Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Θεσπρωτία

Στην Ηγουμενίτσα η έδρα της Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος

Λιμεναρχείο ΗγουμενίτσαςΗ μεταφορά της έδρας της Περιφερειακής Διοίκησης Ηπείρου και Ιονίου του Λιμενικού Σώματος, από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται σήμερα, στην Ηγουμενίτσα, προβλέπεται με το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που υπέγραψε ο Υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προωθώντας το, παράλληλα, προς υπογραφή και από τα συναρμόδια Υπουργεία.Στο σχέδιο αυτό, περιλαμβάνονται παρεμβάσεις που αποτελούν στην πράξη τον πρώτο συνολικό εξορθολογισμό της λειτουργίας των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος από το 1927, όταν και δημιουργήθηκε, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας σε ακριτικά σημεία και τη θωράκιση των θαλασσίων συνόρων μας, συστήνεται Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος Β.Α. Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη. Με γνώμονα την αμεσότητα στη συνεννόηση μεταξύ των μονάδων, επίσης, συστήνεται Περιφερειακή Διοίκηση Αττικής και Κορινθίας, με έδρα τον Πειραιά, καθώς και Περιφερειακή Διοίκηση Μακεδονίας –Θράκης, που θα εδρεύει στην Καβάλα.

Επιπρόσθετα, και για την καλύτερη εποπτεία του παραγόμενου έργου, μεταφέρεται η έδρα της Περιφερειακής Διοίκησης Ηπείρου και Ιονίου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα. Σημειώνεται δε, ότι ένας σημαντικός άξονας των ρυθμίσεων του νέου Οργανισμού του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, που έχει ήδη ανακοινώσει ο κ. Βαρβιτσιώτης, είναι η αποκέντρωση των δράσεων και η παράλληλη ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των Περιφερειακών Διοικήσεων του Λιμενικού Σώματος.

Σε ό,τι αφορά τη νέα διάρθρωση των Λιμενικών Αρχών, βασικά κριτήρια των παρεμβάσεων του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου ήταν η ορθολογικότερη κατανομή των δυνάμεών στην Επικράτεια, ο καλύτερος σχεδιασμός της δράσης των μονάδων, μέσω της διοικητικής υπαγωγής μικρότερων σε μεγαλύτερες, καθώς και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό, από τις 217 Λιμενικές Αρχές, δημιουργούνται 179.

Πιο συγκεκριμένα, διατηρούνται τα 18 υφιστάμενα Κεντρικά Λιμεναρχεία, αυξάνονται σε 45 τα Λιμεναρχεία από τα 34 υπάρχοντα, ενισχύονται σε 73 τα Λιμενικά Τμήματα από τα 34 που υφίστανται, ενώ περιορίζονται σε 43 οι Λιμενικοί Σταθμοί από τους 107 που είναι μέχρι σήμερα. Στη νέα διάρθρωση δεν περιλαμβάνονται Υπολιμεναρχεία, ενώ, για τη μεγαλύτερη ευελιξία στην αντιμετώπιση των τοπικών αναγκών σε ορισμένες περιοχές, προβλέπεται η ίδρυση Λιμενικών Φυλακίων.

Σημειώνεται ότι από τη συγκεκριμένη αναδιάρθρωση προκύπτει εξοικονόμηση πόρων, παραπάνω από 500.000 ευρώ ετησίως. Κυρίως, όμως, με τη μεταρρύθμιση αυτή, εξοικονομούνται για επιχειρησιακές ανάγκες περίπου 700 άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι αποδεσμεύονται από τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, που αποτελούσαν μέχρι σήμερα τροχοπέδη στην άσκηση των επιχειρησιακών καθηκόντων στις περιοχές τους.

Πηγή: vdella.com

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσπρωτία

Ηγουμενίτσα Σύλληψη Για Μεταφορά Κάνναβης. Συνελήφθη την Παρασκευή αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Πάνω του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από (5)...

Κοινωνία

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν από τις πρώτες πρωινές ώρες την Κέρκυρα. Βροχές και καταιγίδες που συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στο...

Θεσπρωτία

Την Τρίτη 19/01/2021 ξεκινά σταδιακά η λειτουργία του συστήματος υπόγειων κάδων απορριμμάτων. Σε πρώτη φάση  τίθενται σε λειτουργία οι κάδοι επί της οδού Εθνικής...

Πολιτική

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρθηκε στην δεύτερη αξιολόγηση και παραδέχτηκε ότι οι φόροι έχουν δυσκολέψει τους...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC