Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Άρτα

Περιφέρεια Ηπείρου: Υποδομές-Φυλακές-ΧΥΤΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΕΑΑποφάσεις που αφορούν αποκαταστάσεις ζημιών στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο, καθαρισμούς, επισκευές στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων, παρεμβάσεις στους ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και Ελληνικού, καθώς και την πιστοποίηση του ΚΤΕΟ Π.Ε. Πρέβεζας, έλαβε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη: Αναλυτικά η Ο.Ε.:

Για την  Π.Ε. Άρτας

Ανέδειξε τον ανάδοχο του έργου αποκατάστασης Εθνικής Οδού Άρτας- Τρικάλων, στη θέση «Κλειστό» και περιοχή Αθαμανίου, προϋπολογισμού 57.000 ευρώ. Ανάδοχος ο Β. Ι. Δημητρίου.

Για την  Π.Ε. Πρέβεζας

  • Ενέκρινε τη δημοπράτηση έργου για τον καθαρισμό της κοίτης Καρυδά (όπου απαιτείται από τις Φυλακές μέχρι το εργοτάξιο του Δήμου Πρέβεζας και από τη Βιομηχανική περιοχή μέχρι τον πλακοσκεπή περιοχής Υδατόπυργου) προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.
  •  Ενέκρινε τα πρακτικά της Επιτροπής Διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης «Οριοθέτηση κοίτης Αχέροντα», προϋπολογισμού 133.644,47 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ. Η πλέον συμφέρουσα πρόταση κατατέθηκε από την «ΓΑΙΑ Α.Ε. ΜΕΛΕΤΩΝ- ΜΑΡΙΑ ΠΗΧΑ».

Για την Π.Ε. Θεσπρωτίας

  • Ενέκρινε  το πρακτικό για την ανάδειξη του αναδόχου, του έργου «Αποκατάσταση ζημιών στην επαρχιακή οδό Καρτέρι – Πέρδικα», προϋπολογισμού 85.000 ευρώ. Ανάδοχος η Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.

 Για την    Π.Ε. Ιωαννίνων 

Ενέκρινε τις δημοπρατήσεις των έργων:

  •  Αποκατάσταση οδού Βασιλικής, προϋπολογισμού 25.000 ευρώ.
  •  Αποκατάσταση οδού προς Ανθοχώρι Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 15.000 ευρώ.
  •  Αποκατάσταση οδού Μηλιάς – Κρανιάς, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.

Επίσης η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε:

–         την προμήθεια συσκευασμένου ασφαλτικού μείγματος για τη συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.

–          την προμήθεια – μεταφορά- τοποθέτηση πληροφοριακών, ρυθμιστικών – επικίνδυνων θέσεων πινακίδων, χιονοδεικτών και μεταλλικών στηθαίων του Εθνικού Οδικού Δικτύου προϋπολογισμού 50.353 ευρώ.

Δημοπρατείται το έργο επισκευής και συντήρησης Φυλακών Ιωαννίνων

Τις εργασίες επισκευής και συντήρησης του Καταστήματος Κράτησης Ιωαννίνων, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Ηπείρου. Τη μελέτη έχουν εκπονήσει οι Υπηρεσίες της, ενώ το κόστος των εργασιών, ύψους 205.000 ευρώ, θα καλυφθεί από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεων Δικαστικών Κτιρίων του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου.

 Οι βασικότερες εργασίες που πρόκειται να γίνουν, σύμφωνα με τη μελέτη που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης αφορούν:

  1. Κατασκευή με νέο δάπεδο «βιομηχανικού τύπου», του φθαρμένου δαπέδου του προαύλιου χώρου, ώστε να γίνεται και ο προαυλισμός των κρατουμένων.
  2. Αντικατάσταση της μόνωσης του δώματος του κτιρίου της φυλακής και του κτιρίου της διοίκησης.
  3. Παρεμβάσεις για την αποτροπή προσγείωσης ελικοπτέρου.

Αποφάσεις για τη λειτουργία των ΧΥΤΑ

  1. Πίστωση ύψους 40.000 ευρώ διαθέτει η Περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου να απομακρυνθούν από το ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, τα επεξεργασμένα στραγγίδια, τα οποία θα μεταφερθούν στην ΕΕΛ Πάργας, προκειμένου να επιτευχθεί η δραστική μείωση του υδραυλικού του φορτίου (κύτταρο και δεξαμενές βιολογικού καθαρισμού).
  2. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επίσης  την  ανάθεση του έργου «Καθαρισμός και διαχείριση στερεών αποβλήτων ΧΥΤΑ Ελληνικού», προϋπολογισμού 20.000 ευρώ.
  3. Επίσης η Ο.Ε. ενέκρινε το 2ο Πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης Διαγωνισμού για τη «λειτουργία ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Ιωαννίνων», σύμφωνα με το οποίο στην επόμενη φάση της αξιολόγησης προχωρούν οι προσφορές και των δύο κοινοπραξιών.

Πιστοποίηση ΚΤΕΟ Π.Ε. Πρέβεζας

 Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, εγκρίθηκε η διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού που είναι απαραίτητος για την πιστοποίηση του Κ.Τ.Ε.Ο. της Περιφερειακής Ενότητας. Η συνολική προϋπολογισθείσα δαπάνη ανέρχεται σε 93.000 ευρώ.

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ της αγοράς Παρακαλάμου Π.Ε. Ιωαννίνων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η πράξη για την «Ανάδειξη Παραδοσιακής Μορφής Αγοράς Παρακαλάμου-1η φάση), συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.200.000 ευρώ.  Φορέας πρότασης είναι ο Δήμος Πωγωνίου, ενώ φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Κόνιτσας.  Προβλέπεται η διαμόρφωση κεντρικού δρόμου του οικισμού, μήκους 483 μ. και επιφάνειας 4.163 μ2 περίπου, σε καλντερίμι πλάτους  6μ. με εκατέρωθεν πλακοστρωμένα πεζοδρόμια, την κατασκευή ξύλινων περγκολων κατά μήκος των πλευρών του δρόμου, την κατασκευή καθιστικών, την κατασκευή σκάλας και πέτρινου στηθαίου σε παρακείμενη υπάρχουσα πλατεία, την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων, την εγκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού και τη φύτευση αναρριχώμενων φυτών που θα καλύψουν τις υπό κατασκευή πέργκολες.

Διοργάνωση της 1ης Μελέτης Επίσκεψης στην Ιταλία από τις 11 έως τις 14 Ιουνίου 2013

 Η εταιρεία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ (δ.τ.: «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.»), ως επικεφαλής εταίρος του έργου με τίτλο «Cross-border Network for the Promotion of Wine Products» και ακρωνύμιο «WINE-NET» διοργανώνει την πρώτη  (1η) Επίσκεψη Μελέτης στην Ιταλία από τις τρεις (3) προγραμματισμένες Επισκέψεις Μελέτης (Study visits) στη Νότια Ιταλία και συγκεκριμένα στους δύο Δήμους της Περιφέρειας Απουλίας, το Δήμο Ceilino San Marco και το Δήμο Guagnano.

Η πρώτη Επίσκεψη Μελέτης θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 14 Ιουνίου με τη συμμετοχή 15 ατόμων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της αμπελουργίας, οινοποιίας, βαρελοποιίας, τουρισμού και εστίασης και σκοπός της είναι η ανταλλαγή ιδεών και καλών πρακτικών όσον αφορά την οινοποιία, την αμπελουργία, την βαρελοποιία καθώς και η διασύνδεση της παραδοσιακής αμπελουργίας-οινοποιίας με τον οινοτουρισμό και την γαστρονομία (ως υποκατηγορίες του αγροτικού τουρισμού).

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τοπική αμπελουργία – αμπελοκαλλιέργεια, να επισκεφτούν τα οινοποιεία και τους αμπελώνες της περιοχής, να γνωρίσουν τα τοπικά κρασιά και αποστάγματα καθώς και να ενημερωθούν από ειδικούς για τη σύνδεση της αμπελουργίας – οινοποιίας με τον τουρισμό και τη γαστρονομία ως εργαλείο για την ανάπτυξη και προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο οινοτουρισμός.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Οκτώ Νέα Προγράμματα Επιδότησης Εργασίας, υλοποιεί ο Ο.Α.Ε.Δ. Έχουν ήδη ανοίξει και είναι συνολικού προϋπολογισμού 440 εκατ. ευρώ. Οι επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας είναι 42.600....

Πολιτική

Όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι, ακόμη και το ολικό lockdown, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. «Την Πέμπτη οι λοιμωξιολόγοι...

Ακούστε τις Εκπομπές

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Δημήτρης Δημητρίου Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Στο Μεγάλο Ραδιόφωνο. Ακούστε όσα είπε στον Μπάμπη Τζιόρα στην εκπομπή “Λεπτές Ισορροπίες.

Ακούστε τις Εκπομπές

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Σπύρος Ριζόπουλος Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Στο Μεγάλο Ραδιόφωνο. Ακούστε όσα είπε στον Μπάμπη Τζιόρα και στην εκπομπή “Λεπτές Ισορροπίες”.  

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC