρίου, Σάββατο. Δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος, καινούργια και παλιά τους...

Ιωάννινα

Oι ΜΕΛΙSSES με περισσότερα από 1500 live στο ενεργητικό τους αποδεικνύουν ότι το δυνατό τους χαρακτηριστικό παραμένει η επαφή τους με τον κόσμο. Το...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC